Connect with us

Societate

Polaris. Lecție de educație ecologică la Școala ”Jean Bart” din Constanța

Published

on

ecologie

Reprezentanții companiei Polaris M Holding continuă lecțiile de educație ecologică în școlile din Constanța.

Ieri , în cadrul programului Național Săptămâna Verde, au fost primiți de către elevii Școlii Gimnaziale nr.18 “Jean Bart” Constanța.

”Elevii clasei pregătitoare și, respectiv, clasei a IV-a au învățat că cel mai important pas în procesul reciclării este colectarea separată, au aflat ce tipuri de deșeuri se colectează și cum se realizează acest proces în mod corect, de ce este important să colectăm separat și ce se întâmplă cu deșeurile după ce ajung la stația de sortare și reciclare.”, au precizat reprezentanții Biroului de presă al Polaris.

2 coșuri de gunoi în fiecare casă

Copiii au înțeles că pentru a se realiza sortarea corectă a deșeurilor, în fiecare casă ar trebui să existe 2 coșuri de gunoi, unul pentru colectarea deșeurilor reziduale și unul pentru materiale reciclabile. Amestecarea celor două fracții duce la contaminarea deșeurilor reciclabile și la imposibilitatea sortării acestora la stația de reciclare.

După ce s-a încheiat partea teoretică a lecției, fiecare elev a învățat cum să colecteze corect deșeurile, în mod practic, urmând pașii corecți.

”Scopul lecției de ecologie este de a schimba comportamentul și modul în care elevii se implică în rezolvarea problemelor de mediu. Ne dorim ca prin intermediul copiilor, practica colectării separate să ajungă și în cadrul familiei și al prietenilor. Prin alegerile pe care le facem zilnic putem schimba viitorul planetei.

Mulțumim doamnelor învățătoare, Dragalina Oana Georgiana și Marin Florentina, precum și elevilor pentru invitație!”, au menționat reprezentanții Polaris.

ecologie

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!