Connect with us

Administratie

Primăria Constanța va achiziționa coșuri de gunoi, bănci din lemn tropical, bănci cu led și jardiniere în valoare 2,6 milioane de lei

Publicat

la

Conducerea Primăriei Constanța se pregătește să scoată din bugetul administrației publice locale peste 2, 5 milioane de lei pentru achiziția și montarea de coșuri de gunoi, bănci de odihnă, bănci cu led și jardiniere de formă circulară. Achiziția a fost împărțită în trei loturi. Concret, în primul lot se vor achiziționa 500 de coșuri stradale metalice cu scrumiera tip 1 și 1.500 de coșuri stradale metalice cu scrumiera tip 2. Pentru lotul doi, contractul prevede achiziționarea a 500 bucăți de bănci de odihnă din lemn tropical. În fine, contractul pentru lotul trei include achiziția de bănci de odihnă cu led cu diametrul de un metru – 6 bucăți, bănci de odihnă cu led cu diametrul de 2 metri – 6 bucăți, jardiniere cu led cu diametrul de 2 metri – 6 bucăți și jardiniere cu led de cu diametrul 1,5 m – 6 bucăți.

Valoarea totală a achiziției se ridică la 2.621.300 de lei, bani care vor fi alocați din bugetul local.

Pentru achiziția și montarea de bănci cu led și jardiniere de formă circulară, contractul a fost atribuit unei firme din localitatea Corbu din județul Olt, SC METALGAN COMPANY SRL, care va încasa 79.800 de lei. Tot această societate se va ocupa și de achiziția și montarea celor 2.000 de coșuri de gunoi. Valoarea contractului se ridică 1.742.500 de lei. În ceea ce privește achiziția și montarea de bănci de odihnă, contractul i-a revenit societății Megastol Energy din București, iar valoarea acestuia se ridică la 799.000 de lei.

SC Metalgan Company este o firmă care are lipici la contracte publice. Potrivit confidas.ro, firma are 15 angajați și a avut nu mai puțin de 200 de contracte publice. Cifra de afaceri în ultimul an raportat, 2019, este de 4.853.544 de lei și a avut un profit net de 1.436.717 lei. Societatea este deținută de Iulia Delena Ganea, care este unic acționar. Unul dintre cele mai importante contracte pe care societatea le-a obținut este cu Primăria din Cluj-Napoca, căreia, pentru suma de 486.000 de lei, i-a livrat 18 stații cu acoperiș verde pentru transportul public.

Societatea Metalgan Company, abonată la banii Constanței

Societatea Metalgan Company nu este străină de afaceri cu Primăria Constanța. În 2017, firma din Olt a livrat autorității conduse de Decebal Făgădău indicatoare denumire străzi, pentru suma de 226.000 de lei. Un alt contract încheiat cu Primăria condusă de Făgădău, în valoare de 123.350 de lei, a vizat achiziția de mobilier urban pentru bulevardul Tomis. Tot cu Primăria Constanța a mai încheiat un contract în 2020, în valoare de 79.800 de lei, pentru achiziția de bănci cu led și jardiniere de formă circulară.  Acum, societatea din Oltenia va primi peste 1,8 milioane de lei pentru furnizarea și montarea de bănci cu led, jardiniere de formă circulară și 2.000 de coșuri de gunoi.

În județul Constanța, SC Metalgan Company a mai făcut afaceri și cu primăriile din Năvodari, în 2017, și cu Cernavodă, în 2017 și 2020.

Despre cealaltă firmă, care va livra Primăriei Constanța bănci de odihnă, Megastol Energy din București, a reușit cu un singur angajat să aibă o cifră de afaceri în 2019 de 2.431.046 de lei și un profit de peste 900 de mii de lei. Potrivit confidas.ro, unicul acționar, Valeriu Duțu, a livrat de regulă la Primăria Sectorului 2 din Capitală și Primăria Titu.

Sursa foto: ziuaconstanta.ro

Comments

comments

Administratie

Un investitor vrea să ridice o clinică de înfrumusețare aproape de plajă. Iacob (USR): „Ne opunem. Dorim promenadă până la Pescărie“

Publicat

la data de

Scris de

Tot mai mulți investitori dau târcoale terenurilor din apropierea plajelor. Un investitor a depus la Primăria Constanța un aviz de oportunitate pentru elaborare PUZ. Concret, investitorul dorește să ridice o clinică de înfrumusețare. Construcția ar urma să fie ridicată în dreptul Spitalului Militar. Consilierul local Cătălin Iacob (USR), membru al Comisiei de Urbanism, spune că aleșii USR se opun construcțiilor în apropierea plajelor și că ei își doresc să amenajeze o zonă de promenadă de la Plaja Modern până la Pescărie, așa cum a fost stabilit și în programul de guvernare locală.

„Proprietarul unei suprafețe generoase de taluz dorește să construiască o clinică de înfrumusețare. Zona este una foarte atractivă pentru investiții private, dar noi rămânem la părerea noastră. Promenadă de la Modern până la Pescărie. Așadar, nu vom vota niciun astfel de plan urbanistic zonal.“, a declarat Cătălin Iacob.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Chițac se întrece în promisiuni. Spune că va aloca fondurile necesare pentru repararea Spitalului de Boli Infecțioase

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, a postat un videoclip prin intermediul căruia face referire la situația de la Spitalul de Boli Infecțioase. El spune că are soluții pentru redeschiderea unității medicale și că primăria va suporta toate costurile. De asemenea, transmite că nu se pune problema să se renunțe la vreunul din cei 274 de angajați ai spitalului.

Iată declarația sa:

”Vreau să fiți convinși că obiectivul nostru primordial este să redeschidem spitalul și să-l redăm constănțenilor, indiferent cât va costa treaba asta. Însă acest lucru nu se poate face peste noapte. Împreună cu conducerea interimară a spitalului, după consultarea întregului colectiv de medici, am stabilit câteva direcții clare de acțiune, care s-au concretizat după cum urmează:

  • am contactat mai mulți furnizori de spitale modulare și ne îndreptăm cel mai probabil spre soluția achiziționării unuia de 70 de paturi, care apreciem că va fi funcțional la începutul anului viitor
  • explorăm de asemenea și varianta închirierii  unui spital privat, acreditat covid pentru a suplini o parte din cele 140 de paturi pierdute.

Suntem capabili să punem la dispoziție fondurile necesare pentru repararea spitalului, chiar dacă acesta va intra anul viitor în reabilitare generală.

Ne vom implica, de asemenea, și pentru a ajuta aparatul administrativ al spitalului în urgentarea procedurilor de achiziție a lucrărilor necesare pentru obținerea tuturor autorizărilor și acreditărilor obligatorii.

Oricare  din aceste măsuri, chiar și toate împreună suntem dispuși să le luăm dacă specialiștii Consiliului de Administrație al Spitalului (n.r. – care s-au întrunit azi, de la ora 14.00) vor considera că sunt necesare.

Vreau să subliniez că nu se pune problema să renunțăm la vreunul din cei 274 de colegi de la spital. Chiar dacă salariile nu ar trebui să se plătească din banii primăriei, în cazuri excepționale, se impun măsuri excepționale.

Vom găsi soluții să alocăm bani pentru plata salariilor până când vom redeschide spitalul și vom restabli contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate.

Și vă mai rog ceva: Nu-i credeți pe cei care exagerează emoția acestei situații. Ei o fac din interese personale, meschine, politice și nicidecum nu le pasă de dvs. Cei cărora le pasă de dvs. iau decizii raționale și obligatoriu legale.”

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Ce face Vrabie de la Medgidia cu banii primiți de la Cîțu

Publicat

la data de

Scris de

Înainte de moțiunea de cenzură care l-a trimis acasă cu un vot istoric, premierul Florin Cîțu a băgat adânc mâna în fondul de rezervă pentru a trimite bani în teritoriu, la primăriile liberale, de acolo de unde i-au venit și voturile la Congresul PNL. Medgidia este una dintre primăriile din România care a primit fonduri uriașe. De altfel, în județul Constanța municipiile Constanța și Medgidia au primit cei mai mulți bani.

Acum, interesant este modul în care edilii aleg să cheltuiască acești bani. Ne oprim la Medgidia, cu documente, desigur, și răspunsuri oficiale deja publice.

Primarul din Medgidia a primit 23.000.000 de lei, cea mai mare sumă alocată în județul Constanța.

Dobrogea Live” a solicitat Primăriei Medgidia să spună ce destinație vor avea cei 23 de milioane de lei. Răspunsul a fost unul scurt și foarte evaziv:

„Vă comunicăm că aceste sume vor fi folosite pentru investițiile, proiectele și activitățile desfășurate în Municipiul Medgidia.”

La scurt timp după publicarea informației, Luminița Vlădescu, fostul viceprimar al municipiului Medgidia, în prezent consilier local, a publicat două documente pe care conducerea administrației locale le-a pus la dispoziția aleșilor locali și prin care primarul Vrabie spune ce va face cu banii.

Prin urmare, cei mai mulți bani vor merge spre proiectele neterminate și urmează, ați ghicit, clubul sportiv din oraș, unde ajunge suma de 2,1 milioane de lei.

Iată lista postată de consilierul local Luminița Vlădescu în mediul online:

Club sportiv- 2 100 000 lei
Sănătate – 600 000 lei
Învățământ – 1 300 000 lei
Servicii publice- 200 000 lei
Cultutura, recreere, religie – 3 000 000 lei
Întreținere străzi – 852 000 lei
Proiecte neterminate – 14 000 000 lei
Iată și documentele:
Așadar, cei mai puțini bani se duc spre sănătate și infrastructură. Restul, comentați dvs.!

INFO! Județul Constanța, unde grupul PNL condus de deputatul Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța, a întors armele împotriva lui Ludovic Orban, a primit cea mai mare sumă: 71.437.000 de lei.

Vă recomandăm să citiți și:

Cîțu a băgat adânc mâna în Fondul de Rezervă. Constanța și Medgidia, campioane la primit bani

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: