Conecteaza-te cu noi
SEAS

Administratie

Poarta Mare a Cetății Tomis va fi reabilitată. Proiectul prevede și amenajarea unui parc arheologic

Published

on

poarta mare cetatea tomis

Autoritatea publică locală, la inițiativa USR, va aloca, anul acesta, suma de 100.000 lei pentru elaborarea documentației tehnico – economice privind realizarea unui parc arheologic la Poarta Mare a Cetății Tomis (proiectul va include și reabilitarea monumentului). Liderul consilierilor locali din Constanța ai USR, Dumitru Caragheorghe, spune că încă din anul 2019, formațiunea pe care o conduce solicita administrației locale să ia toate măsurile necesare pentru conservarea unuia dintre cele mai importante monumente istorice din orașul Constanța.

„Poarta Mare a Cetății Tomis este un monument ridicat în secolul III, aparține epocii romane târzii și reprezintă o mărturie incontestabilă a istoriei acestor meleaguri pe care trăim, este parte a identității noastre. Din fericire, în acest an am reușit să propunem și să obținem votul pentru introducerea în Bugetul Local 2023 a sumei de 100.000 de lei pentru elaborarea documentației tehnico – economice necesară amenajării unui parc arheologic la acest obiectiv cultural de mare importanță. Poarta Mare a Cetății Tomis face parte din lungul șir al monumentelor istorice din oraşul nostru, lăsate în paragină, pe care USR Constanța, la inițiativa consilierului Cătălin Iacob, şi-a propus să le conserve și să le pună în valoare. Este timpul ca istoria Constanței să iasă la lumină!“, a declarat Dumitru Caragheorghe.

Consilierul local Cătălin Iacob spune, la rândul său, că reabilitarea acestui monument istoric nu numai că va îmbunătăți aspectul acestuia, dar va și permite publicului să-l viziteze și să-l aprecieze. De asemenea, va contribui la păstrarea patrimoniului cultural al zonei și va oferi oportunități educaționale pentru generațiile viitoare.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions