Conecteaza-te cu noi

Actual

PRESShub: Li s-a promis că merg la cules de banane în Polonia. Au ajuns într-o rețea de cerșit

Published

on

retea de cersetori

Traficanții de persoane își caută victimele, în general, în medii sociale defavorizate, iar racolarea devine mai ușoară când există și un grad redus de informare. Așa se explică, de exemplu, cum o familie din Sibiu a reușit, cu promisiunea unor locuri de muncă bine plătite la cules de banane și portocale – nota bene! – în Polonia, să ducă și să oblige la cerșit, în această țară, mai multe victime din România.

Printre ele, și o copilă 7 ani, racolată împreună cu mama, bătută, amenințată și obligată să se târască pe coate pentru a înduioșa trecătorii, dar și o gravidă, care a fost exploatată atât înainte, cât și după ce a născut, când a fost obligată să producă bani pentru traficanți, cu bebelușul în brațe, pe străzile din Polonia.

Din fericire, este dintre acele puține cazuri care au ajuns în fața justiției. La începerea urmăririi penale împotriva traficanților, s-a reținut, din declarația mai multor victime, că începând cu anul 2006, profitând de naivitatea precum și de situația materială precară a mai multor persoane, H.D. senior, zis Denci, a racolat și apoi transportat în Polonia mai multe persoane, unde el și familia acestuia le-au exploatat prin obligarea la practicarea cerșetoriei în folosul traficanților.

Racolarea s-a realizat prin înșelăciune, Denci le-a promis locuri de muncă bine plătite, la cules de portocale și banane (promisiune care a funcționat în cazul a cel puțin șase victime) în Polonia.

Advertisement

Povestea completă o puteți citi aici:

Li s-a promis că merg la cules de banane în Polonia. Au ajuns într-o rețea de cerșit

sursa foto: alba24.ro

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions