Connect with us

Politica

Președintele Iohannis, la deschiderea anului școlar: Contează mai puțin nota și mai mult dezvoltarea copilului

Published

on

Președintele Klaus Iohannis s-a aflat, luni, cu ocazia deschiderii noului an școlar, la Colegiul Național „Grigore Moisil” din București, unde a susținut un discurs adresat elevilor, profesorilor și părinților.

“Evaluările sunt importante atât timp cât ele reflectă corect competențele elevilor și studenților, oferindu-le ocazia de a-și îmbunătăți performanțele. De aceea, trebuie regândit modul în care organizăm toate evaluările, pentru că, în final, contează mai puțin nota și mai mult dezvoltarea copilului în acord cu profilul și interesul acestuia”, a transmis șeful statului.

Iohannis a subliniat că viitoarele legi ale educaţiei ar trebui să pună în aplicare în şcolile româneşti schimbările pe care evoluţiile societăţii şi ale ştiinţei ni le-au arătat ca fiind necesare.

În același timp, tot în prima de zi a noului an școlar, președintele României a anunțat o premieră în sistemul românesc de educație. Anul școlar 2022 – 2023 va fi primul în care elevii vor avea o săptămână verde, în care vor afla detalii despre cum comportamentul umana poate afecta natura.

“Viitoarele legi ale educației trebuie să ăună în aplicare șchimbările pe care evoluțiile științei ni le-au arătat ca fiind necesare. Schimbările trebuie să ia în calcul necesitatea schimbării. Actualizarea programelor și a modului de predare nu mai poate fi amânată. Eu sunt profesor de fizică și știu că nu poți iubi fizica fără să faci experimente. Așa cum nu poți iubi limba română fără să citești. În acest an veți avea pentru prima dată o săptămână verde, în care veți vedea legătura dintre comportamentul uman și natură”, a declarat Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis a fost prezent la Colegiul Național Grigore Moisil din București, cu ocazia deschiderii noului an școlar.

Foto: presidency.ro

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!