Connect with us

Politica

Președintele Iohannis: “Nu ne relaxăm total de 1 iunie. Atunci vor fi doar evaluări pentru posibile măsuri de relaxare”

Published

on

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că data de 1 iunie nu trebuie supraevaluată, iar pe 1 iunie Guvernul va prezenta doar evaluări şi nu atunci vor fi implementate măsuri de relaxare.

„1 iunie este o dată care vă rog să nu o supraevaluaţi, este data la care guvernul va prezenta evaluările pentru posibila relaxare. Să nu credem din greşeală că 1 iunie este data de relaxare totală, nu va fi. Însă eu sunt foarte optimist şi cred că în cursul verii vom ajunge acolo. Evident că până atunci mai sunt atâtea săptămâni în care evaluăm mersul pandemiei, dacă numărul de infectări scade foarte mult, dacă numărul de persoane grav bolnave scade foarte mult”, a spus Iohannis citat de jurnaliștii de la economica.net.

Şeful statului a menţionat că se observă o scădere a numărului de cazuri de infectări cu virusul SARS-CoV-2, dar este nevoie de o atenţie deosebită pentru dotarea spitalelor şi pe zona de resursă umană.

„Observăm o scădere a numărului de cazuri. (…) Cred că am depăşit perioada de maximă presiune asupra secţiilor de terapie intensivă, dar asta în sine nu rezolvă problema şi e nevoie de o atenţie specială pentru aceste secţii. Am discutat şi anul trecut şi anul acesta cu reprezentanţii acestor specialităţi şi este clar că, în cadrul reformei sistemului de sănătate publică, o atenţie deosebită trebuie acordată nu numai dotării spitalelor, cât şi zonei de resursă umană. Trebuie să avem mai mulţi studenţi, mai multe specialităţi, mai mulţi tineri care se îndreaptă spre această meserie”, a declarat Iohannis.

Preşedintele a subliniat că nu este în dificultate campania de vaccinare, asa cum au transmis anumiți lideri politici.

„Pe de altă parte, pe zona de vaccinare, campania nu este în dificultate. (…) Pe platforma de înscriere nu sunt foarte mulţi, însă foarte mulţi cetăţeni se adresează medicului de familie, se adresează direct, telefonic şi bunăoară ieri am avut peste 90.000 de persoane vaccinate, dar înscrieri noi – tot atâtea. Deci, dacă menţinem acest ritm şi vom avea în jur de 100.000 de persoane pe zi vaccinate, ne atingem obiectivele. (…) Restricţiile diminuează răspândirea virusului, însă soluţia la pandemie este vaccinarea în masă”, a adăugat Iohannis.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!