Conecteaza-te cu noi

Societate

Potrivit ANPC: Alimentele neambalate NU reprezintă un vector de transmitere a Covid-19 

Published

on

În cursul zilei de ieri, 10 martie 2021, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a avut o întâlnire de lucru cu reprezentanții principalelor structuri patronale din domeniul alimentar, din România – Romalimenta, Rompan, Asociația Patronală Română din Industria Laptelui (APRIL), Asociația Română a Cărnii  (ARC), ”Berarii României” și Asociația Producătorilor de Băuturi Răcoritoare.

În cadrul reuniunii, președintele ANPC, Claudiu Dolot, a prezentat câteva linii directoare ale strategiei multianuale a instituției, în concordanță cu modificările legislative naționale și europene în domeniu. De asemenea, au fost discutate câteva dintre cele mai importante probleme cu care se confruntă sectorul economic alimentar, în acestă perioadă marcată de restricțiile impuse de pandemie, la nivel mondial.

În acest context, au fost reiterate concluziile Autorității Europene pentru Siguranța Alimentelor (EFSA), care precizau că nu există dovezi științifice că alimentele de origine animală (carne, lapte, pește, produse din carne etc.) sau cele de origine nonanimală (legume, fructe, pâine, produse de patiserie etc.) sunt o sursă probabilă sau o cale de transmitere a virusului SARS-CoV-2.

De altfel, ANPC și-a reafirmat poziția, în concordanță cu cea europeană, în legătură cu conținutul înșelător al spotului publicitar difuzat pe diverse posturi de televiziune. Mai exact, a subliniat încă o dată că pâinea neambalată nu reprezintă un vector de transmitere a Covid 19.

Advertisement

Mai mult, prin intermediul acestui spot se solicită instituției ANPC să reglementeze cadrul de comercializare a produselor de panificație neambalate – precizăm că, în prezent, există în România cadrul legal referitor la comercializare pâinii și a produselor de panificație neambalate.

”În consecință, ANPC își menține poziția, exprimată de altfel în toate comunicatele de presă transmise anterior, potrivit căreia alimentele neambalate, implicit și pâinea neambalată, nu constituie un vector de răspândire și de transmitere a Covid-19.”, a precizat Paul Anghel, director general în cadrul ANPC.

Cele două părți, ANPC și structurile asociative patronale din domeniul alimentar, au discutat, de asemenea, pe larg despre modalități diverse pe care le pot identifica împreună, în scopul promovării și aplicării bunelor practici în domeniul protecției consumatorilor, în consonanță cu cele europene, existente deja în țările membre.

      

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions