Conecteaza-te cu noi
SEAS

Societate

Președintele CJ Constanța, promisiuni pentru Spitalul Regional. Ia în calcul un credit pe 25 de ani!

Published

on

Promisiuni pentru construirea Spitalului Regional Constanța au existat du duiumul în ultimii ani. Recent, de la București mesajul dur pentru sănătatea din Constanța i-a făcut pe administratorii județului să refacă toate calculele. Conform planurilor de la centru, Constanța se află pe lista de așteptare în ceea ce privește construirea unui spital regional, promisiune electorală a ultimilor ani. Totodată, de multe ori s-a discutat despre faptul că Spitalul Județean Constanța este supra aglomerat, mai ales în timpul sezonului estival dar, chiar și în aceste condiții, nimeni nu a luat în calculele financiare aceste aspecte. Un lucru este cert: Constanța NU se află pe lista viitoarelor unități medicale regionale din țară!

Astăzi, Horia Marius Țuțuianu, președintele CJ Constanța, a anunțat că a discutat cu premierul Viorica Dăncilă, cu ministrul Sănătății, cu ministrul Finanțelor Publice și vor mai exista astfel de întâlniri.

La masa discuțiilor, potrivit declarațiilor sale, Țuțuianu vine cu găsirea de soluții pentru ca acest proiect să înceapă la Constanța. În caz contrar, șeful CJ Constanța vine cu o altă propunere: un proiect de hotărâre prin care să le ceară consilierilor județeni vot pentru contractarea unui împrumut pe o durată de 25 de ani, astfel încât proiectul să devină realitate.

Iată declarația:

“Am discutat cu doamna Pintea, cu doamna prim ministru, cu ministrul Teodorovici despre proiectul Spitalului Regional. Din discuțiile purtate cu ministrul Teodorovici, se pare că se vor găsi fonduri pentru tot spitalul. Eu am solicitat măcar să începem fundația și ulterior să am o nouă întâlnire întâlnire cu dumnealor pentru a găsi soluția cea mai bună de a începe proiectul, respectiv alocarea de fonduri. Nu pot oferi termene; sunt mai multe variante: fonduri europene, împrumut bancar. Vă spun sincer, iau în calcul ca, dacă până la sfârșitul anului nu se ia o hotărâre pentru spitalul regional Constanța, să propun consilierilor județeni de a lua un credit pe termen de 20 – 25 de ani și să-l facem din surse proprii. Este o urgență și o problemă foarte mare a județului Constanța partea de sănătate.”

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions