Connect with us

Politica

PRESShub: Șoșoacă, proiect de lege prin care România să anexeze teritorii din Ucraina

Published

on

Diana Sosoaca

Senatoarea Diana Iovanovici Șoșoacă, intrată în Parlament pe listele AUR, acum președintele formațiunii SOS, a depus un proiect de lege prin care cere „denunțarea Tratatul de buna vecinătate și cooperare dintre România și Ucraina”, ratificat prin Legea nr. 129/1997. Prin denunțarea Tratatului, Șoșoacă cere ca România să anexeze teritoriile aflate cândva în componența României interbelice, proces ce ar putea fi posibil doar printr-o declarație de război din partea României.

Senatoarea Diana Șoșoacă a depus un proiect de lege care să modifice tratatul de bună vecinătate dintre România și Ucraina, care urmează să expire în 2027.

Diana Șoșoacă vrea ca partea română să denunțe acest tratat, iar România să anexeze Nordul Bucovinei, Herța, Bugeacul, Maramureșului istoric și Insula Șerpilor.

Senatoarea independentă a cerut adoptarea proiectului său în regim de urgență.

Dacă actul normativ ar fi adoptat, în varianta propusă de Diana Șoșoacă, Ucraina ar urma să fie anunțată de faptul că Bucureștiul nu mai vrea prelungirea tratatului de bună vecinătate din 2026.

„România anexează teritoriile istorice care i-au aparținut, respectiv Nordul Bucovinei, Herța, Bugeacul (Cahul Bolgrad, Ismail), Maramureșului istoric și Insula Șerpilor”, prevede articolul 2 al legii propuse de Diana Șoșoacă.

Articolul complet îl găsiți aici:

Șoșoacă, proiect de lege prin care România să anexeze teritorii din Ucraina

foto: digi24.ro

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!