Connect with us

Politica

Ministrul Mediului: „Energia electrică şi cea termică vor fi la preţ mare în această iarnă“

Published

on

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a declarat, astăzi, la Forumul Oraşelor Verzi de la Brașov că, iarna care va veni, energia electrică şi cea termică sunt „la preţ mare, nu doar la propriu, ci şi în ceea ce priveşte cantităţile. El a spus că asta se înâmplă din din cauza războiului declanșat de Rusia în Ucraina.

„Atât energia electrică, cât şi cea termică în această iarnă vor fi la preţ mare, nu doar în sensul adevărat al cuvântului, dar şi ca resursă, ca şi cantitate, pentru că aceste restricţii care vin dinspre Rusia, această oprire a furnizării de gaze astăzi către Europa va pune amprenta pe tot ce înseamnă căldură, tot ce înseamnă energie electrică şi trebuie să fim mult mai cumpătaţi în ceea ce priveşte consumul. Oraşul, cetăţenii trebuie să fie mult mai atenţi la risipă şi să reducem la minim risipa. În acelaşi timp, trebuie să refolosim resursele pe care le avem la dispoziţie”, a declarat Tanczos Barna.

El a mai afirmat că războiul Rusiei cu Ucraina generează o criză energetică fără precedent, care pune amprenta pe toate politicile publice pe termen.

Sursa: http://news.ro

Sursa foto: Facebook/Tanczos Barna

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta