Connect with us

Politica

Primăria Constanța plătește aproape 160.000 de lei pentru reparația și refacerea taluzului din zona blocurilor ANL de pe strada Brizei

Publicat

la

Primăria Constanța anunță că este interesată de achiziția serviciului de expertiză publică privind Serviciul de expertiză tehnică și proiectare, refacere și reparații taluz în zona lucrărilor de viabilizare a terenurilor aferente blocurilor ANL de pe strada Brizei din municipiu.

Valoarea estimată a acestor lucrări a fost stabilită după cum urmează: extertiza terhnică se ridică la suma de 44.000 de lei fără TVA și proiectarea la 87.000 de lei fără TVA. În total, administrația municipală ar urma să plătească pentru aceste lucrări suma de 131.900 de lei fără TVA, adică 157.000 de lei.

Durata totală a contractului este, potrivit caietului de sarcini și a condițiilor impuse prin contract de 45 de zile lucrătoare și se constituie din: realizarea serviciului de expertiză tehnică – 25 de zile lucrătoare și realizarea serviciului de proiectare pentru execuția lucrărilor de refacere și reparații, respectiv devizul pe categorii de lucrări, planuri și detalii de execuție, după caz, respectiv 20 de zile lucrătoare.

Pentru cei interesați, Primăria impune următoarele condiții:  Personal specializat în domeniul rezistenței și stabilității terenului de fundare a construcțiilor și a masivelor de pământ (Domeniul Af) pentru serviciul de expertiză tehnică, respectiv personal tehnic specializat pentru serviciul de proiectare pentru execuția lucrărilor de refacere și reparații și lista principalelor servicii similar prestate în ultimii 5 ani.

Termenul limită pentru primirea ofertelor este 12 mai a.c.

Caietul de sarcini poate fi obținut din secțiunea documente, de pe pagina de internet a Primăriei municipiului Constanța. De asemenea, important este și că Oferta va fi transmisa pana la data de 12.05.2017 in original, la adresa Primaria Municipiului Constanta, Str. Mihail Kogălniceanu, nr.28,  in atentia Serviciului Drumuri și Iluminat Public, persoană de contact doamna Mihaela Pătruțoiu, tel: 0241488169, email: maria.patrutoiu@primaria-constanta.ro

sursa foto: Cuget Liber

Comments

comments

Politica

Nicolae Ciucă salută scăderea prețului la carburant, dar trimite controale peste benzinari

Publicat

la data de

Scris de

Premierul Nicolae Ciucă salută faptul că au scăzut prețurile la carburant cu 50 de bani, dar a cerut ANPC, ANAF și Consiliul Concurenței să urmărească situația din teren pentru a se menține acest preț.

„Prețurile la carburanți au scăzut, este o realitate care se vede în dimineața aceasta în benzinării. În perioada următoare, este obligatoriu ca ANPC, ANAF și Consiliul Concurenței să urmărească situația din teren și să ia măsuri imediate. Instituțiile au acum un cadru legal, au instrumentele care le permit intervenția: ordonanța de urgență în ceea ce privește compensarea și ordonanța anti-speculă. Pentru transportatori, este deja în vigoare schema de ajutor care compensează adițional parte din prețul litrului de carburant, program cu o valoare de 60 milioane de euro.

Prin acest pachet de măsuri, am evitat penuria și raționalizarea carburantului – așa cum se întâmplă deja în alte state – și am generat o scădere a prețului pe care bugetul de stat să o poată susține fără a afecta masiv alte sectoare. Avem unul dintre cele mai scăzute prețuri la carburant din Europa și trebuie să rămână așa.“, a scris Ciucă pe Facebook.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Țigările și alcoolul se scumpesc drastic

Publicat

la data de

Scris de

Guvernul face modificări în Codul Fiscal, iar începând cu anul viitor va crește acciza la alcool și tutun, ceea ce va însemna o creștere substanțială a prețului țigărilor și alcoolului.

Un nou calendar de accize pentru perioada 2023-2026, construit astfel:

– accizele se indexează cu indicele preturilor de consum, cu excepția accizelor pentru combustibil exclusiv pentru anul 2023, care rămân neschimbate, sub condiția ca din paritatea cursului euro-leu să nu ajunga sub acciza minima stabilita prin Directivă, informează Profit.ro.

– Accizele la alcool se majoreaza cu 20%

– accizele la țigarete se modifica cu o crestere lineara de 31 lei pe an, iar la tutun incalzit are loc o schimbare mai amplă, respectiv o creștere graduală a ponderii accizei la tutun încalzit in acciza la tigarete care ajunge la 50% în anul 2024. Accizele la tutun astfel majorate pot intra în vigoare din 2022, avand acordul industriei în acest sens si tinând cont de faptul că în anul 2022 nu s-a operat nici o majorare a acestor accize.

80% din acest preţ final al țigărilor reprezintă accize, TVA şi alte taxe plătite statului de producători.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Tinerii aflați la prima încadrare în muncă, scutiți de la plata impozitului pe venit timp de un an

Publicat

la data de

Scris de

Camera Deputaților a adoptat în ședința de astăzi, în calitate de cameră decizională, proiectul intitulat „Legea tineretului”. Printre alte reglementări, legea conține și două scutiri importante de impozit pentru tineri. Este vorba despre un amendament depus de deputatul UDMR Kolcsar Karoly prin care tinerii care se află la prima încadrare în muncă sunt scutiți de la plata impozitului pe venit, pentru o perioadă de 1 an.  Un alt amendament prevede că se „acordă facilități fiscale, eliminarea de taxe de înființare și scutirea de impozit pe venit pentru un an de zile pentru cazul în care societățile comerciale sunt înființate de tineri, care au cel puțin studiile obligatorii finalizate”.

Proiectul de lege va merge la promulgare la președintele Iohannis. Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: