Connect with us

Politica

Statul român vrea să își facă propria companie de asigurări

Published

on

Falimentul în serie al firmelor de asigurări care a generat o creștere alarmantă a polițelor forțează Guvernul să vină cu o soluție pe termen lung. Conform unor surse politice, Guvernul ia în calcul înființarea propriei firme de asigurări, care să acopere și piața polițelor RCA. Aceasta ar urma să funcționeze prin intermediul CEC Bank.

Potrivit stiripesurse.ro, înființarea unei astfel de companii ar dura aproximativ 3 luni, pentru că sunt mai multe etape care trebuie parcurse.

Pe termen scurt, soluția gândită de Guvern este adoptarea unei hotărâri prin care firmele de asigurări vor fi obligate să aducă prețul polițelor RCA la cel practicat de fiecare companie la data de 1 martie 2022. Aceste prețuri vor fi valabile 6 luni de la intrarea în vigoare a Hotărârii de Guvern.

Hotărârea de Guvern ar putea fi adoptată în ședința de Guvern de vineri.

„(2) Tarifele de primă maxime prevăzute la alin. (1) se stabilesc la nivelul propriilor tarife de primă care au fost practicate de către fiecare asigurător RCA la data de 1 martie 2022 și sunt valabile pentru o perioadă de 6 luni de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri.

(3) Prin excepție de la prevederile alin. (2), în situația în care tarifele de primă practicate de către asigurătorii RCA la data de 1 martie 2022 sunt mai mari decât cele practicate la data de 1 martie 2023, asigurătorii RCA aplică cel mai mic tarif de primă dintre cele două.

(4) Asigurătorii RCA aplică tarifele de primă maxime prevăzute la alin. (2) sau (3) începând cu data intrării în vigoare a prezentei hotărâri.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta