Connect with us

Politica

Președintele Iohannis: “Cer revizuirea acordului cu biserica. Stați acasa! Altfel, după sărbători, vom avea înmormântări!”

Published

on

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că, din păcate, nu avem nicun motiv de relaxare, avem 20 de morţi în 24 de ore.

Cuvântul de ordine este ”Staţi acasă”, a spus președintele într-o declarație transmisă live de la Palatul Cotroceni.

Preşedinte a anunţat că va solicita ministrului de Interne şi premierului să revină asupra acordului MAI – BOR.

”Staţi acasă! Altfel, după sărbători, vom avea înmormântări”, a avertizat preşedintele.

Cu doar jumătate de oră înainte ca reprezentanții Grupului de Cominicare Strategică din cadrul Guvernului României să comunice noile cazuri de înfectare cu noul coronavirus, șeful statului a anunțat că România înregistrează 7.200 persoane infectate.

“Astăzi suntem în prima zi din starea de urgență prelungită și din păcate nu avem niciun motiv de relaxare. Avem între timp peste 7200 de cazuri infectate. Avem de ieri până astăzi 20 de persoane care au murit și 340 de persoane în plus infectate cu coronavirus. Deci, nici vorbă de relaxare. Și ca să fie foarte, foarte clar și nu a ajuns încă la toată lumea. Cuvântul de ordine este stați acasă. Este regretabil să observăm și în viața noastră și în viața publică. Probabil intențiile sunt foarte bune, dar nu s-a înțeles prea bine ce se dorește acolo. Nu este cazul să ne relaxăm, iar explicațiile care s-au dat au fost prea optimiste”, a completat președintele.

Declarațiile președintelui vin după ce, aseară, Guvernul a ajuns la un acord cu Patriarhia Română privind acțiunile cu ocazia Paștelui. Ministrul Vela a spus că angajații MAI vor contribui, alături de clerici și voluntari, la distribuirea Paștilor și a Luminii Sfinte adusă de la Ierusalim, sâmbătă seara.

Iată declarațiile:

Preoții, mai tari decât COVID. Vezi ce măsuri iau autoritățile de Paști?

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!