Conecteaza-te cu noi

Administratie

PNL Constanța propune construirea unei mega-parcări la Spitalul Județean!

Published

on

În campania electorală din 2016, actualul primar al Constanței, Decebal Făgădău, anunța o revoluție în ceea ce privește amenajarea de noi locuri de parcare. Printre altele, edilul le promitea constănțenilor că, în exercițiul financiar al Uniunii Europene 2014 – 2020, Primăria va depune mai multe proiecte privind amenajarea de locuri de parcare, atât supraterane, cât și subterane. Una dintre aceste parcări, în viziunea primarului Făgădău, urma să fie amenajată în zona centrală a orașului. Mai exact, în parcul situat între bulevardul Tomis și strada Mircea cel Bătrân, în zona Teatrului “Oleg Danovski”, unde ar fi trebuit să fie amenajată o parcare subterană, care ar fi trebuit să aibă  între 400 și 700 de locuri. De la proiecte visate și servite electoral cetățenilor la realitate e cale lungă.

Până când municipalitatea va găsi cheia rezolvării a parcărilor, supraterane sau subterane, aleșii PNL Constanța vin cu o propunere. Concret, consilierul județean al PNL Stelian Gima a prezentat, în cadrul unei conferințe de presă, un proiect de hotărâre prin care va propune construirea unei parcări etajate în curtea Spitalului Clinic de Urgență „Sf. Andrei“ Constanța. Mai exact, parcarea etajată ar urma să fie ridicată pe locul situat între Spitalul Județean și sediul SC RAJA SA.

„Parcarea din fața Spitalului Județean este publică și nu deservește doar unitatea spitalicească. În cadrul Spitalului Județean discutăm de peste 3.300 de angajați, din care mulți folosesc mașinile personale. În prezent, singura parcare care deservește exclusiv Spitalul Județean este cea dinspre sediul RAJA, unde încap puțin peste 200 de autovehicule. Noi propunem ca pe locul care se învecinează cu RAJA să se construiască o parcare care să fie ridicată pe schelet metalic și care să aibă până la cinci etaje. Asta ar însemna 1.200 de locuri de parcare. Acestea ar urma să fie folosite și de angajații Spitalului și de către aparținătorii bolnavilor“, a spus Gima.

Consilierul județean a mai spus că această parcare ar putea aduce venituri la bugetul spitalului, prin impunerea unei taxe. Acesta a mai spus că varianta ridicării parcării pe schelet metalic este mult mai ieftină și mai practică și nu încurcă pe nimeni.

Advertisement

Parcare din zona centrală, în acte la CJC, dar folosită (ilegal?) de Primăria Constanța

La rândul său, consilierul județean George Niculescu a prezentat un proiect de hotărâre, și care ar urma să fie inițiat de consilierii municipali ai PNL din Constanța, prin care propune preluarea în administrare de către Primăria Constanța, de la Consiliul Județean Constanța, a unei parcări și de a o introduce în circuitul public. Parcarea respectivă este situată între Parcul Arheologic și Primăria Constanța.

„În ultimii ani, numărul autovehiculelor înmatriculate în municipiul Constanţa a crescut, iar lipsa locurilor de parcare a devenit o problemă gravă pentru participanţii la trafic. Locurile de parcare sunt un element esenţial care trebuie luat în seamă atunci când se doreşte dezvoltarea unei anumite zone, fluidizarea traficului sau facilizarea accesului cetăţenilor la instituţiile publice.  Zona în care este situat sediul central al Primăriei Municipiului Constanţa este una intens circulată, deoarece în zona respectivă îşi desfăşoară activitatea mai multe instituţii publice, cum ar fi: Primăria, Prefectura, Consiliul Judeţean, Agenţia de Plăţi şi Intervenţii pentru Agricultură, Serviciul Eliberări Paşapoarte, Biroul Electoral Central, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea – inspecţia de prevenire. Prin natura activităţii lor specifice, toate aceste instituţii publice atrag un număr mare de cetăţeni, iar lipsa locurilor de parcare din respectiva zonă face ca traficul de pe străzile secundare să fie unul aglomerat, locurile de parcare fiind aproape inexistente. De menţionat este şi faptul că în vecinătatea acestor instituţii publice se află şi Parcul Arheologic, parc reabilitat şi deschis publicului relativ recent, fapt care atrage în zonă un număr şi mai mare de cetăţeni şi participanţi la trafic, care se confruntă cu aceeaşi problemă: lipsa locurilor de parcare din zona respectivă. Nu trebuie uitaţi nici numeroşii agenţi comerciali care încă îşi desfăşoară activităţile economice pe Bulevardul Tomis, deşi activitatea acestora a fost grav afectată de lipsa locurilor de parcare, mărturie fiind numărul mare de spaţii comerciale goale, de închiriat, din zonă“, a precizat Niculescu în expunerea de motive.

Liberalul a notat că accesul publicului este restricționat de către o barieră, fiind folosită preponderent de angajaţii Primăriei Municipiului Constanța, cu toate ca acesta parcare se afla în administrarea Consiliului Județean Constanța.

„Având în vedere prevederile art. 8 din regulament, şi anume “exploatarea parcărilor este o activitate dinamică, fundamentată pe următoarele principii: a) tratament egal şi nediscriminatoriu; b) adaptabilitate la cerinţele beneficiarilor; c) transparenţă şi protecţie a beneficiarilor. De aceea se impugn următoarele măsuri: eliminarea barierei care împiedică folosirea parcării ce către toţi cetăţenii municipiului Constanţa, dotarea acesteia cu parcometre și cu panouri de informare pentru plată și semnalizarea acesteia într-un mod corespunzător, în așa fel încât să poată fi folosită de toți participanții la trafic în baza principiului de “tratament egal și nediscriminatoriu”“, a mai spus Niculescu.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions