Conecteaza-te cu noi

Societate

Prima ediție a JUNIOR PASTRY CHEF, eveniment de promovare a învățământului profesional la Constanța

Published

on

promovare invatamant

Inspectoratul Școlar Județean Constanța, în colaborare cu Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Constanța, organizează prima ediție JUNIOR PASTRY CHEF, acțiune de promovare a învățământului profesional la nivelul județului Constanța.

Evenimentul se va desfășura vineri, 20 octombrie, în intervalul orar 12.00-18.00, la centrul comercial VIVO! Constanța.

În cadrul acestei activități 8 unități de învățământ constănțene prezintă produse de patiserie, panificație și cofetărie realizate de către elevii care se pregătesc pentru aceste meserii prin învățământul profesional:

  • Colegiul Comercial Carol I Constanța;
  • Liceul Tehnologic Gheorghe Miron Costin Constanța;
  • Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Albatros Constanța;
  • Liceul Tehnologic Ion Podaru Ovidiu;
  • Colegiul Economic Mangalia;
  • Liceul Tehnologic Cogealac;
  • Liceul Tehnologic Dobrogea Castelu;
  • Liceul Teoretic Emil Racoviță Techirghiol.

Produsele, oferite în mod gratuit în cadrul evenimentului, au fost realizate de către elevi în laboratoarele de specialitate ale instituțiilor școlare.

”Evenimentul în sine reprezintă o declarație publică a succesului activității pe care o desfășoară elevii noștri în cadrul învățământului profesional- domeniile turism, alimentație, precum și industrie alimentară. Ne dorim să încurajăm – și sub această formă- apropierea tinerilor spre această zonă profesională. Este în interesul comunității ca profilul absolventului să coincidă cu aspirațiile acestuia, iar orientarea sa profesională să fie fundamentată pe cunoașterea propriilor abilități și pe cea a nivelului de pregătire teoretică și practică. Doresc să îi felicit pe colegii mei și pe elevii care s-au implicat în această activitate ale cărei rezultate sunt prezentate publicului constănțean. De asemenea, invităm comunitatea și, în mod special, agenții economici să se alăture Inspectoratului Școlar Județean Constanța în demersul nostru de a promova învățământul profesional și tehnic în rândul elevilor din județ.”, a declarat Sorin Mihai, inspector școlar general.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions