Connect with us

Politica

Ponta nu crede că Ciucă e capabil să coordoneze activitatea Guvernului: “E cu totul altceva decât o misiune militară”

Published

on

Victor Ponta, fostul premier al României, are cuvinte de laudă la adresa lui Nicolae Ciucă, premierul propus să formeze noul Guvern.

„Din acest motiv l-am propus Șef al Statului Major General”, spune fostul premier.

Cu toate acestea, spune Ponta, Ciucă nu are capacitatea necesară să conducă un Guvern, România fiind în aceste momente într-o criză profundă: atât sanitară, cât și economică.

„Cateva observatii la “cald”:

1. Daca va fi votat de Parlament Nicolae Ciuca va fi al 8 lea Prim Ministru de cand Klaus Iohannis a fost ales Presedinte; va mai intrebati de ce Romania o duce rau.

2. Am o parere excelenta despre militarul Nicolae Ciuca (din acest motiv l-am propus Sef al Statului Major General) – dar sa conduci un Guvern intr-o asemenea perioada de criza e cu totul altceva decat o misiune militara.

3. Cine il va sustine pe Premierul Ciuca in afara de Presedintele Iohannis (care i-a sustinut si pe Orban si pe Citu – si nu a fost bine) – cu PNL nu are mare legatura / cu PSD nici atat. USR si AUR Il vor lua ca “sac de box” – cu presa va fi complicat (nefiind un “comunicator”).

4. In perioadele dificile orice popor are nevoie de un LIDER pe care sa-l urmeze; dl. Ciuca nici macar nu isi propune sa fie asa ceva (ca sa nu se supere Dl Iohannis).

Concluzie: sa speram ca va fi bine – dar sunt sanse?”, a spus  Victor Ponta, pe pagina sa de Facebook.

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat joi, 21 octombrie 2021, decretul privind desemnarea lui Nicolae-Ionel Ciucă în calitate de candidat la funcția de prim-ministru, pentru a cere votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi listei noului Guvern.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!