Conecteaza-te cu noi

Actual

Portul Constanța. Marinarii de pe nava Argo și-au primit salariile restante și au reluat lucrul

Published

on

marinari argo

După aproape o zi de grevă, toți cei 5 navigatori de pe nava ARGO sub pavilion Germania și-au primit salariile restante la zi și banii pentru alimentele achiziționate.

Aceștia și-au reluat lucrul și nava este la dispoziția celor care trebuie să opereze în portul Constanța.

Din păcate, în ciuda tuturor avertismentelor, a fost nevoie de un protest total pentru ca drepturile fundamentale ale navigatorilor să fie achitate la zi. Potrivit informațiilor primite la Sindicatul Liber al Navigatorilor, primitorii mărfii vor aplica penalități contractuale de întârziere destul de mari armatorului rău platnic.

În numele ITF și SLN, Adrian Mihălcioiu și-a exprimat speranța că prin această acțiune dar și prin multele exemple din anii trecuti, armatorii, operatorii, agenții, autoritățile să înțeleagă importanța plății drepturilor navigatorilor conform contractului în fiecare lună lucrată, a aplicării standardelor referitoare la condițiile de muncă și viață la bord, a obligativității contractului colectiv de muncă care acordă părților drepturi dar și impune responsabilități și mecanisme de corectare.

Advertisement

Având în vedere numărul mare de probleme din sectorul navigației interioare(inland) care se înregistreaza frecvent în porturile noastre, Sindicatul Liber al Navigatorilor va propune în urmatorul Congres ITF, finanțarea unui birou de informare și preluare/rezolvare a problemelor navigatorilor din acest sector sau chiar înființarea unei secțiuni speciale “inland” INS (Inland Navigation Section).

”Echipajul navei ARGO multumește ITF , SLN și tuturor canalelor media care au ajutat ca ei să își facă auzită vocea și strigatul de ajutor pentru rezolvarea acestei probleme. Solidaritatea de care au dat dovada a făcut posibil ca salariile să le fie plătite rapid așa cum trebuia făcut încă de ieri. Mulțumim și noi, SLN și ITF, media care a publicat acest caz, de referință am spune, în sectorul de navigație interioară(inland). Împreună suntem puternici!”, a precizat Adrian Mihălcioiu.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions