Connect with us

Societate

Președintele Iohannis vorbește de investiții după incendiul de la Constanța: “Putem acoperi aceste nevoi și din fondurile prevăzute în PNRR”

Published

on

Președintele Klaus Iohannis a declarat luni, după incendiul de la Constanța, că este nevoie de o reformă profundă în sistemul de sănătate, dând asigurări că investițiile se pot acoperi „și prin fondurile prevăzute în PNRR”.

„Sub presiunea pandemică, vulnerabilitățile sistemului de sănătate românesc, perpetuate zeci de ani, au fost evidențiate mai dramatic ca niciodată și au generat tragedii umane care au îndurerat o întreagă națiune. Nu trebuie să ne mai aflăm în situația gravă de a mai stinge incendii! Trebuie să ducem la îndeplinire cât mai repede angajamentul reformei profunde în sistemul de sănătate, de care depinde viitorul generațiilor de medici și siguranța pacienților. Putem acoperi aceste nevoi de investiții și din fondurile prevăzute inclusiv în Planul Național de Redresare și Reziliență, care prevede aproximativ 2,4 miliarde de Euro pentru sistemul medical”, a spus Iohannis, la ceremonia de deschidere a anului universitar UMF Carol Davila.
Amintim că, vineri, 1 cotombrie a.c., un incendiu violent s-a produs la secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase din municipiul Constanța. 7 oameni și-au pierdut viața în condiții greu de imaginat, arși de vii și intoxicați cu fum.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!