Connect with us

Politica

Președintele CJ Constanța se dezlănțuie: Îl lasă fără atribuții pe vicele Learciu și îi dă ultimatum managerului Spitalului Județean

Publicat

la

Președintele CJ Constanța, Horia Marius Țuțuianu, a anunțat, astăzi, că i-au fost retrase atribuțiile vicepreședintelui administrației județene, Daniel Learciu, privind managementul sistemului de sănătate din județul Constanța. Anunțul a fost făcut de Țuțuianu astăzi, la finalul ședinței Consiliului Județean Constanța.

“Anunț public o decizie pe care o consider deosebit de importanță în ceea ce privește domeniul sanitar. Am spus la începutul mandatului că unul dintre principalele mele obiective privește domeniul sanitar; în primul rând, aș vrea să îi mulțumesc domnului Learciu pentru activitatea de coordonare a Direcției de Sănătate din cadrul Consiliului Județean pe care a depus-o în ultimul an și jumătate. Dumnealui este cel care a încercat să asigure managementul sistemului de sănătate, dar acum aș vrea să modific modul de funcționare a acestor unități, motiv pentru care domeniul acesta, începând cu ziua de azi, printr-o dispoziție de președinte, trece direct în subordinea președintelui Consiliului Județean. După cum știți, provin din management, am o vastă experiență în domeniul managerial și aș vrea să coordonez direct această Direcție pentru că este de impact major asupra cetățenilor județului Constanța. Cred că activitatea din spitale trebuie monitorizată și urmărită în detaliu și asta voi face de azi. Va exista în fiecare unitate medicală va exista un birou distict care va fi al președintelui Consiliului Județean și al președintelui de Administrație care conduce CA-ul de la fiecare unitate medicală. Săptămâna, dacă nu de două sau trei ori pe săptămână, mă voi deplasa eu sau președintele CA-ului și vom cere raportare săptămânală a managerului și asupra activității întregi a ceea ce se întâmplă. Pe românește, boală lungă, moarte sigură! A venit momentul când să ne implicăm direct în sistemul de sănătate”, a declarat Horia Țuțuianu.

Întrebat dacă Daniel Learciu nu și-a făcut treaba și aceasta ar fi cauza schimbării sale, șeful administrației județene a spus: “Nu aș vrea să comentez activitatea domnului vicepreședinte. Și-a făcut treaba fiecare atât cum a putut și mă bazez pe experiența dumnealui în continuare”

Daniel Learciu, vicepreședintele CJ Constanța, nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere vizavi de această decizie, însă îi așteptăm punctul de vedere.

Mesajul lui Țuțuianu pentru Grasa: “Vara viitoare discutăm în alți termeni”

În contextul schimbărilor pe care șeful administrației județene Horia Marius Țuțuianu le-a decis în relația cu unitățile medicale din județ, primul vizat este managerul Spitalului Județean de Urgență “Sfântul Apostol Andrei”, doctorul Cătălin Grasa. Țuțuianu i-a transmis lui Grasa că săptămâna viitoare îi prezintă noua echipă de lucru, moment “T 0” de la care se pleacă pentru expunerea tuturor problemelor și găsirea de soluții, așa cum au existat promisiuni din partea echipei CJ Constanța pentru fiecare unitate saniară din județ.

“În luna mai, într-o perioadă mai mult decât dură conducerea Sp Clinic Județean Constanța cu o echipă care a fost, au fost schimbări, aștept acum cu noul director medical, vom avea și un director financiar contabil – o zonă foarte sensibilă – astfel încât să putem duce la bun sfârșit ceea ce ne/am propus în fața Consiliului Județean și a constănțenilor, adică să funcționăm 24 de ore din 24, 7 zile din 7 fără sincope și, în egală măsură, să funcționăm pentru pacienți, pentru personal, medici, să putem participa la planurile pe care ni le-am propus vizavi de noi structuri; actul medical într-un singur spotal de asemenea dimensiuni, fără să suporte modificări din 1989 până acum, ne duce într-o zonă în care gestionăm o situație de criză, putem spune. Este singurul spital de urgență, fără un spital de pediatrie, fără un spital municipal multifuncțional, în contextul în care aici avem toată urgența din județul Constanța, din Tulcea și vorbim și de un sezon estival, numai anul trecut am avut peste un milion de turiști, iar urgențele au fost făcute în acest spital”, a explicat doctorul Gras, care a fost întrerupt de șeful administrației județene care i-a transmis următoarele: “Săptămâna viitoare ne vedem în cadrul Spitalului Județean, aștept să îmi prezentați echipa de lucru urmând ca în perioada următoare să facem o conferință de presă să prezentăm echipa de lucru. Aștept de la dvs. randamentul scontat, aștept de la dvs. ca în perioada următoare să îmi deblocați toate probleme care sunt în spitalului județean. Dacă nu, la anul, în vară vom discuta în alți termeni!”

De asemenea, întrebat cum a colaborat cu Learciu, doctorul Grasa a răspuns: “Am colaborat, a fost o colaborare, mai atipică. Ușile deschise au fost la noi tot timpul! Am dat dovadă de transparență atât în fața Consiliului de Administrație, cât și în față de Consiliul Județean care este partenerul nr. 1, indiferent cum am vrea. Deciziile sunt comune față de ceea ce se întâmplă în unitatea medicală. Eu sunt medic chirurg, operez tot mai rar și îmi e poftă, credeți-mă!”

sursa foto Tomis News

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

După Novak, pe lista remanierilor lui Ciucă apar miniștrii Dîncu (Apărare) și Popescu (Energie) – surse

Publicat

la data de

Scris de

Premierul Nicolae Ciucă pregătește o remaniere amplă și trei miniștrii vor fi schimbați în următoarele zile, conform Antena 3.

Primul pe listă ar fi ministrul Sporturilor, Eduard Novak (UDMR), așa cum am anunțat aici:

Remanieri în cabinetul Ciucă: Eduard Novak, ministrul UDMR al Sportului, va pleca din guvern

Al doilea pe listă ar fi ministrul Apărării, Vasile Dîncu (PSD).

De asemenea, se vehiculează și un al treilea nume și acesta ar fi ministrul Energiei, Virgil Popescu (PNL.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Remanieri în cabinetul Ciucă: Eduard Novak, ministrul UDMR al Sportului, va pleca din guvern

Publicat

la data de

Scris de

Premierul Ciucă se pregătește să dea afară miniștrii neperformanţi sau care au fost implicați în scandaluri. Eduard Novak, ministrul UDMR al Sportului va pleca din guvern, spun surse politice. Aceasta este doar unul dintre cei trei miniştri pe care premierul a decis să-i schimbe în urma evaluării făcute. Pe lista celor care pleacă mai sunt unul de la PSD şi un ministru de la PNL.

Cabinetul Ciucă se reînoieşte în urma evaluărilor făcute, iar fiecare partid al coaliţiei – PNL, PSD, UDMR – schimbă câte unul din miniştrii în funcţie.

Eduard Novak, ministrul Sportului este cel pe care-l sacrifică UDMR, deşi liberalii l-ar fi vrut plecat pe Cseke Attila, care are banii de la Dezvoltare.

Novak nu a ieşit prea bine la evaluare, lui se impută mai multe scandaluri în care a fost implicat în cele şase luni de mandat.

Scandalurile în care a fost implicat Eduard Novak

În primul rând, într-o emisiune televizată, ori nu a vrut ori nu a știut, imnul României. Practic a refuzat să să recite versurile.

Un al doilea moment care a ofensat opinia publică a fost cel de după Campionatul de Natație de la Budapest, atunci când, la întoarcerea în țară, Robert Glință nici nu a fost măcar menționat de ministrul Sportului, deși era prezent la aeroport. Acest fapt a determinat-o pe mama sportivului să dea un mesaj extrem de dur la adresa lui Novak.

Surse politice că ministrul nu are o imagine bună nici măcar în interiorul propriului partid, în UDMR, acolo unde a ofensat conducerea formaţiunii.

Un alt moment controversat al mandatului lui Eduard Novak a fost la meciul de hochei dintre România și Ungaria, când a cântat împreună cu tribuna imnul Ținutului Secuiesc.

I se mai impută şi faptul că, de curând, a semnat un ordin controversat prin care obligă echipele și sporturile de echipă ca 40% dintre sportivi să fie jucători români. Ordinul a stârnit nemulțumirea sportului românesc, existând nenumărate luări de poziție din partea sportivilor și conducerilor cluburilor.

sursa: antena3.ro / foto: g4media

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Senatorul Remus Negoi prezintă activitatea din primele șase luni ale anului în circumscripția Constanța

Publicat

la data de

Scris de

Senatorul de Constanța al USR, Remus Negoi, spune că, deși cea mai mare parte a muncii de parlamentar este în Legislativ, activitățile sale în cadrul circumscripției electorale Constanţa sunt foarte importantă pentru el.

„Sunt senator de Constanța şi problemele constănţenilor reprezintă o prioritate. Încerc permanent să le soluţionez sau să atrag atenția asupra acestora prin intervenții în Parlament sau prin sesizări adresate autorităţilor competente. În primele 6 luni ale acestui an am înaintat adrese către diverse instituții locale sau centrale cu privire la neregulile semnalate de constănțeni. Pentru că îi reprezint în Parlament pe constănţeni, ţin permanent legătura şi cu autorităţile locale şi am avut întâlniri cu vicepreşedintele CJC, cu viceprimarul sau cu prefectul judeţului cu privire la teme de interes local. În ultimele 6 luni am efectuat şi numeroase vizite în teritoriu, la Spitalul de Boli Infecţioase, pe plaja Corbu unde se ridică un complex rezidenţial pe o arie protejată sau la vama Isaccea unde am acordat sprijin refugiaţilor ucraineni.“, a declarat Remus Negoi.

Senatorul USR afirmă că, tot la Constanța, a organizat o dezbatere privind Codul Patrimoniului în luna februarie şi o dezbatere privind situația de pe plaja Corbu cu reprezentanţii Apelor Române.​ De asemenea, Negoi spune că, în această perioadă, a participat la trei conferințe de presă organizate de USR şi a avut numeroase discuții pe marginea inițiativelor legislative proprii.

„Am continuat, de asemenea, seria stagiilor de practică pentru studenţi la cabinetul parlamentar. De la Universitatea Bucureşti, 12 studenţi ai Facutăţii de Litere, secţia Comunicare şi Relaţii Publice, au desfăşurat orele de practică şi au contriuit la îmbunătăţirea comunicării în cadrul cabinetului. De la SNSPA, o studentă de la secţia Relaţii Intervaţionale şi Studii Europene s-a familiarizat cu activitatea din Senat, a analizat iniţiativele legislative aflate în circuit şi a participat la şedinţele de plen şi la lucrările din comisiile parlamentare. De la Universitatea Babeş-Bolzai din Cluj-Napoca, la al treilea stagiu de practică pentru ştiinţe politice, au fost 6 studenzi masteranzi ai Facultăţii de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării. Acereştia au analizat iniţiative legislative aflate în circuit, au venit cu propuneri de noi iniţiative, au organizat dezbatri şi au participat la o şedinţă de plen. Voi susţine în continuare astfel de activităţi în cadrul cabinetului parlamentar pentru a-i ajuta pe tineri să aplice în practică noţiunile pe care le învaţă la cursuri.“, afirmă Remus Negoi.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: