Connect with us

Actual

Poliţiştii de la Direcţia Naţională Anticorupţie se şcolesc şi la Constanţa! Vezi cât îi costă

Maria Ionescu

Publicat

la data de

 

În cursul zilei de azi, pe site-ul Direcţiei Generale Anticorupţie a fost publicat un anunţ care a apărut şi pe SEAP, potrivit căruia DGA caută să achiziţioneze pachete cu servicii de cazare, masă şi de reuniuni şi conferinţe pe care doreşte să le organizeze în această primăvară. Acestea vor fi susţinute în incinta unor hoteluri care să aibă şi săli de conferinţă. Iată unde şi în ce perioade se  vor organiza evenimente pentru perfecţionare în cadrul proiectului „Mecanisme eficiente pentru prevenirea si combaterea coruptiei in administratia publica, inclusiv în achizitiile publice si gestionarea proiectelor cu finantare UE”, finantat prin Fondul de Securitate Internă.

Acestea încep pe data de 16 aprilie şi se vor derula şi în luna mai după cum urmează: 16 –20 aprilie 2018 în oraşul Iaşi, 23 –27 aprilie 2018 în oraşul Băile Tuşnad, 07 –11 mai 2018 în oraşul Timişoara şi 14 –18 mai 2018 în oraşul Constanţa, pentru organizarea a patru sesiuni de formare (Modulul II, Activitatea A4.1) din cadrul proiectului ROFSIP2016OS5A08P01 – Valoarea estimata fără TVA: 116.000,00 RON. Procedura se va finaliza prin încheierea unui contract de prestări servicii.

Receptia serviciilor prestate se va realiza pe bază de proces-verbal de receptie. Plata se va efectua cu ordin de plată în termen de maxim 30 de zile calendaristice de la data primirii facturii sau în maxim 30 de zile calendaristice de la data receptiei serviciilor, dacă data primirii facturii este anterioara receptiei acestora. Valoarea estimată pentru fiecare pachet în parte este de 29.000,00 lei fără TVA.

Se poate depune oferta pentru unul, mai multe sau pentru toate pachetele de servicii. Oferta va fi exprimata în lei fara TVA/ pachet si va include toate cheltuielile ce determina pretul final. In cadrul ofertei se vor preciza (descrie) toate datele solicitate prin specificatia tehnica: servicii de cazare, servicii de masa (se vor defalca preturile astfel: mic dejun, pranz si cina), pauze de cafea, sala de conferinte (inclusiv dotări), asigurarea vizibilitatii  proiectului.

Serviciile de hranire se vor presta cu respectarea prevederilor O.G. nr. 80/2001 privind stabilirea unor normative de cheltuieli pentru autoritatile si institutiile publice, cu modificarile si completarile ulterioare (cu incadrarea in plafoanele maximale de cheltuieli de 60 lei cu TVA/zi/persoana – valoare totala pentru mic dejun,  pranz si cina, astfel: din plafonul zilnic 15% – mic dejun (9 lei cu TVA); 50% – pranz (30 lei cu TVA); 35%  cina (21 leicu TVA); Serviciile de pauza de cafea se vor presta cu respectarea prevederilor O.G. nr. 80/2001 (cu incadrarea in plafoanele maximale de cheltuieli de 6,5 lei cu TVA/zi/ persoana).

Plafonul maxim de 6,5 lei cu TVA reprezinta suma pentru ambele pauze de cafea/zi/persoana.Odata cu oferta ofertantul va transmite o declaratie din partea hotelului ofertat cu privire la disponibilitatea pentru cazarea persoanelor participante si prestarea tuturor serviciilor, precum și la dimensiunea sălii de conferință ofertată. Criterii adjudecare: Pretul cel mai scazut/pachet.  Termen limită primire oferte: 22.03.2018.

Informaţii suplimentare: Specificatia tehnica si modelul de contract, pot fi descarcate de pe site-ul Directiei Generale Anticoruptie www.mai-dga.ro sau pot fi obtinute in baza unei solicitari transmise pe adresa de e-mail: achizitii.dga@mai.gov.ro. Pentru fiecare pachet, in situatia in care exista doua sau mai multe oferte clasate pe primul loc cu preturi egale, se va solicita o noua propunere financiara, iar contractul se va atribui ofertantului cu pretul cel mai scazut. Termenul de valabilitate al ofertei: va fi pana la data de 16.04.2018. Oferta va fi transmisa pe adresa de e-mail achizitii.dga@mai.gov.ro sau prin fax la nr. 021.332.36.02. Oferta va avea un caracter ferm si obligatoriu pe toata perioada de valabilitate a acesteia si va contine toate datele solicitate referitoare la perioada de prestare a serviciilor, termenul de valabilitate al ofertei, pret, precum si cele mentionate la pct.Condiţii participare.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

A fost cutremur în Marea Neagră

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

In cursul acestei seri, la ora 20:37, a avut loc un cutremur în Marea Neagră, la adâncimea de 3 km.

Mișcarea tectonică a avut intensitatea de 2,2 grade pe scara Richter și s-a produs în apropierea urmatoarelor orașe: Năvodari (46km), Constanța (47km), Ovidiu (52km), Techirghiol (56km), Babadag (62km).

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Avarie RAJA în orașul Cernavodă

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Pentru remedierea unei avarii survenită  la conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 150 mm, din zona Dobroport, din orașul Cernavodă, RAJA SA a fost nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile astăzi, 18 octombrie 2018, în intervalul orar 14,30 – 16,30.

Vor fi afectați de lipsa apei potabile toți consumatorii din cartierul Columbia.

“Ne cerem scuze pentru neplăcerile create abonaților din zonă, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp”, transmite conducerea Regiei de apă prin intermediul unui comunicat remis redacției.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Constanța: Iată cum își petrec serile unii tineri

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul serii trecute, la dispeceratul Direcției Poliției Locale Constanța s-a primit un apel prin care se făcea referire la faptul că, pe Șoseaua Mangaliei din municipiul Constanța, în zona unui magazin comercial, un grup de aproximativ 15 persoane consumau băuturi alcoolice, tulburau ordinea și liniștea publică prin țipete, larmă, schimb de replici, prin folosirea de expresii vulgare și a unui limbaj licențios.

La fața locului au fost direcționate 3 echipaje de poliție locală, care au efectuat verificări și au constatat că aspectele semnalate de petent se confirmă.

Polițiștii locali au procedat la legitimarea persoanelor depistate la fața locului și au efectuat un control corporal sumar. Asupra a doi bărbați au fost găsite două piese din metal tip box, concepute să acopere articulațiile degetelor când acestea sunt strânse sub formă de pumn, iar asupra altui bărbat s-a găsit un baston telescopic metalic, de aproximativ 80 cm.

”Menționăm că la fața locului a fost găsit abandonat un cuțit metalic, tip fluture, având dimensiunea totală de 22 cm în pozitia deschis, al cărui posesor a fost identificat ulterior.”, a precizat Biroul de presă al Poliției Locale. 

În acest caz au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 2750 lei, în conformitate cu prevederile Legii nr. 61/1991 R pentru sancționarea faptelor de încălcare a normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, iar în conformitate cu prevederile art.5, alin.3 din O.G nr.2/2001 privind regimul juridic al contravențiilor s-a dispus măsura complementară de confiscare a bunurilor menționate anterior.

Ca urmare a intervenției efectuate de către polițiștii locali manifestarea publică nelegală a încetat, iar zona a fost eliberată.

”Pentru prevenirea săvârșirii unor astfel de fapte antisociale solicităm în continuare cetățenilor care întâlnesc astfel de cazuri să ne acorde sprijinul pentru identificarea lor sesizând Dispeceratul Poliției Locale Constanța 0241484205, iar echipajele noastre vor interveni în regim de urgentă.
Pentru utilizatorii aplicației whatsapp numărul de contact este 0799606142 cu rugămintea de a transmite fotografii cu ceea ce constată, locul și alte date care să ne permită identificarea rapidă și tragerea la răspundere a acestora.
Activități similare se vor derula în mod sistematic pentru asigurarea unui climat public civilizat.”, a completat Biroul de presă.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: