Connect with us

Politica

PNL Constanța, mesaj pentru primarul Făgădău: “Arunci banii constănțenilor la gunoi”

Publicat

la

Președintele Organizației Municipale Constanța a Partidului Național Liberal, consilierul județean George Muhscină, afirmă, în urma deciziei definitive a Tribunalului Iași care obligă municipalitatea Constanța să plătească peste 413 milioane de lei și alte 14 milioane de euro companiei Polaris M Holding, că administrația PSD– Decebal Făgădău a reușit, în mai puțin de un an de guvernare locală, să aducă municipiul Constanța la stadiul de faliment.

„Banii constănțenilor sunt la propriu aruncați la gunoi. În mai puțin de un an de la câștigarea alegerilor, administrația PSD reușește contra-performanța să piardă mai mult de jumătate din bugetul primăriei printr-o decizie definitivă a instanței”, susține președintele organizației municipale a PNL Constanța, George Muhscină.

Acesta amintește faptul că „PSD Constanța, condusă de Radu Mazăre, a semnat un contract de 335 de milioane de euro pe 25 de ani cu firma de salubritate Polaris M. Holding deținută de fostul deputat social-democrat Eduard Martin. În timp ce Eduard Martin era deputat în Parlamentul României, compania Polaris M. Holding iniția o acțiune în instanță împotriva Primăriei Constanța. Astăzi, același PSD a reușit să piardă un proces vital care va costa municipiul Constanța peste 50% din bugetul anual. Cine plătește? Evident că nu PSD, ci constănțenii. Coincidență sau nu, există un rechizitoriu DNA care arată că prejudiciul adus municipalității, prin semnarea contractului cu Polaris M. Holding, este de peste 100 de milioane de euro. Această decizie este încă o dovadă concludentă că întreg sistemul PSD Constanța parazitează administrația constănțeană și deturnează fonduri care ar fi putut fi utilizate pentru construcția de școli, întreținerea infrastructurii sau dotarea spitalelor”.

Președintele Organizației municipale PNL Constanța, George Muhscină, solicită de urgență un punct de vedere din partea primarului municipiului Constanța, social-democratul Decebal Făgădău. „Este clar că administrația PSD trebuie să răspundă pentru că a sărăcit municipiul Constanța cu mai mult de 100 de milioane de euro, dintr-un foc”, a conchis George Muhscină.

Comments

comments

Politica

„BNR este Mercur retrograd“ – senatorul Remus Negoi, ironic cu cea mai nouă angajată la Banca Națională

Publicat

la data de

Scris de

Senatorul de Constanța al USR, Remus Negoi, este ironic cu cea mai nouă achiziție a Băncii Naționale a României. Este vorba de celebrul astrolog Minerva (64 de ani), pe numele ei real nume real Gabriela Dima, care a spus că, în prezent, lucrează la Banca Națională, pe un post de execuție. Informația a fost confirmată pentru HotNews.ro de către oficiali ai BNR, care au precizat că astrologul lucrează la departamentul de mentenanță al Băncii Naționale.

„Indicele ROBOR – ascendent în Uranus

Noua angajată se va ocupa de mentenanță la BNR. Adică întreținere. A previziunilor astrale privind ratele dobânzilor.

Păi cum, dacă Viorica Dăncilă a deschis drumul, de ce nu, viitorul angajat al BNR să nu fie un şaman? Sau un vraci? Poate temperează cineva rata inflației.

=BNRMercurRetrograd“, a declarat Remus Negoi.

Anunțul a fost făcut în podcastul lui Damian Drăghici: „La ora actuală am o funcție de execuție, lucrez în Banca Națională. Din păcate, n-o să mai am dreptul să ies pe sticlă, dar asta nu înseamnă nimic, pentru că tot mă bătea gândul să-mi fac un podcast. Fac astrologie de la 14 ani,” a declarat Minerva.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

PSD și PNL, târg politic pe scaunele miniștrilor Dîncu (Apărare) și Popescu (Energie) – surse

Publicat

la data de

Scris de

Liderii coaliției de guvernare, cu excepția lui Kelemen Hunor care este plecat din țară, s-au reunit de la ora 14 într-o ședință în care unul dintre subiecte ar putea fi remanierea guvernamentală, au declarat surse politice pentru Digi24.ro.

Sursele citate susțin că social democrații ar intenționa să remanieze un ministru numit de PSD, respectiv pe ministrul Apărării, Vasile Dîncu, însă doar cu condiția ca liberalii să înlocuiască și ei un ministru, fiind vorba de Virgil Popescu.

De altfel, liderul PSD Marcel Ciolacu, nu a negat marți intenția de a-l schimba pe Dîncu, atunci când a fost întrebat de jurnaliști într-o conferință de presă la Parlament.

„Sunt ferm convins că se va face la un moment dat o remaniere (…) Mi se pare corect întâi să discut cu prim-ministrul și după cu colegii mei. Nu dau aceste vești la televizor”, a spus acesta.

Președintele PSD s-a referit și la ministrul Energiei, Virgil Popescu, atunci când a explicat intențiile PSD de a propune în Coaliție reglementarea prețurilor din energie.

„Politica energiei într-o țară o face ministrul Energiei. Noi am mai făcut o mare tâmpenie. S-a vândut energia pe anul acesta. Nu mi-aș dori să ajungem la un conflict în coaliție, dar trebuie o reglementare pe zona casnică unde putem acoperi din producția proprie. Vom vedea”, a declarat Ciolacu.

Potrivit informațiilor Digi24.ro, liberalii nu ar vrea să îl schimbe acum pe Virgil Popescu, justificând în fața partenerilor de coaliție perioada grea care urmează și toate problemele cu care ministerul Energiei se va confrunta, însă nu exclud o eventuală remaniere a lui Popescu după ce trece iarna.

O remaniere ar fi cerută și în rândul miniștrilor UDMR, unul dintre numele vehiculate fiind cel al ministrului Sportului Eduard Novak, însă liderii maghiari nu intenționează să schimbe niciun ministru.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Deputatul Crușoveanu (PNL), despre alocarea fondurilor pentru investiții: Țara noastră are la dispoziție aproape 90 de miliarde de euro

Publicat

la data de

Scris de

Deputatul Marian Crușoveanu (PNL) transmite o veste importantă pentru toți românii. România are la dispoziție aproximativ 90 de miliarde de euro, din fonduri europene, anunță parlamentarul constănțean pe contul său de Facebook.

Iată mesajul complet.

“#GuvernulRomâniei pregătește rectificarea bugetară pentru anul 2022.

Cea mai importantă veste cu care vine #GuvernulCiucă este reluarea contractelor de investiții, oprite ca urmare a creșterii prețurilor materialelor de construcții. Alocarea de fonduri, prin rectificarea bugetară, este încă o dovadă de preocupare serioasă a Guvernului de a menține un climat economic stabil, predictibil, atât pentru investitori, cât și pentru antreprenorii români.

Urmează ca rectificarea bugetară să fie făcută publică în cursul săptămânii viitoare, căci Guvernul României, în frunte cu premierul Nicolae Ciucă continuă să acorde o importanță deosebită proiectelor de investiții. În perioada următoare, țara noastră are la dispoziție aproximativ 90 miliarde de euro, din fonduri europene, după cum urmează:

✔️ 10 miliarde euro, din perioada de programare 2014-2020 care se termină în 2023;
✔️ 80 de miliarde de euro provin din PNRR și din exercițiul financiar 2021-2027.”

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: