Politica

Stelian Fuia, fost ministru al Agriculturii, eliberat condiționat. Decizia Tribunalului Constanța este definitivă!

feb. 19, 2018 Mihaela Tîrpan

Fostul ministru al Agriculturii Stelian Fuia, condamnat la trei ani de închisoare pentru abuz în serviciu, va fi eliberat condiţionat, după ce Tribunalul Constanţa i-a admis, luni, contestaţia depusă la decizia Judecătoriei Medgidia care îi respinsese cererea. Decizia instanţei este definitivă!

Amintim că, pe data de 10 ianuarie, Judecătoria Medgidia respinsese ca nefondată cererea lui Stelian Fuia de liberare condiţionată, decizie constestată de fostul ministru al Agriculturii la instanţa superioară.

Fuia a fost condamnat în iunie 2016 de judecătorii instanţei supreme la trei ani de închisoare cu executare, în dosarul în care a fost acuzat de abuz în serviciu în cazul vânzării unor imobile ale Staţiunii de Cercetare a Plantelor Medicinale Fundulea.

Potrivit rechizitoriului, Stelian Fuia, în calitate de director la Staţiunea de Cercetare şi Dezvoltare a Plantelor Medicinale şi Aromatice Fundulea, funcţie pe care a deţinut-o din 1 martie 2005 până în 15 decembrie 2007, “cu ştiinţă şi în înţelegere cu inculpaţii State Daniel, Paraschivoiu Dragoş Alin şi Oprişan Constantin, a omis îndeplinirea unui act de serviciu, respectiv nu a efectuat demersuri pentru prezentarea documentelor din care rezulta că proprietar al unor bunuri era statul român, în cadrul unei proceduri de executare silită derulată în perioada mai-decembrie 2005, fapt ce a condus la scoaterea ilegală, prin procedură de licitaţie, a respectivelor imobile din patrimoniul statului”.

În februarie 2012, Stelian Fuia, atunci deputat şi preşedinte al PDL Călăraşi, era propus la conducerea Ministerului Agriculturii, în Cabinetul Ungureanu.

Fuia a fost ministrul Agriculturii din 9 februarie 2012 până la sfârşitul lunii aprilie a aceluiaşi an.

Comments

comments