Connect with us

Politica

Premierul Tudose a inaugurat o investiție de peste 6 milioane de euro, finalizată din anul 2014

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Drumul transfrontalier dintre Lipniţa şi Cainargea (Bulgaria), care are o lungime de peste 17 kilometri, a fost finalizat încă din anul 2014. Fostul primar al comunei Lipnița, Florin Onescu, a făcut declarații despre acest proiect și finalizarea lui la momentul respectiv. Tot atunci, fostul edil făcea apel la autorități să amenajeze o bretea asfaltică de 250 de metri pentru ca acest drum să poată fi folosit de publicul larg. La trei ani de la aceste declarații, premierul Mihai Tudose, ministrul de Interne Carmen Dan, premierul Bulgariei, Boiko Borisov, ministrul de Interne al Bulgariei, Valentin Radev, precum și autorități din județul Constanța au inaugurat cu fast un proiect de peste 6 milioane de euro, realizat cu fonduri europene, finalizat de atunci, dar căruia i-a lipsit doar breteaua asfaltică pentru a putea fi practicabil. 

La nivelul celor două guverne, român şi bulgar, realizarea punctului de frontieră, care va fi comun pentru cele două ţări, a căzut în sarcina României. Astfel, fostul primar al comunei Lipniţa, Florin Onescu, a semnat în anul 2010 contractul cu Biroul Regional de Cooperare Transfrontalieră România – Bulgaria, pentru realizarea unui drum transfrontalier care să lege Lipniţa de Cainargea, din Districtul Silistra, Bulgaria. Proiectul derulat cu partenerii bulgari a vizat reabilitarea a 17,1 kilometri de drum de pământ şi înfiinţarea unui punct de frontieră, cu patru benzi, pentru autovehicule.

Valoarea totală a proiectului ajunge la 6.081.951,7 euro, din care partea română a primit în jur de 4,5 milioane de euro, restul banilor revenindu-le bulgarilor. La vremea respectivă, edilul din Lipnița a vorbit despre importanța unui astfel de proiect care aduce dezvoltarea de proiecte comune între România și Bulgaria care vizau impulsionarea economiei locale, stimularea antreprenoriatului, dezvoltarea socială şi progresul cultural. De asemenea, în documentele care au stat la baza derulării acestui proiect găsim și alte avantaje ale cooperării transfrontaliere, printre ele: organizarea de târguri, competiţii pentru producători agricoli şi crescători de animale si albine, concursuri sportive, dar şi întâlniri pentru schimburi de idei şi bune practici sau activităţi extraşcolare. De la planuri la realitate, cale lungă! În anul 2014, primarul în funcție al comunei Lipnița, Florin Onescu, stabilea întâlniri cu reprezentanții Poliției de Frontieră pentru a vedea ce lucrări mai trebuiau executate. Concluziile? Lipsea DOAR breteaua asfaltică în lungime de 250 de metri, necesară funcționării. Astfel, pentru proiect, avize și execuția bretelei asfaltice în lungime de 250 metri, autoritățile au avut nevoie de… 3 ani! Panglica a fost tăiată astăzi de premierul României, Mihai Tudose, și premierul Bulgariei, Boiko Borisov, plus miniștrii de interne din celor două țări.

 

Comments

comments

Politica

Economistul Dumitru Caragheorghe, noul președinte al Organizației Municipale Constanța a USR

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Aproximativ 100 de membri ai Organizației Municipale Constanța a Uniunii Salvați România (USR) s-au întâlnit într-o ședință pentru a-și alege noua conducere.  În urma scrutinului, noul birou local al USR Constanța este format din șapte membri: Dumitru Caragheorghe – președinte, Laura Tănase și Mihai Ochiuleț – vicepreședinți, Stelian Ion, Remus Negoi, Anca Mănăilă și Florin Cocârgeanu – membri. Proaspătul președinte al Organizației Municipale a USR, Dumitru Caragheorghe, este directorul Cardinal Motors Constanța și implicat în mai multe activități civice  în Constanța. Caragheorghe îl înlocuiește la organizația municipală a USR pe Remus Negoi, care rămâne președinte interimar al Organizației Județene Constanța a USR.

„La începutul anului 2016, împreuna cu Stelian Ion și alături de alți apropiați, am fondat VERDE URBAN. Motivele pentru care s-a născut această organizație pot fi regăsite ușor în pagina de Facebook pe care, la fel, vă rog să o urmăriți și să o apreciați în măsura în care considerați util acest lucru“, spunea Caragheorghe într-un interviu acordat newsdaypro.ro.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

USR avertizează: „Delta Dunării ajunge pe mâna baronilor PSD“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Reprezentanții USR au transmis, sâmbătă, că dezaprobă ferm numirea lui Cătălin Țibuleac, fost șef al SRI Tulcea, în funcția de guvernator al Administrației Rezervației Biosferei „Delta Dunării”, acuzând-o pe Viorica Dăncilă că face numiri după criteriul apropierii de baronii PSD.

„Horia Teodorescu, baron local PSD și președinte al Consiliului Județean Tulcea, care mai ieri se plângea pe la televizor că a fost captiv în epoca Dragnea, s-a asigurat că premierul Viorica Dăncilă îl numește pe Cătălin Țibuleac guvernator al Rezervației Biosfera Delta Dunării. Cătălin Țibuleac, fost șef al SRI Tulcea, este un apropiat al lui Horia Teodorescu și a condus în ultimii ani un ONG controlat de CJ Tulcea, ONG finanțat din banii primăriilor printr-o taxă lunară de 500 de euro. Îi cerem public premierului Viorica Dăncilă să revină asupra decizie de numire și să demonstreze că interesele de partid și campania internă din PSD nu sunt mai importante decât protejarea Rezervației Biosfera Delta Dunării. Vestea numirii domnului Țibuleac în fruntea ARBDD a generat un val de mesaje către USR, în care cetățenii ne semnalau manevrele legate de complicitatea ARBDD în menținerea afacerilor agricole chimizate în Deltă și nu numai. Ne bucură faptul că cetățenii au încredere în USR și apelează la noi, vom folosi toate mijloacele pe care le avem la dispoziție pentru a proteja patrimoniul Deltei Dunării astfel încât să nu fie distrus de baronii locali PSD“, spun cei de la USR într-un mesaj postat pe Facebook.

Sursa foto: Facebook/USRNational

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

PNL Constanța are un nou secretar general. Vezi cine i-a luat locul lui Boroianu!

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

La sediul filialei PNL Constanța a avut loc ședința Biroului Poltic Județean Constanța, în cadrul căreia a fost votată ocuparea funcției vacante de secretar general, prin numirea lui Marian Crușoveanu, consilier județean. Alegerea lui Crușoveanu vine după ce, în urmă cu o săptămânii, deputatul Robert Boroianu a fost revocat, din funcția de secretar general al PNL Constanța, Organizația județeană. Cu 22 de voturi “pentru” revocare, unul anulat și in vot “împotriva”, Boroianu părăsește conducerea organizației județene a liberalilor constănțeni. Potrivit unor surse, lui Boroianu i s-a reproșat neimplicarea in activitatea politica a partidului, în ultimul an. Mai exact, activitatea din Parlament și afacerile i-au ocupat timpul deputatului constanțean.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: