Connect with us

Actual

Poliţiştii de la Direcţia Naţională Anticorupţie se şcolesc şi la Constanţa! Vezi cât îi costă

Maria Ionescu

Publicat

la data de

 

În cursul zilei de azi, pe site-ul Direcţiei Generale Anticorupţie a fost publicat un anunţ care a apărut şi pe SEAP, potrivit căruia DGA caută să achiziţioneze pachete cu servicii de cazare, masă şi de reuniuni şi conferinţe pe care doreşte să le organizeze în această primăvară. Acestea vor fi susţinute în incinta unor hoteluri care să aibă şi săli de conferinţă. Iată unde şi în ce perioade se  vor organiza evenimente pentru perfecţionare în cadrul proiectului „Mecanisme eficiente pentru prevenirea si combaterea coruptiei in administratia publica, inclusiv în achizitiile publice si gestionarea proiectelor cu finantare UE”, finantat prin Fondul de Securitate Internă.

Acestea încep pe data de 16 aprilie şi se vor derula şi în luna mai după cum urmează: 16 –20 aprilie 2018 în oraşul Iaşi, 23 –27 aprilie 2018 în oraşul Băile Tuşnad, 07 –11 mai 2018 în oraşul Timişoara şi 14 –18 mai 2018 în oraşul Constanţa, pentru organizarea a patru sesiuni de formare (Modulul II, Activitatea A4.1) din cadrul proiectului ROFSIP2016OS5A08P01 – Valoarea estimata fără TVA: 116.000,00 RON. Procedura se va finaliza prin încheierea unui contract de prestări servicii.

Receptia serviciilor prestate se va realiza pe bază de proces-verbal de receptie. Plata se va efectua cu ordin de plată în termen de maxim 30 de zile calendaristice de la data primirii facturii sau în maxim 30 de zile calendaristice de la data receptiei serviciilor, dacă data primirii facturii este anterioara receptiei acestora. Valoarea estimată pentru fiecare pachet în parte este de 29.000,00 lei fără TVA.

Se poate depune oferta pentru unul, mai multe sau pentru toate pachetele de servicii. Oferta va fi exprimata în lei fara TVA/ pachet si va include toate cheltuielile ce determina pretul final. In cadrul ofertei se vor preciza (descrie) toate datele solicitate prin specificatia tehnica: servicii de cazare, servicii de masa (se vor defalca preturile astfel: mic dejun, pranz si cina), pauze de cafea, sala de conferinte (inclusiv dotări), asigurarea vizibilitatii  proiectului.

Serviciile de hranire se vor presta cu respectarea prevederilor O.G. nr. 80/2001 privind stabilirea unor normative de cheltuieli pentru autoritatile si institutiile publice, cu modificarile si completarile ulterioare (cu incadrarea in plafoanele maximale de cheltuieli de 60 lei cu TVA/zi/persoana – valoare totala pentru mic dejun,  pranz si cina, astfel: din plafonul zilnic 15% – mic dejun (9 lei cu TVA); 50% – pranz (30 lei cu TVA); 35%  cina (21 leicu TVA); Serviciile de pauza de cafea se vor presta cu respectarea prevederilor O.G. nr. 80/2001 (cu incadrarea in plafoanele maximale de cheltuieli de 6,5 lei cu TVA/zi/ persoana).

Plafonul maxim de 6,5 lei cu TVA reprezinta suma pentru ambele pauze de cafea/zi/persoana.Odata cu oferta ofertantul va transmite o declaratie din partea hotelului ofertat cu privire la disponibilitatea pentru cazarea persoanelor participante si prestarea tuturor serviciilor, precum și la dimensiunea sălii de conferință ofertată. Criterii adjudecare: Pretul cel mai scazut/pachet.  Termen limită primire oferte: 22.03.2018.

Informaţii suplimentare: Specificatia tehnica si modelul de contract, pot fi descarcate de pe site-ul Directiei Generale Anticoruptie www.mai-dga.ro sau pot fi obtinute in baza unei solicitari transmise pe adresa de e-mail: achizitii.dga@mai.gov.ro. Pentru fiecare pachet, in situatia in care exista doua sau mai multe oferte clasate pe primul loc cu preturi egale, se va solicita o noua propunere financiara, iar contractul se va atribui ofertantului cu pretul cel mai scazut. Termenul de valabilitate al ofertei: va fi pana la data de 16.04.2018. Oferta va fi transmisa pe adresa de e-mail achizitii.dga@mai.gov.ro sau prin fax la nr. 021.332.36.02. Oferta va avea un caracter ferm si obligatoriu pe toata perioada de valabilitate a acesteia si va contine toate datele solicitate referitoare la perioada de prestare a serviciilor, termenul de valabilitate al ofertei, pret, precum si cele mentionate la pct.Condiţii participare.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Aterizare forțată pe aeroportul Mihail Kogălniceanu! Vezi câți pasageri erau la bordul avionului

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei după amiezi, mai multe echipaje de pompieri, poliție și SMURD s-au deplasat de urgență spre aeroportul Mihail Kogălniceanu pentru a acorda asistență – dacă s-ar fi impus – pasagerilor unei nave care a aterizat forțat.

Este vorba despre un avion Boeing, care aparține companiei ariene Blue Air, care făcea cursa Larnaca (Cipru) – Otopeni.

Potrivit datelor pe care le avem, la bord se aflau 108 persoane, 1 bebeluș, 6 membri ai echipajului.

Avionul avea probleme cu flapsurile.

Din fericire, nimeni nu a fost rănit.

 

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

În această noapte, eclipsă totală de lună

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

O eclipsă totală de Lună va avea loc în această noapte, 20 spre 21 ianuarie, şi va fi vizibilă şi în România, potrivit Observatorului Astronomic ”Amiral Vasile Urseanu” din Capitală.

Potrivit site-ului Observatorului Astronomic, citat de Mediafax, eclipsa de Lună care se va produce  este una totală. Luna va intra complet în umbra Pământului. Maximul se produce la ora 07.12 dimineaţa, când Luna se află foarte aproape de orizontul de nord-vest, cu aproape o oră înainte să răsară Soarele. Fenomenul va putea fi observat pe jumătate, până în jurul orei 08.00, Luna apunând când încă este eclipsată.

Eclipsa începe la ora 04.36, când Luna întră în penumbra Pământului, însă vom putea vedea schimbări pe discul acesteia, de când începe să intre în umbră, de la ora 05.34. Atunci Luna se va afla înspre vest, nu foarte sus, la doar 20 de grade înălţime faţă de orizont. Partea cea mai spectaculoasă a fenomenului este faza de totalitate, când Luna se află în umbră, discul acesteia fiind mai întunecat decât de obicei. Totalitatea începe la ora 06.41 şi are maximul la 07.12, terminându-se la ora 07.43. Toate aceste faze sunt vizibile din România, cu Luna poziţionată foarte aproape de orizont.

Pentru ţara noastră, Luna apune în jurul orei 08.00, mai devreme în est şi mai târziu în vest, dar vom putea vedea cum începe discul acesteia să iasă din umbra Pământului.

Culoarea – nuanţe de la portocaliu la cărămiziu – pe care o căpătă satelitul natural al Terrei în momentul în care trece prin umbra Pământului a făcut ca fenomenul să mai fie cunoscut în media ca ”lună sângerie”.

”Termenul de «lună sângerie» nu e folosit decât de presă. Noi spunem «eclipsă». Puteţi să spuneţi şi că se face luna ca un ficat proaspăt. Măcar e un termen românesc, folosit în cronici, pe vremuri. E portocalie, uneori e maronie, e roşiatică-roz, e prea uşor să spui că e sângerie”, a declarat pentru Mediafax Adrian Şonka, astronom şi muzeograf la Observatorul Astronomic ”Amiral Vasile Urseanu”.

În România, următoarea şi singura eclipsă de Lună care va mai fi vizibilă anul acesta şi care va fi parţială va avea loc pe 16 iulie.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Update: (Video): Tânărul care a provocat accidentul mortal, dus la audieri la poliția Constanța

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În urmă cu puțină vreme, tânărul care a provocat accidentul rutier mortal din această dimineață, în urma căruia două persoane și-au pierdut viața, a fost dus la audieri la poliția Constanța.

Imediat după producerea dramaticului eveniment rutier, tânărul care l-a provocat a fost dus la Spitalul județean Constanța pentru  investigații medicale.

După audieri se va decide dacă va fi cercetat în stare de arest preventiv.

Precizăm faptul că la testarea cu alcootestul s-a stabilit că șoferul vinovat de producerea acestui dramatic eveniment rutier se afla sub influența băuturilor alcoolice, adică avea 0.61 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Update: În urmă cu puțină vreme, tânărul a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în arestul Poliției. Mâine va fi prezentat parchetului constănțean cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea următoarelor infracțiuni: ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și conducere sub influența băuturilor alcoolice.

Constanța:Tragedie pe șosea! Doi tineri și-au pierdut viața într-un accident! Unul dintre șoferi era beat

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: