Politica

Premierul Viorica Dăncilă recunoaște: La legea salarizării au fost unele defecțiuni

feb. 19, 2018 Mihaela Tîrpan

Premierul Viorica Dăncilă a admis luni că au existat probleme generate de legea salarizării și a dat asigurări că Guvernul va găsi soluții pentru a remedia aceste “defecțiuni”.

„Eu cred că cele patru elemente care au stat la baza legii salarizării au fost îndeplinite și aici mă refer la pentru muncă egală, plată egală. (…) Al doilea, să ne gândim la planuri strategice, la domenii strategice precum sănătatea și educația și acolo să avem o creștere salarială. (…) De asemenea, un principiu foarte corect sustenabilitatea. Tot ceea ce este prevăzut în legea salarizării să putem să susținem financiar. Au existat unele probleme. Așa cum ați văzut încă din prima ședință de Guvern au existat ordonanțe care să regleze acolo unde s-au produs așa-zise defecțiuni. Vom avea în următoarea ședință încă o ordonanță de urgență să reglăm pentru mămici, pentru concedii medicale, le vom regla. Legat de învățământ, vreau să vă spun că am vorbit cu ministrul Educației. Sumele pentru salarii au fost trimise de pe 31 ianuarie către teritoriu. 90% din plata salariilor aa fost făcute. 10% au întârziat un pic pentru că a trebuit să se ia în considerare Ordonanța 3, care prevede acel part-time.”, a spus Dăncilă citată de stiripesurse.ro.

Cât despre nemulțumirile sindicatelor din învățământ, premierul a declarat: „Trebuie să vedem ce solicită, ce este real din ceea ce solicită. Eu sunt un om al dialogului. Am observat care sunt problemele. Dacă mai sunt probleme, le vom regla așa cum am făcut-o. Eu cred că dialogul este cel mai bun.”

Comments

comments

Mihaela Tîrpan

About The Author

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!