Conecteaza-te cu noi

Actual

Portul Constanța. Cargoscan, sistemul pentru scanarea containerelor și camioanelor este operațional

Published

on

Astăzi, 28 ianuarie 2022, în Portul Constanța Sud Agigea a fost prezentată jurnaliștilor autospeciala Cargoscan a Poliției Române – Serviciul de Poliție Transporturi Maritime Constanța, destinată controlului containerelor.

Acest scaner mobil a intrat în dotarea Poliției încă din data de 8 septembrie 2020. Cu ajutorul acestui sistem, finanțat de Comisia Europeană, timpul de verificare a containerelor scade de la câteva ore la câteva minute.

Au fost necesare mai multe luni pentru autorizarea acestui sistem mobil autonom de scanare a autovehiculelor și containerelor – Cargoscan – care ajung în Constanța. De asemenea, personalul care folosește autospeciala a fost specializat de către producător pentru a cunoaște modul de operare al acestui echipament performant și a putea interveni în caz de nevoie. Personalul a urmat un program de pregătire la Institutul Horia Hulubei din Capitală.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Constanța, Andreea Iliescu, acest sistem mobil de scanare a vehiculelor și containerelor operează în portul Constanța încă din luna octombrie a anului trecut. Au fost scanate 150 de containere, iar bunuri în valoare de 75.000 de euro au fost ridicate în vederea confiscării. De asemenea, au fost întocmite două dosare de cercetare penală.

Advertisement

O scanare durează 1-2 minute. În mod normal, controlul la un container durează câteva ore.

Șeful Biroului Cargoscan Port – subcomisar Bratu Andrei – a declarat că acest scaner mobil este primul de acest fel care se află în Portul Constanța Sud Agigea. El a menționat că puterea de penetrare a acestuia este mai mare decât cea a aparatului care se află la Autoritatea Vamală.

Acest scaner poate fi operat de către două persoane care sunt în interiorul cabinei de comandă, două persoane care trebuie să se asigure că acel container care este supus controlului se află pe aliniamentul de scanare, plus încă o persoană care se află în afara perimetrului și care asigură zona supravegheată. Toți sunt polițiști.

Biroul Cargoscan Port este compus din 11 polițiști, care sunt autorizați CNCAN.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions