Connect with us

Actual

Primăria Constanța repară gheretele agenților de pază din oraș

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Primăria municipiului Constanța anunță că este interesată de achiziția unor lucrări care presupun repararea, întreținerea și relocarea cabinelor din PVC și fier forjat destinate agenților de securitate.

Conform caietului de sarcini prezentat, lucrări de reparare, întreținere și relocare a cabinelor din PVC și fier forjat destinate agenților de securitate au:

Cod CPV: – 45261910 – reparare de acoperișuri
– 45421120 – instalare de praguri
– 45310000 – lucrări de instalații elecrice.

Potrivit documentului postat de către reprezentanții Primăriei Municipiului Constanța, achiziția directă are ca obiectiv achiziționarea „lucrărilor de reparare, întreținere și relocare a cabinelor din PVC și fier forjat destinate agenților de securitate”.
Lucrările de înlocuire se vor executa, astfel:
– nu vor fi înlocuite decât piesele (componentele) defecte care numai pot fi reparate;
– înlocuirea nu va fi realizată decât cu piese care să corespundă din punct de vedere calitativ cu piesele înlocuite;
– materialul lemnos utilizat pentru înlocuirea duşumelei să aibă grosimea de cel puţin 40 mm;
– lămpile fluorescente de iluminat nu vor depăşi putere de 20w;
– butucul de yală va fi de aceeaşi calitate cu cele înlocuite;
– învelitoarea din tablă zincată nu va depăşi grosimea de 0,4 – 0,5 mm şi dimensiunea de  2,5 x 2 m;
– prizele vor fi duble de 25A;
– întrerupătorul va fi manual unipolar;
– tabloul capsulat să fie monofazic de 25 A şi prins în stelaj metalic;
– gresarea cu vaselină a tuturor balamalelor;
– transportul materialelor necesare executării reparațiilor solicitate se va executa cu un mijloc de transport adecvat, iar relocarea cabinelor fără a fi demontate se va executa cu o platformă specială.

Valoarea totală estimată a lucrărilor se ridică la 42.016,81 lei fără TVA. Oferta financiară va fi prezentată în prețuri unitare și la valoarea totală, inclusiv taxa pe valoare adăugată, care va fi evidențiată distinct.

Atribuirea contractului se va face pe baza criteriului ”prețul cel mai scăzut” cu respectarea prevederilor Caietului de sarcini nr. 61577/1.05.2017 publicat în secțiunea documente, iar data limită până la care se pot depune aceste documente a fst fixată 14.07.2017.

Oferta va fi transmisă până la data de 14.07.2017, scanată la următoarea adresă de e-mail: cornel.nedelcu@primaria-constanța.ro sau prin fax la nr. 0241/488176, precum și în original, prin poștă, la adresa Primăria municipiului Constanța, str. Mihail Kogălniceanu nr. 28, în atenția Serviciului Gestionare Servicii Publice, persoană de contact domnul Cornel Nedelcu.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Bobocii Forțelor Navale depun miercuri jurământul militar

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Academia Navală ”Mircea cel Bătrân” şi Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale organizează miercuri, 24 octombrie, ora 8,00, ceremonia de depunere a Jurământului Militar. Astfel, va fi consfinţit legământul suprem al celor 115 viitori marinari militari faţă de Patrie şi de popor.

79 de studenţi şi 36 de elevi vor participa la evenimentul la care le vor fi alături reprezentanţi ai Statului Major al Forţelor Navale, comandanţi din Marina Militară, dar şi apropiaţi ai lor.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Raport DVS pentru luna octombrie: aproape 5.000 de kg de carne şi produse din carne, confiscate

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

DSVSA Constanţa realizează acţiuni de evaluare, supraveghere şi control în unităţile supuse autorizării/înregistrării sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor în baza legislaţiei sanitare veterinare în vigoare prin tehnici, proceduri specifice şi recoltări de probe pentru supravegherea, prevenirea, controlul şi eradicarea bolilor la animale, a celor transmisibile de la animale la om, protecţia animalelor şi protecţia mediului, de identificare şi înregistrare a bovinelor, suinelor, ovinelor, caprinelor şi ecvideelor, precum şi supravegherea şi controlul în domeniul siguranţei alimentelor.

Acţiunile de supraveghere şi control desfăşurate de inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa în perioada 01.10.2018 – 19.10.2018, s-au materializat prin verificări la 191 de obiective:

3 unități de tăiere, 1 centru colectare pește, 1 unitate de produse proaspete din pescuit, 1 unitate procesare carne, 4 unități de prelucrare lapte, 1 centru colectare lapte, 1 centru prelucrare lapte, 32 de depozite alimentare, 34 de super/hipermarket-uri, 12 magazine alimentare, 41 de laboratoare cofetărie/patiserie, 5 mijloace de transport auto, 11 unități de fabricare pâine și specialități de panificație, 16 unități de comercializare produse congelate, 1 unitate fabricare vin, 14 depozite semințe de consum, 2 unități de morărit, 2 unități fabricare produse de patiserie conservată, 2 unități produse zaharoase, 1 unitate fabricare apă de masă, 2 unități de fabricare a altor produse alimentare, 2 unități de ambalare produse alimentare, 2 unități de fabricare ulei.

 În urma controalelor s-au constatat neconformităţi cu privire la:

  • efectuarea transporturilor de produse de origine animală fără documente prevăzute de legislaţia sanitară veterinară în vigoare;
  • comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spații neaprobate sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor;
  • condiții necorespunzătoare de igienă în spațiile de producție;
  • neanunţarea de către persoanele juridice a începerii activităţii supuse controlului sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor.

Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, au fost aplicate  7  sancţiuni contravenţionale, în valoare de 21.000 de lei.

Au fost confiscate şi retrase de la vânzare, următoarele produse alimentare: carne şi produse din carne – 4698 de kg, lapte şi produse lactate – 2269 de kg,  peşte şi produse din peşte – 1413 kg, ouă – 242 de kg. Valoarea acestora este în cuantum de 109928 de lei.

Produsele confiscate au fost dirijate către unităţi de neutralizare a subproduselor de origine animală şi a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman şi distruse prin incinerare. (comunicat de presă DSV)

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Iată cum va fi vremea în Dobrogea până la sfârșitul lunii

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Estimarea evoluției valorilor termice și a precipitațiilor în intervalul 22 octombrie – 4 noiembrie  este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

În Dobrogea, temperatura aerului nu va avea variații semnificative în primele zile ale intervalului, astfel încât media regională a temperaturilor maxime se va menține în jurul valorii de 17 grade, iar a minimelor va fi de 8…10 grade.

În data de 25 octombrie vremea se va răci, media valorilor diurne se va situa în jurul a 13 grade, iar a celor nocturne va fi de 5 grade. Ulterior, până la sfârșitul primei săptămâni, temperatura aerului va fi în creștere și astfel, media regională a maximelor va ajunge să se situeze în jurul valorii de 20 de grade, iar a minimelor va fi de 11…12 grade.

În a doua jumătate a intervalului, regimul termic va marca o scădere până la o medie a valorilor diurne de 15…16 grade și a celor nocturne în jurul a 9 grade. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată în zilele de 24, 30 și 31 octombrie.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: