Connect with us

Administratie

Primăria Agigea, la raport în fața Curții de Conturi. Ce au găsit inspectorii în ograda primarului Maricel

Tatian Iorga

Publicat

la

USR a dat publicității mai multe date care au fost cuprinse într-un raport al Curții de Conturi și care vizează activitatea Primăriei Agigea în 2018. Raportul a fost realizat la începutul anului trecut și a scos în evidență mai multe deficiențe. Printre acestea se numără și efectuarea unor „servicii de dezinfecție și dezinsecție plătite în mod nejustificat pentru suprafețe mai mari decât cele înscrise în listele de inventariere“. De asemenea, entitatea (Primăria Agigea, n.r.) nu a evaluat modul cel mai eficient și economic în care să fie realizate serviciile juridice, cheltuielile de această natură în anul 2018 fiind în sumă de 286.701 de lei aferente unui număr de 127 dosare active la data auditului.“ Cu alte cuvinte, Primăria Agigea nu a specificat cine sunt avocații și, mai ales, pentru ce spețe au fost ei angajați.

„La începutul anului 2019 Camera de Conturi a realizat o acțiune de audit la UNITATEA ADMINISTRATIV TERITORIALĂ COMUNA AGIGEA. Principalele constatări le puteți consulta in poza atașată. Dintre acestea, menționam:

  • Înregistrarea eronată, pe seama contului „furnizori”, a unor operațiuni privind decontarea unor deplasări în sumă de 4.961 lei, a unor indemnizații de însoțitor în sumă de 65.846 lei și a unor transferuri către entități subordonate în sumă de 578.133 lei.
  • Neconcordanță între evidența contabilă și cea fiscală în ceea ce privește veniturile bugetului local rămase de încasat la 31.12.2018.
  • S-a constatat că nu a fost stabilită și încasată taxă pe clădiri și teren în sumă de 19.142 lei datorată de cabinetele medicale individuale care își desfășoară activitatea în imobilele proprietate publică ori privată a comunei.
  • Entitatea nu a stabilit, urmărit și încasat redevență în sumă de 64.167 lei datorată de SC Agigeaserv Util SRL, așa cum prevede contractul de delegare a gestiunii serviciilor publice de salubrizare, spații verzi și transport încheiat cu această societate.
  • Acordarea nelegală a unor drepturi de natură salarială angajaților UATC Agigea, Centrului de zi Agigea și Clubului Sportiv Agigea, respectiv prime de sărbători în valoare totală de 40.800 lei.
  • Servicii de dezinfecție și dezinsecție plătite în mod nejustificat pentru suprafețe mai mari decât cele înscrise în listele de inventariere.
  • Deficiențe cu privire la modul de urmărire a serviciilor salubrizare, deszăpezire și de transport școlar, delegate societății Agigeaserv Util SRL.
  • Entitatea nu a evaluat modul cel mai eficient și economic în care să fie realizate serviciile juridice, cheltuielile de această natură în anul 2018 fiind în sumă de 286.701 lei aferente unui număr de 127 dosare active la data auditului.

Este interesant de văzut cum au stat lucrurile in anul 2019, ulterior auditului dar si in anul electoral 2020. În acest sens, consilierii USR-PLUS vor solicita un nou control în prima parte a anului 2021, pentru perioada 2019-2020.

Întregul document al auditului poate fi consultat pe site-ul Curții de Conturi, la adresa http://www.curteadeconturi.ro/Publicatii_locale.aspx?categ=29.01.2020%2013:03:01 (Se alege Constanta si se descarcă fișa sintetica pentru UAT Agigea).“, notează USR Agigea.

 

Comments

comments

Administratie

Primăria pare să dea înapoi în scandalul „toaletărilor“ de copaci de la Modern. Nu-i mai ciuntește!

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

În urmă cu câteva zile, activistul Sorin Belu, reprezentantul Grupului civic Baricada Verde, prezenta pe Facebook o serie de imagini în care arăta modul în care se fac toaletările de pe taluzul din zona Modern. Astăzi, după discuții cu reprezentanți ai Primăriei, se pare că autoritățile locale au renunțat să mai ciuntească copacii și să lase doar niște bețe înfipte în pământ.

„O veste bună pentru constănțeni. Azi 9 aprilie am reușit să salvăm copacii să nu fie  toaletați – maltratați. Dimineață la 7.20 am avut întâlnire cu domnul Horia Constantinescu unde am discutat la fața locului pro și contra despre modul de toaletare IATĂ CĂ PRIN DIALOG AM PUTUT SALVA COPACI (să se toaleteze, dar să te poți uita și spre ei să afirmi că sunt copaci)“, scrie Sorin Belu pe Facebook.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Constanța. RAEDPP scoate la vânzare locuințele ANL

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

La solicitarea a peste 50 de titulari ai contractelor de închiriere de a cumpăra locuințele pentru tineri construite de către statul român prin Agenția Națională pentru Locuințe, Regia Autonomă „Exploatarea Domeniului Public și Privat” Constanța și-a manifestat disponibilitatea de a vinde spațiile locative. Chiriașilor le-a fost comunicat prețul de cumpărare și condițiile care trebuie îndeplinite, astfel că doritorii pot proceda în continuare la depunea actelor necesare. În vederea aplicării dispozițiilor legale de punere în vânzare, comisia de vânzări din cadrul Regiei va instrumenta dosarele, în scopul soluționării cererilor.

Potrivit art. 10 din legea 152/1998, locuințele destinate închirierii din blocurile ANL se pot vinde titularilor contractelor de închiriere la cererea acestora, după expirarea a minimum un an de închiriere neîntreruptă, cu îndeplinirea unor condiții cumulative stabilite în același text de lege. La nivelul municipiului Constanța există imobile construite prin programul ANL pe străzile Zefirului, Brizei, Lirei, Horia Agarici, Pescarilor și Traian, pe terenul pus la dispoziție de către municipiul Constanța. RAEDPP Constanța a fost împuternicită de Consiliul Local al municipiului Constanța, prin HCL nr. 165/30.05.2016 să vândă în numele și pentru municipiul Constanța locuințele construite în regim ANL pentru care există relații contractuale, cu achitarea integrală sau în rate a prețului final de vânzare.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Pasajul de la Gară va fi modernizat prin…pictare!

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Pasajul pietonal din zona Gării Constanța va intra, în viitor, într-un soi de modernizare. De fapt, este o pictare a pasajului pe baza unor concursuri de creație organizate de tineri. Primăria municipiului Constanța notează că a răspuns pozitiv inițiativei mediilor de tineret din municipiul Constanța de a se valoriza artistic Pasajul de la Gară demarând, prin intermediul administratorului tramei stradale din municipiul Constanța Confort Urban, lucrări de întreținere și reparații specifice la Pasaj în vederea pregătirii demarării proiectului “Underground Art Flipping”, proiect care se va derula în regim de parteneriat între Primăria municipiului Constanța, Confort Urban și ONG Asociația CreativePlus (președinte Irina Molnuș).

„În momentul de față se află în fază de pregătire Protocolul de colaborare și parteneriat între Primăria municipiului Constanța, SC Confort Urban SRL și Asociația CreativePlus ONG, potrivit căruia părțile se angajează să se susțină reciproc în vederea desfășurării proiectului “Underground Art Flipping – pasajul de la Gară”, proiect care are ca scop principal transformarea pasajului pietonal subteran din zona Gării într-un spațiu de activități educativ culturale pentru tineri. Proiectul include, prioritar, pictarea pasajului pe baza unor concursuri de creație destinat mediilor artistice locale, realizarea unor decorațiuni de artă murală cu includerea unor mesaje de educație pentru dezvoltare durabilă, pregătirea spațiului pentru găzduirea unor evenimente culturale menite a încuraja educația durabilă (evenimente de celebrare a Zilei Voluntarului, Zilei Anti-Bullying etc.), pregătirea spațiului pentru desfășurarea unor concerte stradale integrate sub conceptul “Underground Music for Young Artists”, expoziții fotografice, galerii de artă în aer liber etc. Potrivit proiectului Protocolului, Primăria municipiului Constanța se obligă să asigure refacerea iluminatului public din pasaj, să asigure racordul la sursa de curent în locație, să igienizeze locația înainte de predarea acesteia și să organizeze, respectiv să faciliteze organizarea de evenimente educativ-culturale în locația nou creată pentru tineri.“, notează Primăria.

Principalele obligații ale Asociației CreativePlus privesc transformarea pasajului pietonal subteran din zona Gării într-un spațiu de activități educativ-culturale pentru tineri, organizarea concursurilor pentru selectarea artiștilor care vor picta întregul pasaj, desfășurarea unei campanii publice ”Strângerea de gânduri bune” pentru colectarea mesajelor de educație pentru dezvoltare durabilă, pregătirea spațiului pentru organizarea principalelor activități din pasaj (artă murală: scrierea de mesaje de educație pentru dezvoltare durabilă, desene pentru poze cu hastag-uri care vor deveni content pillars în social media; evenimente tip busking / concerte stradale, artă vizuală – galerie de artă/expoziție și piese de teatru etc.), arată sursa citată.

Finanțarea acestui proiect este asigurată de Comisia Europeană prin programul Corpul European de Solidaritate, iar implementarea va fi făcută de un grup de tineri, voluntari ai Asociației CreativePlus ONG, care se va ocupa de  realizarea părții artistice a proiectului. Coordonatorul și inițiatorul proiectului este Daria Popa, Asociația CreativePlus.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: