Connect with us

Administratie

Aeroportul Tuzla – punct de frontieră și investiții în valoare de 15 milioane de euro. Ce spune primarul Reșit Taner

Publicat

la

Statul român deschide un nou punct de vamă și frontieră, primul de acest fel realizat fără eforturi de la bugetul public, cu sprijinul Aeroportului Tuzla.

„Este o veste foarte bună că, în sfârșit, investiții de interes public general care anterior erau plătite din bugetul de stat găsesc, acum, finanțare din mediul privat! Pentru ca deschiderea unui punct de vamă și frontieră reprezintă o investiție substanțiala, care pune presiune asupra bugetului public, statul roman și Regional Air Services – aeroport Tuzla dezvoltă un parteneriat prin care să rezolve acest impediment și să asigure totodată cele mai bune condiții de acces și trafic pe calea aerului. Astfel, nivelul de siguranță și securitate în privința accesului persoanelor va fi îmbunătățit, lucru care nu poate decât să bucure pe toata lumea. Proiectul vine în sprijinul intereselor societății civile, așa cum sunt acestea definite prin politicile Comisiei Europene (respectiv Strategia privind evoluția uniunii vamale, Decizia nr. 624/2007/CE a Parlamentului European și Consiliului, din 23 mai 2007, de instituire a unui program de acțiune pentru vamă în Comunitate (Vama 2013), Decizia Nr. 253/2003/EC a Parlamentului European și a Consiliului din 11 februarie 2003 care adoptă programul de acțiune pentru vămi în interiorul Comunității) –  politici care vizează accesibilizarea spațiului european prin crearea facilităților de vamă și frontiera, în special acolo unde activitatea economică susține această cerere. Este un proiect modern, inteligent și sigur, un pas către o țara ca-n afară – pentru că acest model este foarte răspândit în UE.“, se arată într-un comunicat al Aeroportului Tuzla.

Statul român va deschide un punct de trecere a frontierei la Aeroportul Tuzla

Investiția este, potrivit directorului RAS – Aeroport Tuzla, Adrian Vasilache, un demers pentru o facilitate creată celor aflați în tranzit și care vor avea ca principal beneficiu costul.

foto: Stirile de Constanta

“Este un demers care va asigura o facilitate celor în tranzit, a celor care vor reduce costurile existente acum pe Aeroportul de la Mihail Kogălniceanu, costuri în plus pentru deplasare. De exemplu, toți cei care au venit cu nave de transport din Marea Neagră și au avut nevoie de control de frontieră au plătit costuri mai mari la Mihail Kogălniceanu. Îi asigurăm pe toți cei interesați că la Tuzla costurile vor fi mai mici, accesibile tuturor celor aflați în tranzit. Noi avem un protocol cu Poliția de Frontieră, ne-am făcut trafic pentru costuri mici, ne vom axa pe târguri să atragem trafic, să atragem turiști, cu avioane mici, trasee pentru litoralul din Grecia, totul organizat. La noi încă nu există o procedură pentru astfel de trasee turistice. Mult ne-a afectat pandemia, 4 luni activitatea a fost oprită însă avem speranța că totul va fi pus la punct în perioada următoare și toate aceste planuri, proiecte vor fi puse în practică”, a declarat Adrian Vasilache pentru “Ordinea.ro”.

Dincolo de această investiție a statului român, la Tuzla un proiect în valoare de 15 milioane de euro va începe, în perioada următoare, să prindă contur. Este vorba despre un proiect aflat în derulare prin care se dorește îmbunătățirea facilităților la aeroport prin căi de rulare, un turn de control și un sistem de securitate perimetral.

“Trecem la un nivel superior și vom opera alte tipuri de aeronave. Vorbim de cele business, ziua și noaptea, conform reglementărilor europene, după un audit de la Comisia interdisciplinară. Acesta este un proiect în valoare de 15 milioane de euro, cu terminal mic pentru dimeniunea aeroportului. Toate aceste schimbări vor însemna un plus pentru tot ceea ce presupune viitorul aeroportului de la Tuzla”, a punctat Vasilache pentru ziarul nostru.

Tuzla promovează turismul

Din punctul de vedere al primarului, totul are un scop precis: promovarea turismului într-o zonă de litoral a Mării Negre tot mai preferată de turiști în ultimii ani. Știm cu toții că turiștii care preferă liniștea, apa curată și un nisip fin vin la Tuzla. De altfel, primarul Reșit Taner este unul dintre cei care, de câțiva ani, face demersuri pentru ca plaja Tuzla să rămână în topul destinațiilor de vacanță din România.

“Tuzla este o destinație de vacanță preferată de români în ultimii ani. La noi găsesc liniște pentru ca vacanța să fie la superlativ și noi facem demersuri susținute pentru ca turiștii să fie tot mai mulți, de la an la an. Și investițiile, dar și toate demersurile conducerii Aeroportului din Tuzla sunt tot în sprijinul turismului și noi susținem orice proiect care vine în sprijinul dezvoltării și modernizării comunității”, a declarat primarul Reșit Taner pentru “Ordinea.ro”.

INFO! Conform Wikipedia, Aeroportul are o suprafață de 36 ha și dispune de un hangar de 1200 m2, două clădiri administrative, două terminale de pasageri și de un depozit nou de combustibili de 180m3. Tipuri de zbor care se pot efectua pe acest aeroport: zbor la vizibilitate (VFR) ziua și noaptea. Pentru noapte se dispune de un balizaj luminos al heliportului. Aeroportul este proprietatea firmei Regional Air Services, care l-a preluat în 1998 de la Aviația Utilitară SA. De pe acest aeroport firma asigură servicii aviochimice pentru agricultură, supraveghere și reclamă aeriană, aerotaxi, ambulanță aeriană, zboruri de agrement, și organizează cursuri pentru obținerea brevetului de pilot privat (PPL) și cursuri de parașutism.

De pe Aeroportul Tuzla se efectuează aproape zilnic zboruri offshore în Marea Neagră pentru diferiți beneficiari care operează în largul platformei continentale a României, deservind platforme de foraj marin și vase. De asemenea, servicii de evacuare medicală offshore, disponibile 24/24, 7/7, prin misiuni de zbor efectuate atât ziua cât și noaptea în condiții de siguranță. Zborurile offshore sunt efectuate cu elicoptere care reprezintă vârful tehnologiei în transportul deasupra mării. 

Aeroportul Tuzla se află în proprietatea şi în administrarea societăţii Regional Air Services și deţine „Certificatul de autorizare aerodrom”, eliberat de Autoritatea Aeronautică Civilă Română.

foto: Facebook / RAS Tuzla

Comments

comments

Administratie

Constanța. Asistență stomatologică GRATUITĂ pentru elevi, preșcolari și studenți

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța anunță că la cabinetele școlare stomatologice din municipiu se poate prezenta orice preșcolar, elev sau student care urmează cursurile unităților de învățământ preuniversitar și universitar de stat din municipiu. Pentru a beneficia de consultații și tratamente gratuite, singura condiție este să prezinte carnetul de elev sau student.

„Copiii pot opta pentru orice cabinet stomatologic, nu există o arondare a acestora pe unități de învățământ. În ceea ce privește siguranța pacienților în timpul consultațiilor și tratamentelor stomatologice, precizăm că au fost luate toate măsurile necesare pentru protejarea sănătății copiilor şi a cadrelor medicale, în contextul pandemiei de COVID-19. Cabinetele medicale școlare stomatologice se află în următoarele unități de învățământ:

Colegiul Național „Mihai Eminescu”

Colegiul Național Pedagogic „Constantin Brătescu”

Liceul Teoretic „Decebal”

Liceul Teoretic „George Călinescu”

Școala Gimnazială nr.7 „Remus Opreanu”

Colegiul Tehnic „Tomis”

Școala Gimnazială nr.12 „B.P. Hasdeu”

Școala Gimnazială nr.10

Liceul Teoretic „Ovidius”

Liceul Teoretic „Lucian Blaga”

Grupul Școlar „Miron Costin”

Universitatea „Ovidius”

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Bun în toate, vicele Rusu inaugurează și Clubul Sportiv Municipal din Constanța

Publicat

la data de

Scris de

Viceprimarul Ionuț Rusu anunțat, în urmă cu câteva momente, inaugurarea Clubului Sportiv Municipal Constanța.

„Emoția de a-i revedea pe marii noștri campioni care vor să ni se alăture într-un nou drum spre performanță a fost incredibilă.  La inițiativa domnului primar Vergil Chițac, a fost inaugurat Clubul Sportiv Municipal Constanța, prilej cu care am avut o primă întrevedere  pentru a stabili direcțiile strategice de dezvoltare ale sportului constănțean. Investițiile în copii, infrastructura și promovarea sportului ca model pentru o viață sănătoasă și susținerea tinerilor antrenori reprezintă primele obiective identificate. Conducerea executivă a CSM, reprezentată de domnul președinte Andrei Talpeș, va avea o misiune grea, dar nobilă. Sunt multe comunități în lume care au reușit o dezvoltare exponențială atât din punct de vedere social, cât și economic prin direcționarea resurselor către sport. Exemplele de bună practică, precum și experiențele campionilor noștri ne vor ajuta ca performanțele sportive constănțene să reapară cât de curând. Competițiile sportive vor reapărea și ele. Turismul sportiv va fi stimulat prin crearea de evenimente la începutul și la sfârșitul sezonului estival. Vom promova programe care să încurajeze atât sportul de masă, cât și pe cel de performanță. Tendința spre adicție digitală poate fi estompată doar prin sport. Caracterele se clădesc prin sport. “A fi cel mai bun” se învață prin sport. Dincolo de bucuria victoriilor care vor urma în competițiile profesioniste, sprijinul acordat copiilor pentru a face sport organizat va fi esențial.“, a spus Ionuț Rusu.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Primăria Constanța își propune să crească gradul de încredere al cetățenilor în administrația publică locală

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța a publicat pe site-ul său care sunt obiectivele generale ale administrației publice locale în acest an. Printre acestea se numără „Creșterea gradului de satisfacție al cetățenilor și a încrederii administrația publică locală“, „Creșterea calității vieții și a bunăstării cetățenilor din municipiul Constanța prin implementarea de proiecte finanțate din fonduri europene nerambursabile“, „Digitalizarea relației cu cetățenii prin depunerea de solicitări electronic și eliberarea răspunsului semnat electronic“, „Modernizarea infrastructurii tehnico-edilitare de salubrizare și reamenajarea spațiilor verzi în vederea asigurării calității factorilor de mediu și sănătate a cetățenilor“, „Creșterea gradului de siguranță și de protecție a cetățenilor, în colaborare cu Poliția Națională, prin supravegherea inteligentă a orașului astfel încât să se reducă numărul incidente/abateri“.

Cu alte cuvinte, cei din Primăria Constanța ne promit că la finele acestui an vom duce o viață mai bună în oraș.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: