Connect with us

Societate

PRESShub: Istoria Holocaustului, prezentată pe înțelesul tuturor, prin intermediul benzilor desenate

Published

on

holocaust

Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din Romania „Elie Wiesel” a lansat, la finalul săptămânii trecute, un proiect prin care își propune să aducă la suprafață istoria de acum 80 de ani a comunităților de evrei și romi, într-un mod inedit.

Partener principal al proiectului este fundația Freedom House România, care deține și site-ul PRESShub.

În cadrul campaniei „Imagini din trecut. Holocaustul din România”, vor fi ilustrate momente din acea perioadă prin intermediul benzilor desenate.

„Timp de aproape de doi ani, prin intermediul benzilor desenate ilustrate de Scc.comics, vom descoperi împreună istoria comunităților de evrei și romi din 𝐁𝐢𝐡𝐨𝐫, 𝐁𝐨𝐭𝐨𝐬̦𝐚𝐧𝐢, 𝐂𝐥𝐮𝐣, 𝐂𝐨𝐧𝐬𝐭𝐚𝐧𝐭̦𝐚, 𝐃𝐚̂𝐦𝐛𝐨𝐯𝐢𝐭̦𝐚, 𝐆𝐨𝐫𝐣, 𝐌𝐚𝐫𝐚𝐦𝐮𝐫𝐞𝐬̦, 𝐏𝐫𝐚𝐡𝐨𝐯𝐚, 𝐒𝐢𝐛𝐢𝐮, 𝐓𝐢𝐦𝐢𝐬̦𝐨𝐚𝐫𝐚.

Această inițiativă va începe la Târgoviște și Botoșani, unde elevi și cadre didactice de la Colegiul National Constantin Carabella Targoviste și Colegiul National Mihai Eminescu Botoșani ne vor fi parteneri în prezentarea poveștilor de viață ale evreilor și romilor din perioada Holocaustului, din comunitățile locale, a anunțat INSHR într-un comunicat de presă.

Despre expoziții citiți aici:

Istoria Holocaustului, prezentată pe înțelesul tuturor, prin intermediul benzilor desenate

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!