Conecteaza-te cu noi

Actual

Drogatul de la 2 Mai, în fața instanței. Astăzi, primul termen în procesul în care au murit doi tineri

Published

on

Vlad Pascu

Vlad Pascu, drogatul care a omorât doi tineri, vara trecută, în stațiunea 2 Mai vine, joi, 22 februarie a.c., în fața instanței din Mangalia. Astăzi are loc primul termen în procesul în care i se aduc acuzații privind producerea accidentului de la 2 Mai.

Tânărul din București este acuzat de producerea accidentului de la 2 Mai, din județul Constanța, din 19 august 2023, soldat cu decesul a doi tineri și rănirea altor trei. Pascu ajunge astăzi în fața magistraților de la Judecătoria Mangalia unde are loc primul termen din dosar.

În această dimineață, la Judecătoria Mangalia au ajuns și părinții tinerilor decedați în accidentul rutier de la 2 Mai. Tatăl lui Sebastian Olariu are la el o fotografie cu băiatul său, ucis de tănărul drogat vara trecută.

Ședința este programată să înceapă în jurul orei 12.00, dar până la această oră, la Tribunalul Constanța se va judeca cererea de punere în libertate. Despre ce este vorba? Judecătoria Mangalia a constatat marți, 20 februarie 2024, legalitatea şi temeinicia arestării preventive a lui Pascu Matei Vlad, deferit justiției pentru accidentul de la 2 Mai, județul Constanța, soldat cu decesul a doi tineri și rănirea altor trei. Decizia Judecătoriei Mangalia a fost contestată de Pascu Matei Vlad la Tribunalul Constanța, instanță ce va lua o decizie definitivă în această speță.

Advertisement

Evenimentele din 19 august

Reamintim că Vlad Pascu a condus un autoturism în data de 19 august, pe DN 39, iar în jurul orei 5.25, în apropiere de 2 Mai, a intrat într-un grup de pietoni. În urma impactului, doi tineri şi-au pierdut viaţa şi alţi trei au fost răniţi. După ce a fugit de la locul accidentului, Vlad Pascu a fost găsit de poliţişti în Vama Veche. Anchetatorii au stabilit că el se afla sub influenţa mai multor substanţe interzise, printre care cocaină, amfetamină şi metamfetamină.

Tânărul a fost reţinut pentru 24 de ore, iar pe data de 20 august a fost arestat preventiv de către Judecătoria Mangalia, pentru 30 de zile. Măsura arestului preventiv a fost prelungită cu încă 30 de zile şi în luna septembrie.

De asemenea, într-un alt dosar, Vlad Pascu a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT, împreună cu părinţii săi, pentru trafic de droguri, pentru determinarea unei persoane să dea declaraţii mincinoase sau să nu prezinte probe şi pentru punerea la dispoziţie a locuinţei pentru consum de droguri. Acest dosar va fi judecat la Tribunalul Bucureşti.

Cine este Vlad Pascu

Advertisement

Drogatul de la 2 Mai a fost prins la 13 ani cu canabis. La 19 ani a omorât doi tineri! Cum a scăpat Vlad Pascu în două dosare DIICOT!?

Tânărul care a condus drogat în stațiunea 2 Mai și a ucis două persoane, a mai avut două dosare penale deschise de către DIICOT, ambele pentru deținere de substanțe stupefiante. Matei Vlad Pascu a fost prins cu canabis asupra sa încă de la vârsta de 14 ani.

DIICOT a detaliat marți cauzele penale în care a mai fost implicat tânărul de 19 ani.

Primul dosar, la 13 ani

„În fapt, la data de 5 aprilie 2017, a fost depistat de lucrători din cadrul Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București pe o stradă din capitală, având asupra sa o foiță de hârtie de culoare alba și o punguță din material plastic transparent conținând cantitatea totală de 0,39 grame canabis.  Prin ordonanța din 30.10.2019 s-a adoptat în acest dosar o soluție de clasare cu privire la infracțiunea de deținere, fără drept , de droguri de risc, în vederea consumului propriu, prev. de art. 4 alin. 1 din Legea 143/ 2002 cu motivarea că potrivit art. 113 alin. 1 Cod penal, minorul care nu a împlinit vârsta de 14 ani nu răspunde penal”, a informat DIICOT.

Ce spune DIICOT citiți aici:

Advertisement

Drogatul de la 2 Mai a fost prins la 13 ani cu canabis. La 19 ani a omorât doi tineri! Cum a scăpat Vlad Pascu în două dosare DIICOT!?

foto cu rol ilustrativ

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions