Conecteaza-te cu noi

Politica

Prima reacție a lui Emil Banias după ce prefectul a emis ordinul de încetare a mandatului: “Voi face contestație, am încredere în justiție”

Published

on

Prefectul judeţului Constanţa, Adrian Viorel Nicolaescu a emis, astăzi, Ordinul nr. 261/2017 prin care se constată încetarea de drept a mandatului de consilier județean Emil Sorin Banias din cadrul Consiliului Județean Constanța. Ordinul a fost emis în temeiul prevederilor art.9, alin.(2) litera h^1, ale art.12, alin 1 și 3 din Legea nr. 393/2004 privind Statutul aleşilor locali, modificată precum şi ale art.26 alin. 1 din Legea nr. 340/2004 privind Prefectul şi Instituţia Prefectului, la sesizarea ALDE.

Contactat telefonic pentru a comenta situația, Emil Banias a declarat pentru “Ordinea.ro” următoarele: “Nu am știut, de la dvs. aflu și vă spun că voi contesta documentul prefectului. De asemenea, săptămâna trecută am depus documentați la Ministerul Public prin care solicit desființarea și radierea ALDE din Registrul Partidelor Politice, conform art. 26 din Legea 14/2003 privind partidele politice. Au folosit un statut fără ca modificările aduse să fie înregistrate în mod oficial. Am trimis săptămâna trecută informarea către Ministerul Public și astăzi am primit răspuns că solicitarea mea a fost direcționată către Parchetul Tribunalului București, acolo unde se va judeca. Sunt încrezător în justiție.”

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions