Connect with us

Administratie

Primăria Constanța a anunțat realizarea unui nou spațiu verde în zona Tomis Nord

Published

on

Primarul Constanței, Vergil Chițac, a anunțat pe Facebook realizarea unui nou spațiu verde cu parcare în zona terenurilor de tenis din Tomis Nord.

„Vă aduc la cunoștință un nou proiect pe care urmează să îl implementăm în zona de nord a Constanței, care va avea rolul de a crește calitatea vieții și confortul din cartierul Tomis Nord. Este vorba despre amenajarea peisagistică a unei grădini publice cu loc de joacă pentru copii, pe o suprafață de aproximativ 1300 mp, și a unei parcări de 55 de locuri în proximitatea terenurilor de tenis, între aleea Capidava și aleea Argeș. În acest moment, ne aflăm în faza elaborării studiului de fezabilitate, prin Confort Urban.

La ora la care vorbim, terenul, care se întinde pe o suprafață de aproximativ 7.000 mp, se află într-o avansată stare de degradare: se pot observa urme de tasări și fisuri la nivelul asfaltului/bordurilor și acumulări de apă din cauza denivelărilor și a lipsei de receptori de colectare. De asemenea, nu există mobilier urban (bănci, coșuri de gunoi), iar vegetația crește necontrolat. La această oră, există o singură zonă de parcare pentru locuitorii cartierului în zona de Sud-Vest a amplasamentului, care se află într-o stare inadecvată și are o capacitate maximă de 11 locuri. Prin noul proiect pe care îl propunem, amenajăm așa cum se cuvine atât un spațiu verde dedicat locuitorilor din zonă, cât și o parcare de 5 ori mai mare decât cea de acum.

Crearea noului spațiu urban pe care îl propunem pentru cartierul Tomis Nord va consta, printre altele, în reabilitarea și modernizarea carosabilului și a bordurilor, reabilitarea și extinderea trotuarelor pietonale, amenajarea peisagistică cu plantații și spații verzi prevăzute cu sisteme de irigații, amenajarea locurilor de parcare, amenajarea unei zone de parc cu alei, mobilier urban, elemente de iluminat public, copaci/ arbuști și gazon prevăzut cu sistem de irigații și amenajarea unui loc de joacă împrejmuit (în cadrul parcului), dotat cu echipamente de joacă pentru copii. Trebuie să vă mai spun că implementarea proiectului necesită exproprierea a două terenuri proprietăți private de aproximativ 300 mp fiecare. Astfel, am amplasat mai multe anunțuri în zonă, pentru a informa și a consulta locuitorii cu privire la aceste propuneri.

Toate aceste elemente și noua funcționalitate a spațiului vor veni în sprijinul locuitorilor din zonă și vor răspunde multor solicitări pe care le-am primit cu privire la acel loc.“, a scris Chițac pe Facebook.

Sursa foto:Facebook/chitac.vergil

Comments

comments