Connect with us

Actual

PRESShub: 90 milioane de euro pe an, evaziunea fiscală din „păcănele” – surse

Published

on

90 de milioane de euro care ar fi trebuit să meargă la stat, sub formă de taxe, ajung de fapt în buzunarele marilor jucători de pe piața din România, potrivit unui raport intrat în posesia PRESShub, care tratează evaziunea fiscală în domeniul jocurilor de noroc și în special a aparatelor slot machine.

Raportul a ajuns și în posesia procurorilor și descrie mecanismul prin care, prin folosirea unor programe informatice „otrăvite”, se diminuează veniturile prin acționarea de la distanță a unor aparate cu scopul de a diminua valoarea sumele jucate.

Mai mult, în România nu este reglementat premiul „Jack Pot”, acesta putând fi direcționat către un anumit aparat din rețea și programat a fi câștigat la o anumită oră.

Activitățile de jocuri de noroc pe teritoriul României reprezintă monopol de stat și este administrat de Oficiul Național pentru Jocurile de Noroc (ONJN). Pe segmentul jocurilor de noroc de tip slot-machine, popular denumite „păcănele”, ONJN realizează monitorizarea centralizată prin intermediul unor programe informatice.

Advertisement

Aceste programe conectează toate aparatele de joc într-un sistem informatic centralizator, interconenctat, la rândul său, la terminalul ONJN.

Programele informatice sunt asigurate de societăți private acreditate de Oficiu și ele nu aparțin instituției de stat.

Ce informații există în “interior” și obținute de jurnaliștii de la presshub.ro pe surse, citiți aici:

90 milioane de euro pe an, evaziunea fiscală din „păcănele” (surse)

 

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement