Conecteaza-te cu noi

Administratie

Aeroportul Tuzla – punct de frontieră și investiții în valoare de 15 milioane de euro. Ce spune primarul Reșit Taner

Published

on

Statul român deschide un nou punct de vamă și frontieră, primul de acest fel realizat fără eforturi de la bugetul public, cu sprijinul Aeroportului Tuzla.

„Este o veste foarte bună că, în sfârșit, investiții de interes public general care anterior erau plătite din bugetul de stat găsesc, acum, finanțare din mediul privat! Pentru ca deschiderea unui punct de vamă și frontieră reprezintă o investiție substanțiala, care pune presiune asupra bugetului public, statul roman și Regional Air Services – aeroport Tuzla dezvoltă un parteneriat prin care să rezolve acest impediment și să asigure totodată cele mai bune condiții de acces și trafic pe calea aerului. Astfel, nivelul de siguranță și securitate în privința accesului persoanelor va fi îmbunătățit, lucru care nu poate decât să bucure pe toata lumea. Proiectul vine în sprijinul intereselor societății civile, așa cum sunt acestea definite prin politicile Comisiei Europene (respectiv Strategia privind evoluția uniunii vamale, Decizia nr. 624/2007/CE a Parlamentului European și Consiliului, din 23 mai 2007, de instituire a unui program de acțiune pentru vamă în Comunitate (Vama 2013), Decizia Nr. 253/2003/EC a Parlamentului European și a Consiliului din 11 februarie 2003 care adoptă programul de acțiune pentru vămi în interiorul Comunității) –  politici care vizează accesibilizarea spațiului european prin crearea facilităților de vamă și frontiera, în special acolo unde activitatea economică susține această cerere. Este un proiect modern, inteligent și sigur, un pas către o țara ca-n afară – pentru că acest model este foarte răspândit în UE.“, se arată într-un comunicat al Aeroportului Tuzla.

Statul român va deschide un punct de trecere a frontierei la Aeroportul Tuzla

Investiția este, potrivit directorului RAS – Aeroport Tuzla, Adrian Vasilache, un demers pentru o facilitate creată celor aflați în tranzit și care vor avea ca principal beneficiu costul.

foto: Stirile de Constanta

“Este un demers care va asigura o facilitate celor în tranzit, a celor care vor reduce costurile existente acum pe Aeroportul de la Mihail Kogălniceanu, costuri în plus pentru deplasare. De exemplu, toți cei care au venit cu nave de transport din Marea Neagră și au avut nevoie de control de frontieră au plătit costuri mai mari la Mihail Kogălniceanu. Îi asigurăm pe toți cei interesați că la Tuzla costurile vor fi mai mici, accesibile tuturor celor aflați în tranzit. Noi avem un protocol cu Poliția de Frontieră, ne-am făcut trafic pentru costuri mici, ne vom axa pe târguri să atragem trafic, să atragem turiști, cu avioane mici, trasee pentru litoralul din Grecia, totul organizat. La noi încă nu există o procedură pentru astfel de trasee turistice. Mult ne-a afectat pandemia, 4 luni activitatea a fost oprită însă avem speranța că totul va fi pus la punct în perioada următoare și toate aceste planuri, proiecte vor fi puse în practică”, a declarat Adrian Vasilache pentru “Ordinea.ro”.

Dincolo de această investiție a statului român, la Tuzla un proiect în valoare de 15 milioane de euro va începe, în perioada următoare, să prindă contur. Este vorba despre un proiect aflat în derulare prin care se dorește îmbunătățirea facilităților la aeroport prin căi de rulare, un turn de control și un sistem de securitate perimetral.

Advertisement

“Trecem la un nivel superior și vom opera alte tipuri de aeronave. Vorbim de cele business, ziua și noaptea, conform reglementărilor europene, după un audit de la Comisia interdisciplinară. Acesta este un proiect în valoare de 15 milioane de euro, cu terminal mic pentru dimeniunea aeroportului. Toate aceste schimbări vor însemna un plus pentru tot ceea ce presupune viitorul aeroportului de la Tuzla”, a punctat Vasilache pentru ziarul nostru.

Tuzla promovează turismul

Din punctul de vedere al primarului, totul are un scop precis: promovarea turismului într-o zonă de litoral a Mării Negre tot mai preferată de turiști în ultimii ani. Știm cu toții că turiștii care preferă liniștea, apa curată și un nisip fin vin la Tuzla. De altfel, primarul Reșit Taner este unul dintre cei care, de câțiva ani, face demersuri pentru ca plaja Tuzla să rămână în topul destinațiilor de vacanță din România.

“Tuzla este o destinație de vacanță preferată de români în ultimii ani. La noi găsesc liniște pentru ca vacanța să fie la superlativ și noi facem demersuri susținute pentru ca turiștii să fie tot mai mulți, de la an la an. Și investițiile, dar și toate demersurile conducerii Aeroportului din Tuzla sunt tot în sprijinul turismului și noi susținem orice proiect care vine în sprijinul dezvoltării și modernizării comunității”, a declarat primarul Reșit Taner pentru “Ordinea.ro”.

INFO! Conform Wikipedia, Aeroportul are o suprafață de 36 ha și dispune de un hangar de 1200 m2, două clădiri administrative, două terminale de pasageri și de un depozit nou de combustibili de 180m3. Tipuri de zbor care se pot efectua pe acest aeroport: zbor la vizibilitate (VFR) ziua și noaptea. Pentru noapte se dispune de un balizaj luminos al heliportului. Aeroportul este proprietatea firmei Regional Air Services, care l-a preluat în 1998 de la Aviația Utilitară SA. De pe acest aeroport firma asigură servicii aviochimice pentru agricultură, supraveghere și reclamă aeriană, aerotaxi, ambulanță aeriană, zboruri de agrement, și organizează cursuri pentru obținerea brevetului de pilot privat (PPL) și cursuri de parașutism.

De pe Aeroportul Tuzla se efectuează aproape zilnic zboruri offshore în Marea Neagră pentru diferiți beneficiari care operează în largul platformei continentale a României, deservind platforme de foraj marin și vase. De asemenea, servicii de evacuare medicală offshore, disponibile 24/24, 7/7, prin misiuni de zbor efectuate atât ziua cât și noaptea în condiții de siguranță. Zborurile offshore sunt efectuate cu elicoptere care reprezintă vârful tehnologiei în transportul deasupra mării. 

Aeroportul Tuzla se află în proprietatea şi în administrarea societăţii Regional Air Services și deţine „Certificatul de autorizare aerodrom”, eliberat de Autoritatea Aeronautică Civilă Română.

Advertisement

foto: Facebook / RAS Tuzla

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions