Connect with us

Administratie

Primăria Constanța anunță că a montat 31 de parcometre cu plată contactless. Vezi în ce zone sunt

Published

on

Primăria Constanța anunță că 31 de automate electronice vor facilita plata parcării pentru persoanele mai puțin familiarizate cu aplicația „Constanța parking” sau plata prin sms. Noile sisteme de plată a parcărilor publice au fost montate și puse în funcțiune în zonele 0, 1 și 2 din municipiul Constanța.

„Echipamentele răspund nevoii de mobilitate a locuitorilor și turiștilor și sunt situate în următoarele locații:

Zona 0- Municipiul Constanța: 7 pe bulevardul Tomis, în zonele Farmacia Minifarm, SPIT Constanța, Banca BRD, Poșta Mare, Primărie, Sala Sporturilor, Lupoaică, 2 pe strada Traian în zonele Curtea de Apel Constanța și Tribunal/Judecătorie Constanța, 1 pe strada Termele Romane, 2 în Portul Turistic Tomis. Parcometrul demo situat pe strada Sarmisegetuza a fost mutat în zona Steaguri și permite plata parcării numai cu monede și card bancar contactless. De asemenea, întrucât în parcarea de la Poarta 1 va fi organizarea de șantier pentru proiectul „Reamenajarea integrată a zonei pietonale din centrul istoric al municipiului Constanța – etapa II”, parcometrele din această zonă vor fi relocate în stațiunea Mamaia.

Zona 1- Municipiul Constanța: 2 pe bulevardul I.C. Brătianu în zona ICIL- ING Bank și Complex, 1 pe Șoseaua Mangaliei- Gara CFR, 2 pe strada Griviței- zonele Facultatea de Stomatologie și Biserica Adormirea Maicii Domnului – Tomis Mall, 1 pe strada Ștefan Mihăileanu în zona Piața Griviței, 1 în zona Capitol, 3 pe strada Mircea cel Bătrân în zonele Universității Maritime din Constanța, Parc Tomis II- Complex și Parc Tomis II- Mega Image, 2 în zona Tomis III în incinta Pieței și parcarea Alfa Beta, 1 pe strada Suceava în zona Brotăcei- Complex- Mega Image.

Advertisement

Zona 2- Municipiul Constanța: pe strada Mircea Cel Bătrân în zona Faleza Esplanada, pe strada Unirii în zona Complex – Mega Image, pe bulevardul Regina Elisabeta în zona Cazino / Acvariu,  pe strada Traian – Parcare zona BCR – Gară, pe strada I.L. Caragiale în zona Casa de Cultură, Parcul Tabăcărie  în parcarea din zona Bazin Înot / Biserica Sf. Mina.

Echipamentele prezintă o serie de avantaje pentru cetățeni. Acestea permit plata parcării în mod direct, fiind acceptate mai multe modalități de plată: bancnote, monede și card bancar contactless. În situația apariției unei defecțiuni la o modalitate de plată, celelalte modalități funcționează în parametri normali, fără a bloca sistemul. Configurarea modalității de plată a parcometrelor se realizează după numărul de înmatriculare. Este bine de știut că automatele nu dau rest.

Automatelele electronice de plată a parcării funcționează în regim autonom, cu energie solară, acumulatorii reîncărcabili permit funcționarea independentă 24 de ore din 24. 4 dintre parcometrele instalate în municipiul Constanța sunt prevăzute cu modul de detecție a gradului de poluare.

Vă reamintim faptul că plata parcării în municipiul Constanța este reglementată conform HCL nr. 123/2021. Tarifele aplicate la parcometre sunt următoarele:

Zona 0 – tarifare non-stop, 4 lei/h, prima oră 2 lei (conține primele 30 de minute gratuite), 2 ore – 6 lei, 3 ore -10 lei.

Advertisement

Zona 1 – tarifare non-stop, 3 lei/h, prima oră 1,5 lei (conține primele 30 de minute gratuite), 2 ore – 4,5 lei, 3 ore – 7,5 lei.

Zona 2 – tarifare non-stop, 1 leu/h, prima oră 0.5 lei (conține primele 30 de minute gratuite), 2 ore – 1,5 lei, 3 ore – 2,5 lei / 1 zi ( 24 ore ) – 20 lei / 7 zile -100 lei.“, notează Primăria.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement