Connect with us

Politica

Ioana Constantin (PMP): „N-a fost o criză politică, a fost o criză adolescentină“

Published

on

Ioana Constantin (PMP) a criticat pe Facebook actuala coaliție pentru criza politică creată în plină pandemie de COVID-19. Potrivit acesteia, criza a generat costuri pentru români, iar politicienii de la putere au dat dovadă de cinism și de imaturitate.

„N-a fost criză politică. Criza e în sănătate. N-a fost o criză politică, a fost o criză adolescentină, accentuată de o reglare de conturi între părți din interiorul partidelor. S-au reașezat cu ocazia asta și polii de putere din partide, în așteptarea Congresului. Voiculescu nu a înțeles asta, la fel cum nu a înțeles nici conduita instituțională, nici că era pălăria prea mare și nici că obiectivul Guvernului din care făcea parte era campania de vaccinare. Dar chiar și acest tip de criză generează costuri și arată enorm de mult cinism amestecat cu imaturitate.

Totuși, criza reală e în sănătate, unde e nevoie de un bun manager. Exact ce nu a fost Voiculescu. Un bun manager gestionează crizele zilnice, dar are și capacitatea să așeze întreg sistemul pe termen mediu și lung. Dincolo de paturile de la ATI, personalul specializat și campania de vaccinare, întreg sistemul este sufocat. Spitalele iau foc din cauza suprasolicitării, dar și din lipsa investițiilor. Și mai grav, în ultimul an am uitat de bolnavii care au alte afecțiuni în afară de COVID și care au nevoie de acces la servicii medicale. Dincolo de toate astea, e nevoie de mult curaj pentru depolitizarea pe care o anunță cam fiecare ministru care ajunge acolo. A promis-o și doamna Mihăilă. Nu cred că va avea timp de mari reforme. Ironic, pentru depolitizare e nevoie de voință politică.“, a scris Ioana Constantin.

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta