Conecteaza-te cu noi
stelian ion

Politica

Premierul Ciolacu: Salvarea României sunt investițiile. Ce spune șeful Executivului despre banii de pensii

Published

on

Marcel Ciolacu

Șeful Executivului susține că statul român a mărit deficitul bugetar prin investiții și nu prin consum. Ciolacu declară că salvarea României sunt investițiile.

„În acest moment 17 miliarde din primele luni s-au dus toate pe investiții. Salvarea României sunt investițiile. Cea mai mare multiplicare în economie sunt investițiile. E a treia lună când ne-am făcut planul în ceea ce privește colectarea veniturilor. Am mărit deficitul prin investiții nu prin consum. Când am avut 9,2% deficit, tot acel deficit de sute de miliarde și 200 de miliarde împrumutate s-au dus pe consum. În acest moment deficitul bugetar se găsește în investiții. Eu nu o să opresc nicio investiție. Pe orice domeniu vă pot da exemplu”, a declarat premierul la DcNews.

Totodată, șeful Guvernului a ținut să-i anunțe pe români că sunt bani de pensii.

„Am avut anul trecut o inflație record și normal că am venit 13,8% (indexarea pensiilor cu rata inflației – n.r.) fiindcă așa e în lege. Au mai fost guverne care nu au mărit nici măcar pensiile nici măcar cu indicele de inflație. Nu va mai fi inflația de 13,8%. Efortul bugetar va scădea an de an. (…) Se vor mări pensiile la 1 septembrie categoric.”, a mai spus Ciolacu.

Advertisement
palaz

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions