Conecteaza-te cu noi

Actual

Premieră la Cernavodă

Published

on

Ieri, a fost folosit pentru prima oară heliportul spitalului din Cernavodă, aşa cum se arată într-un comunicat de presă:

,,Viaţa unei paciente, în vârstă de 76 de ani, a fost salvată ieri după amiază, după ce a fost preluată de un elicopter SMURD, chiar de pe spaţiul de aterizare al Spitalului Orăşenesc Cernavodă. Cadrele medicale ale unităţii spitaliceşti au alertat echipajul de urgenţă după ce starea femeii internate devenise gravă, aceasta suferind din cauza unui diagnostic sever: insuficienţă respiratorie acută, pneumopatie acută şi Alzheimer. Echipa de intervenţie SMURD a aterizat pentru prima dată pe heliportul unităţii medicale, pentru a transporta de urgenţă femeia la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţe Constanţa. Operaţiunea s-a defăşurat fără probleme, iar spaţiul de aterizare a devenit funcţional pentru intervenţiile de urgenţă.
Heliportul a fost amenajat în urmă cu patru luni, în curtea Spitalului Orăşenesc Cernavodă, în locul unei vechi parcări, pentru a servi elicopterelor SMURD. Acesta a fost inaugurat la data de 5 octombrie 2015, odată cu deschiderea porţilor Compartimentului de Primiri Urgenţe al Spitalului Orăşenesc Cernavodă, la care au participat oficialităţi precum fostul ministru al sănătăţii Nicolae Băniciou şi secretarul de stat al M.A.I. Raed Arafat. Cheltuielile de amenajare a spaţiului de aterizare şi al noului C.P.U. au fost asigurate din Bugetul Local. Aria de acoperire a heliportului este Cernavodă-Drajna, şi va servi în mod special urgenţelor care pot interveni pe Autostrada Soarelui.”

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions