Conecteaza-te cu noi

Administratie

Primăria Constanța vine cu precizări legate de întreținerea lacurilor Siutghiol și Tăbăcărie, dar și a canalului de legătură

Published

on

lac tabacarie

Conducerea Primăriei vine cu precizări în contextul ultimelor afirmații apărute în spațiul public conform cărora cade în sarcina autorității publice locale întreținerea lacurilor Siutghiol și Tăbăcărie, dar și a canalului care face legătura între cele două ochiuri de apă.

„Cele 2 lacuri și canalul se află în administrarea Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură, motiv pentru care administrația locală nu poate interveni nici pentru igienizarea luciului de apă, nici pentru decolmatarea acestora.

În anul 2021, Primăria Constanța a făcut demersuri pentru preluarea Lacului Tăbăcărie, dar care nu s-au concretizat însă.

Administrația locală a organizat acțiuni de ecologizare, cu voluntari.

Amintim că printr-o decizie a Înaltei Curți de Casație și Justiție, în iunie 2020, lacurile naturale, printre care și Siutghiol și Tăbăcărie, au trecut din administrarea ABADL în administrarea ANPA, dar abia în luna iulie a anului trecut, aceste suprafețe de apă au fost scoase din inventarul Ministerului Mediului și trecute în cel al Ministerului Agriculturii. Cu toate acestea, Primăria Constanța caută soluții pentru igienizarea și decolmatarea canalului de legătură Siutghiol – Tăbăcărie. Precizăm că în parcul Tăbăcărie, pe fondul formei de proprietate, administrația locală execută lucrări de întreținere spații verzi doar pe terenul municipalității, în limita competențelor teritoriale și conferite de lege. De asemenea, parcul va intra în acest an într-un proces de reabilitare care include alei, dotări și spații verzi, inclusiv reabilitarea malurilor lacului. Acest proiect este în etapa de elaborare a documentației de avizare a lucrărilor de intervenții (DALI). După aprobare, urmează proiectarea lucrărilor și ulterior se achiziționează execuția efectivă. Prin reamenajare urmărim creșterea îmbunătățirea accesibilității la elementele de cadru natural, precum și îmbunătățirea calității spațiului public urban.“, informează Primăria.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions