Connect with us

Administratie

Primăria Cernavodă plătește peste 120.000 de lei pe consultanță la proiectul “Dotarea Ambulatoriului Spitalului Orășenesc”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Primăria orașului Cernavodă scoate din bugetul local peste 100.000 de lei pentru niște servicii de consultanță în managementul proiectului “Dotarea Ambulatoriului Integrat al Spitalului Orășenesc Cernavodă”.

Anunțul a fost postat pe pagina de internet a Primăriei, iar termenul limită pentru depunerea ofertelor este 5 iunie a.c., ora 14.00.

Conform documentului care stă la baza achiziției, proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, iar operatorii economici interesați să transmită oferta de preț pentru achiziționarea serviciilor de consultanță trebuie să îndeplinească mai multe condiții. Toate sunt trecute în următorul document:

Invitatie%20de%20participare

Important de remarcat aici este prețul plătit din bugetul local, respectiv 125.000 de lei fără TVA, iar criteriul de atribuire stabilit este prețul cel mai scăzut.

Detalii și alte informații suplimentare pot fi obșinute de la sediul Primăriei Cernavodă.

foto: ilustrativ

Comments

comments

Administratie

Programul Primăriei Constanța, suspendat în 30 noiembrie și 1 decembrie

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Municipiului Constanța anunță că zilele de luni, 30 noiembrie, și marți, 1 decembrie, sunt declarate libere conform prevederilor art. 139 alin. 1 din Legea nr. 53/2003 Codul muncii, iar programul de lucru va fi reluat miercuri, 2 decembrie 2020. Există și excepții.

Serviciul Stare Civilă va funcționa pentru înregistrarea deceselor:

– sâmbătă – 09:00 – 13:00

– duminică – 10:00 – 12:00

Serviciul Gestionare Cimitire va avea program de lucru doar pentru înhumări:

– sâmbătă – 09:30 – 13:30

– duminică – 10:30 și 12:30.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Florin Mitroi și Dănuț Culețu, din nou la judecată! Cei doi sunt acuzați de abuz în serviciu

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Pe rolul Curții de Apel Constanța a fost înregistrat, astăzi, dosarul în care fostul prefect al Constanței Dănuț Culețu, și actualul primar din Valu lui Traian, Florin Mitroi, au fost acuzați pentru abuz în serviciu, după ce ar fi validat propunerile de reconstituire a dreptului de proprietate pentru aproximativ 660 de hectare aparţinând Staţiunii de Cercetare Dezvoltare Agricolă Valu lui Traian, în favoarea unor persoane, care nu ar fi făcut dovada că au deţinut terenuri pe acel amplasament. În vara anului trecut, cei doi au fost achitați de Tribunalul Constanța.

Dănuț Culețu, fost prefect al județului Constanța și fost deputat în Parlamentul României, a fost trimis, în judecată, de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) – Serviciul Teritorial Constanța, alături de primarul comunei Valu lui Traian, Florin Mitroi, pentru abuz în serviciu. Afacerea care s-a aflat în vizorul anchetatorilor a început în anul 2006, iar alături de cei doi au mai fost deferite Justiției trei persoane – Gabriel Ghețu, care avea funcția de șef al Biroului Județean de Rentă Viageră Agricolă la Administrația Domeniilor Statului – Reprezentanța Teritorială Constanța, Stere Sponte, la vremea respectivă director al Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Constanța și membru în Comisia Județeană de Fond Funciar Constanța, respectiv Titus Găgeatu, la acea dată consilier în cadrul Compartimentului Urmărirea Actelor cu Caracter Reparatoriu – Direcția Verificarea Legalității, a Aplicării Actelor Normative și Contencios Administrativ, din cadrul Instituției Prefectului.

Conform rechizitoriului, Dănuț Culețu, “în calitate de președinte al Comisiei județene de fond funciar Constanța, prin încălcarea dispozițiilor legale, la data de 27 septembrie 2006, a propus și a determinat adoptarea unei hotărâri, fără a o supune la vot, validând, în mod ilegal, propunerile de reconstituire a dreptului de proprietate pe o suprafață de 656,76 hectare aparținând Stațiunii de Cercetare și Dezvoltare Agricolă Valu lui Traian, în favoarea a 489 de persoane care nu făcuseră dovada că au deținut terenuri pe acel amplasament”. Astfel, spun procurorii, stațiunii de cercetare i-a fost adus un prejudiciu de 1.050.816 lei. Acest pas fusese pregătit din timp, spun anchetatorii, de primarul comunei Valu lui Traian, Florin Mitroi, care, la data de 6 iulie 2006, a formulat anexa în care apar cele 489 de persoane ce au fost împroprietărite. Prin acest artificiu, conform documentului citat, firma administrată de soția lui Florin Mitroi, SC Andra Internațional SRL, a cumpărat cu 15.000 de lei un teren de șase hectare pe care l-a vândut ulterior către o altă societate din Constanța, încasând 1.200.000 de dolari.

Stere Sponte este acuzat de procurorii DNA că a validat anexa în care apăreau cele 489 de persoane, deși acestea nu puteau dovedi că au avut terenuri în perimetrul Stațiunii de Cercetare și Dezvoltare Agricolă Valu lui Traian. Aceeași infracțiune a fost reținută și în sarcina lui Gabriel Ghețu, în calitate de reprezentant al Administrației Domeniilor Statului. Titus Găgeatu este acuzat că, fără a verifica, a aplicat pe filele Anexei ștampila cu mențiunea „Comisia Județeană de Fond Funciar – Verificat – Colectiv Tehnic”, ceea ce a condus la retrocedarea ilegală. Totodată, Găgeatu este acuzat și că a falsificat înscrisul oficial intitulat „Tabelul nominal cuprinzând persoanele fizice cărora li se stabilește dreptul de proprietate“. Mai exact, potrivit procurorilor, ar fi stipulat că documentul a fost verificat de Comitetul de lucru, deși acest lucru nu era real. Procurorii au precizat că s-a dispus instituirea sechestrului asigurător pe bunurile celor cinci suspecți. (Sursa: telegrafonline.ro)

 

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Primăria lui Chițac oferă 1,3 milioane de lei pentru capturarea câinilor fără stăpân

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Strângerea câinilor de pe străzi pare să nu aibă leac. Atât de mari au fost problemele în domeniul gestionării câinilor fără stăpân din municipiul Constanța, încât firmele nu prea s-au arătat interesate să participe la licitațiile organizate de Primărie. Noua conducere a Primăriei a dat publicității unui anunț privind atribuirea ”Serviciului de capturare, transport și predare a câinilor fără stăpân de pe domeniul public al municipiului Constanța”.

„Ofertantul va completa în original formularul nr. 12 din Modele de formulare , inclusiv cu informații privind deținerea a minim două mijloace de transport (autoutilitare), folosite exclusiv pentru transportul câinilor capturați numai de pe raza Municipiului Constanța, care să ofere animalelor siguranță și protecție împotriva intemperiilor naturii, prevăzute cu aerisire adecvată și dotate cu cuști individuale pentru transportul câinilor precum și cu o cușcă separată pentru transportul câinilor morți, dotate cu sistem GPS și inscripționat vizibil cu denumirea beneficiarului, a serviciului, adresa adăpostului, număr de telefon și intervalul orar în care este programul cu publicul – pe o suprafață cu dimensiunea de 1,5 m x 1 m. Ofertantul va trebui să facă dovada că poate dispune de utilajul/utilajele solicitat(e), considerat(e) strict necesare pentru îndeplinirea contractului – în dotare proprie, sau prin orice altă formă de deținere (contracte sau acorduri de închiriere) sau prin orice angajament ferm…. Pentru demonstrarea îndeplinirii cerinței, ofertanții vor prezenta: Listă cu persoanele propuse pentru prestarea serviciului (completare Formular nr. 11 ) din care vor face parte cel puțin: minim un medic veterinar posesor de atestat de liberă practică pentru activitatea de capturare, atestat eliberat de autoritatea competentă, care va însoți permanent echipa de prinzători, minim 2 șoferi și minim 4 prinzători“, se arată în anunț.

Valoarea estimată a contractului se ridică la 1.134.912 de lei, fără TVA, 1.350.545.28 de lei cu TVA. Ofertele trebuie trimise până în 7 decembrie, ora 11:00.

Download (PDF, 239KB)

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: