Conecteaza-te cu noi
SEAS

Administratie

Prețul gigacaloriei la Constanța atinge un maxim istoric – 1.800 de lei. Consilierii USR au depus un proiect pentru prelungirea subvenției

Published

on

Consilierii USR din Constanța au depus un proiect prin care vor să prelungească subvenționarea energiei termice și după 1 aprilie. Asta pentru că, după 1 aprilie, prețul gigacaloriei în Constanța va ajunge la o valoare fără precedent: 1.801 lei – cel mai mare din țară.

„De la 1 aprilie, prețul gigacaloriei în Constanța va ajunge la o valoare fără precedent: 1.801 lei – cel mai mare din țară! După 1 aprilie, constănțenii ar putea ajunge să plătească chiar şi 90 de lei pentru un metru cub de apă caldă. De ce? Pentru că subvenția acordată de municipalitate este valabilă până la data de 31 martie 2023. Până în prezent, primarul Vergil Chiţac nu a  venit cu nicio soluție concretă la această problemă majoră. USR Constanța a depus un proiect de hotărâre pentru prelungirea subvenționării unitare a energiei termice, care să intre în vigoare de la 1 aprilie. Într-o astfel de situație, în care sunt generate tarife nesustenabile din cauza pierderilor masive din rețea, subvenția este absolut necesară, așa cum a fost aplicată și în alte orașe mari ale țării.“, spun cei de la USR.

Amintim că, subvenția la energia termică va dispărea după energia termică va dispărea la 1 aprilie. În condițiile astea, prețul gigacaloriei va sări din nou în aer la Constanța. Concret, după 1 aprilie, tariful gigacaloriei va ajunge, oficial, la 1.801 de lei.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions