Connect with us

Administratie

Primăria Constanța caută inspectori pentru Compartimentul Monitorizare Întreprinderi Publice și ADI. Vezi cerințele

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Primăria Municipiului Constanţa organizează concurs la sediul din bd. Tomis, nr. 51, pentru ocuparea unor posturi contractuale vacante din cadrul Compartimentului Monitorizare Întreprinderi Publice și ADI-uri:

  1. inspector specialitate, gradul debutant – 1 post. Condiții de participare: studii superioare absolvite cu diploma de licență sau echivalentă în specialitatea științe juridice, economice, inginerești.
  2. inspector specialitate, gradul II – 1 post. Condiții de participare: studii superioare absolvite cu diploma de licență sau echivalentă în specialitatea științe juridice, economice, inginerești.

– 1 an vechime în specialitatea studiilor necesare ocupării postului.

  1. inspector specialitate gradul I – 1 post. Condiții de participare: studii superioare absolvite cu diploma de licență sau echivalentă în specialitatea științe juridice, economice, inginerești.

– 4 ani vechime în specialitatea studiilor necesare ocupării postului.

Proba scrisă se va desfăşura în data de 11.01.2019, ora 10:00, iar interviul în data de 15.01.2019, ora 10:00.

Dosarele de înscriere se depun în perioada 17.12.2018 – 03.01.2019, la sediul Primăriei Municipiului Constanţa, camera 218.

Condiţiile de participare, bibliografia şi actele necesare înscrierii la concurs sunt afişate la sediul instituţiei şi pe site-ul primăriei  http://www.primaria-constanta.ro.

Relaţii suplimentare la tel. 0241/ 488137.

Comments

comments

Administratie

Primarul George Scupra, premiat pentru performanță în administrarea orașului Ovidiu

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la înființarea Asociației Orașelor din România, primarul orașului Ovidiu, George Scupra a participat la evenimentul ce a avut ca invitați speciali pe președintele României, Klaus Iohannis, ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Daniel Suciu, ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale, Marius Budăi, preşedintele Curţii de Conturi, Mihai Busuioc, preşedintele PNL, Ludovic Orban, preşedintele Pro România, Victor Ponta, precum şi numeroşi primari.

 Cu acest prilej, primarului George Scupra i-a fost acordată distincția pentru ”Performanță și succes în administrarea orașului Ovidiu’’.

 ”Regenerarea oraşelor mici şi mijlocii va reprezenta în perioada următoare prioritatea zero a AOR. Localităţile noastre trebuie să fie frumoase, dezvoltate, populate şi să ofere generaţiilor care vin alternativa rămânerii acasă, nu a plecării în străinătate. De asemenea, aşa cum am subliniat de nenumărate ori, oraşul mic trebuie să reprezinte polul de dezvoltare zonală’’., a declarat președintele AOR, Mădălin Ady Teodosescu. 

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Consiliul Judeţean Constanţa va avea o arhivă electronică. Timpul pentru eliberarea documentelor, redus!

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Președintele Consiliului Județean Constanța, Marius-Horia Țuțuianu, viceprim-ministrul şi ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Daniel Suciu, și secretarul de stat din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Adrian Gâdea, au semnat, astăzi, 26 martie, un contract de finanțare privind realizarea unei arhive digitale a Consiliului Judeţean Constanţa. Potrivit CJC, proiectul are ca obiectiv realizarea Strategiei de Dezvoltare a Județului Constanța, pentru perioada 2021 – 2027. Astfel vor fi colectate, interpretate și realizate sinteze ale datelor și informaţiilor actualizate privind dezvoltarea socio-economică a județului. De asemenea, arhiva Consiliului Județean Constanța va fi modernizată și se va crea o arhiva de copii digitalele ale documentelor instituției. Valoarea acestui proiect este de aproximativ 490.000 de euro. Reprezentanţii CJC au declarat pentru Ordinea că, în acest fel, cetăţenii nu vor trebui să aştepte prea mult timp pentru eliberarea documentelor.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Drumurile judeţene 226 şi 226A vor fi modernizate cu fonduri europene. Vicepremierul Daniel Suciu a semnat la Constanţa contractele de finanţare

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Pentru că tot se apropie o perioadă electorală intensă, mai marii de la Bucureşti au început să deschidă tolba cu bani în faţa administraţiilor locale, invitându-le să se înfrupte din plin. Printre cei care au început să cutreiere ţara în lung şi în lat se numără vicepremierul şi ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Vasile-Daniel Suciu, care a vizitat judeţul Constanţa de două ori în numai o săptămână. După ce zilele a fost la Techirghiol, astăzi, ministrul Dezvoltării s-a aflat la sediul Consiliului Judeţean Constanţa, unde a semnat mai multe contracte de finanţare cu fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional 2014-2020 şi Programul Operaţional Capacitate Administrativă 2014-2020,  în valoare totală de 148,8 milioane de lei. Două dintre aceste contracte vizează modernizarea infrastructurii rutiere a două Drumuri Judeţene: DJ 226 Corbu – Săcele – Istria – Mihai Viteazu și DJ 226 A Cetatea Histria – DN 22/ Tariverde. Valoarea totală a lucrărilor se ridică la 28.8 milioane euro. Contractele au fost semnate de către vicepremierul Daniel Suciu, preşedintele CJC, Marius-Horia Țuțuianu, și un reprezentant al Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud – Est. La eveniment au mai participat și Adrian Gâdea, secretarul de stat în MDRAP și mai mulţi primari din județul Constanța.

În total, proiectul cuprinde reabilitarea şi modernizarea a peste 80 de kilometri de drum. Pe tronsonul DJ 226 Corbu – Săcele – Istria – Mihai Viteazu, proiectul are inclus realizarea de trotuare pietonale, piste de biciclişti pe ambele părţi ale drumului şi construirea şi modenrizarea a 25 de staţii de autobuz. În ceea ce priveşte reabilitarea şi modernizarea DJ 226 A Cetatea Histria – DN 22/Tariverde, proiectul cuprinde realizarea de trotuare şi construirea a patru staţii de autobuz.

„După cum se ştie, la începutul mandatului meu la conducerea CJC, mi-am asumat două axe prioritare: sistemul de sănătate şi drumurile judeţene. După cum se observă, în ultimul an s-a investit în proiectele pe sănătate şi implicit în drumurile judeţene. În ultimele 20 de luni, împreună cu Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri am realizat din fonduri proprii 240 de kilometri de drum judeţean şi continuăm acum cu semnarea contractelor privind modernizare a DJ 226 şi DJ 226A, având suportul Ministerului Dezvoltării. Sunt proiecte pentru atât locuitorii judeţului Constanţa, cât şi pentru cei din Tulcea….Nu sunt paşi mari, sunt mici, dar siguri. Nu vreau să ne grăbim şi să facem lucrurile altfel decât ar fi normal“, a afirmat Horia Ţuţuianu.

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa a făcut apel „contestatarii de profesie“ ca în momentul în care se dă drumul la licitaţii să nu blocheze proiectele. La rândul său, vicepremierul Daniel Suciu a profitat de ocazie pentru a-şi face puţină campanie electorală, declarând că îşi doreşte un parteneriat corect cu toate autorităţile locale, indiferent de culoarea politică.

„Doar în judeţul Constanţa, prin acest proiect major Programul Naţional de Dezvoltare Locală, 1 şi 2, vor intra 1,3 miliarde de lei, care se traduc în 254 de proiecte de investiţii. Avem 57 de investiţii în apă şi canalizare, 72 de unităţi de învăţământ noi sau modernizate, 15 unităţi sanitare şi 88 de drumuri, toate în judeţul Constanţa. Prezenţa la Constanţa confirmă faptul că vom plăti până la ultimul leu angajat prin proiecte la ministerul pe care îl conduc“, a spus Suciu.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: