Connect with us

Politica

Ponta nu crede că Ciucă e capabil să coordoneze activitatea Guvernului: “E cu totul altceva decât o misiune militară”

Publicat

la

Victor Ponta, fostul premier al României, are cuvinte de laudă la adresa lui Nicolae Ciucă, premierul propus să formeze noul Guvern.

„Din acest motiv l-am propus Șef al Statului Major General”, spune fostul premier.

Cu toate acestea, spune Ponta, Ciucă nu are capacitatea necesară să conducă un Guvern, România fiind în aceste momente într-o criză profundă: atât sanitară, cât și economică.

„Cateva observatii la “cald”:

1. Daca va fi votat de Parlament Nicolae Ciuca va fi al 8 lea Prim Ministru de cand Klaus Iohannis a fost ales Presedinte; va mai intrebati de ce Romania o duce rau.

2. Am o parere excelenta despre militarul Nicolae Ciuca (din acest motiv l-am propus Sef al Statului Major General) – dar sa conduci un Guvern intr-o asemenea perioada de criza e cu totul altceva decat o misiune militara.

3. Cine il va sustine pe Premierul Ciuca in afara de Presedintele Iohannis (care i-a sustinut si pe Orban si pe Citu – si nu a fost bine) – cu PNL nu are mare legatura / cu PSD nici atat. USR si AUR Il vor lua ca “sac de box” – cu presa va fi complicat (nefiind un “comunicator”).

4. In perioadele dificile orice popor are nevoie de un LIDER pe care sa-l urmeze; dl. Ciuca nici macar nu isi propune sa fie asa ceva (ca sa nu se supere Dl Iohannis).

Concluzie: sa speram ca va fi bine – dar sunt sanse?”, a spus  Victor Ponta, pe pagina sa de Facebook.

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat joi, 21 octombrie 2021, decretul privind desemnarea lui Nicolae-Ionel Ciucă în calitate de candidat la funcția de prim-ministru, pentru a cere votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi listei noului Guvern.

Comments

comments

Politica

Biden anunță CREȘTEREA prezenței militare a SUA în România: forță de luptă cu 3.000 de soldați și 2.000 de angajați

Publicat

la data de

Scris de

Președintele Biden a anunțat miercuri la Madrid, înaintea summit-ului NATO, că SUA își vor crește prezența militară în România. E vorba despre o nouă forță de luptă, o brigadă rotativă cu 3.000 de militari și 2.000 de angajați.

„Statele Unite își vor îmbunătăți poziția de apărare în Europa pentru a răspunde provocărilor și mediului de securitate și vor servi, de asemenea, la consolidarea securității noastre colective. La începutul acestui an, am trimis încă 20.000 de soldați în Europa pentru a întări Alianța și pentru a răspunde mișcărilor Rusiei, ceea ce duce forțele militare în Europa la 100.000 de trupe”, a spus Biden într-o scurtă declarație de presă împreună cu secretarul general NATO, Jens Stoltenberg.

Biden a dat ulterior detalii despre noile forțe militare americane în Europa.

”În Spania vom crește numărul de distrugătoare pe care le avem la baza navală Rota, de la patru la șase. În Polonia vom crea un sediu permanent al Corpului 5 de Armată al SUA pentru a consolida colaborarea noastră cu NATO. Vom avea și brigada rotativă cu 3.000 de soldați și 2.000 de angajați stabiliți în România, ne vom îmbunătăți dislocațiile rotative în statele baltice și vom trimite încă două escadrile de avioane F35 de în Regatul Unit și altele. capabilități de apărare aeriană în Germania și Italia. Putin și-a dorit finlandizarea Europei, dar a obținut NATO-izarea Europei. Este exact ce nu și-a dorit, dar e ceea ce trebuie făcut pentru a garanta securitatea Europei”, a spus Biden.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Combustibilul se ieftinește cu 50 de bani de la 1 iulie. Guvernul adoptă mâine ordonanța

Publicat

la data de

Scris de

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat, astăzi, că Ordonanța cu compensarea prețului la combustibili cu 50 de bani intră mâine în ședința de Guvern, pentru că nu avea toate avizele necesare. Inițial, anunțul premierului fusese că astăzi Executivul va aproba Ordonanța.

„Mâine. Pentru că trebuia să obțină toate avizele”, a spus Nicolae Ciucă.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, explica că 25 de bani vor fi susţinuţi de la bugetul de stat, iar 25 de bani vor reprezenta o cheltuială deductibilă de către operatori.

Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Florin Cîțu a demisionat de la șefia Senatului

Publicat

la data de

Scris de

În ședința de la grupul senatorilor PNL, la care participă și Nicolae Ciucă, Florin Cîțu a anunțat că va demisiona de la șefia Senatului, informează stiripesurse.ro. Interimatul va fi asigurat de vicepreședintele Senatului, Alina Gorghiu (PNL). Decizia lui Cîțu vine după ce liberalii și-au propus să îl schimbe pe fostul premier din toate funcțiile pe care le deține. Mai întâi, a fost demis de la conducerea Sectorului 3 a PNL, iar azi urma să fie demis de la șefia Senatului.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: