Connect with us

Politica

Primăria Mangalia, contract cu DAF Trans pentru sistematizarea cartierului Dobrogea II

Adrian Cârlescu

Publicat

la data de

Municipiul Mangalia a publicat astăzi în SICAP un anunț privind atribirea, prin procedură simplificată, a contractului pentru sistematizarea pe verticală a cartierului Dobrogea II. Lucrările vor fi executate de firma DAF Trans SRL Constanța, la prețul de 2.719.242,33 de lei.

Proiectul de sistematizare este finanțat din fonduri guvernamentale prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Investiția cuprinde realizarea rețelelor de alimentare cu apă, de canalizare menajeră și canalizare pluvială, precum și lucrări de tramă stradală. În proiect sunt incluse 14 străzi din cartierul Dobrogea II: Nicolae Grigorescu (155 m), Ion Mincu (190,85 m), Neagoe Basarab (171,12 m), Dimitrie Cantemir (170 m), Gheorghe Asachi (160,45 m), Costache Negruzzi (257 m), Tudor Arghezi (122,3 m), Alexandru Macedonski (67,4 m), Duiliu Zamfrrescu (170,15 m), George Calinescu (115,65 m), George Bacovia (144,5 m), Octavian Goga (106,2 m), George Toparceanu (133,7 m) și Constantin Brancusi (498,1 m).

Cartierul Dobrogea II este format din locuințe individuale ridicate pe un teren preluat de Primăria Mangalia de la Ministerul Apărării Naționale în perioada administrației Iorguș și ulterior înstrăinat, pe loturi, actualilor proprietari. Mai bine de zece ani, administrația locală nu s-a învrednicit să realizeze infrastructura cartierului. După un mandat și jumătate, actual primar, Cristian Radu, a inclus proiectul de sistematizare a cartierului Dobrogea II pe lista unor investiții absolut necesare, solicitând contractarea unui împrumut bancar de 13 milioane de euro. Vorbim aici de un împrumut care a fost aprobat de majoritatea PNL-UNPR din Consiliul Local Mangalia. Contractul a fost semnat, iar în primii doi ani, care se vor sfârși fix la finalul mandatului lui Cristian Radu, nu sunt datorate dobânzi către bancă. De altfel, administrația din Mangalia nu a tras încă niciun ban din această linie de credit, mai ales că destinația prevăzută inițial s-a modificat. Ne eferim aici chiar la proiectul de sistematizare din Dobrogea II, care, iată, se face acum cu fonduri guvernamentale.

Opoziția din Mangalia a acuzat faptul că administrația Radu încearcă, în ultima vreme, să găsească noi destinații pentru utilizarea creditului. În această direcție, consilierii din coaliția de guvernare locală PNL – UNPR au aprobat recent un proiect care se referă la reabilitarea grădinii de vară din Saturn, pe baza unui studiu de fezabilitate în care investiția a fost estimată la suma astronomică de 2.300.000 de euro. Clădirea în cauză măsoară 148 de metri pătrați. Alte proiecte vizează reabilitarea aleilor din jurul grădinii de vară din Saturn pentru alte două milioane de euro sau construirea unor piscine olimpice, la fel de scumpe.

Revenind la firma Daf Trans, cea care a câștigat licitația pentru sistematizarea străzilor din Dobrogea II, trebuie să spunem că aceasta a participat, în special în calitate de subcontractantă, la mai toate lucrările publice realizate în Mangalia, în primul și în actualul mandat al edilului Cristian Radu. Contractul despre care vorbim în articolul de față are o durată de 12 luni. Însă în anunțul urcat în SICAP de Primăria Mangalia se arată că acest termen de execuție ”poate suferi modificări în funcție de fondurile alocate de Finanțator anual, în sensul că pe perioada în care Autoritatea contractantă nu va dispune de resurse financiare, contractul de execuție lucrări va fi suspendat.”.

Comments

comments

Politica

Ce spune Zanfir Iorguș despre condamnarea la închisoare

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Tribunalul Constanța l-a condamnat, luni, 12 noiembrie, a.c. pe Zanfir Iorguș, fostul primar al municipiului Mangalia, la o pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu și interzicerea dreptului de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice precum și a celui de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pe o durată de doi ani după executarea pedepsei principale.

În părarea sa, fostul edil din Mangalia vine cu următoarele precizări:

In 2006, Primaria Mangalia si-a propus să amenajeze o platformă de piatra sparta in zona Moară, unde să mute oborul de duminica, obor care bolcheaza soseaua de centura a orasului.

CL a aprobat prin HCL nr. 254/17.11.2006, constructia acestei platforme din piatra sparta, lucrare care s-a executat in 2007, dar care nu a mai fost continuata de urmatorii primari.

Toate cele trei expertize facute de instanta arata clar ca lucrarea s-a executat (se vede si in poza de pe Google Maps – 2007), dar nu s-a finalizat, s-a platit doar cat s-a executat, că este inregistrata in contabilitate ca lucrare in curs de executie si nu exista prejudiciu, că lucrarea a avut toate verificarile si avizele compartimentelor de specialitate si că s-au respectat cerintele OG 39 privind achizitiile publice.

In 2014, Radu Cristian, in dorinta de a nu-i fi contracandidat la Primarie, face o plangere penala la “prietenul” lui (asa cum se lauda in oras la oameni), procurorul Nita si care apoi ajunge in regim de urgenta la DNA Cta…, cum ca lucrarea nu exista  si in baza unui PROCES VERBAL FALS intocmit de politistul Malaiescu (cu o poza din alta zona decat cea unde era, lucru confirmat de acesta in declaratia de la instanta)… si altor adrese false trimise de Radu C, s-a facut rechizitoriu si am fost trimisi in judecata.

ABSURDUL acestei plangeri penale si a rechizitoriului e că, pentru lucrarea care zic ei că nu există, in 2012, tocmai Radu C (reclamantul) ELIBEREAZA GARANTIA DE BUNA EXECUTIE !!!!!

Noua judecatoare care a preluat dosarul din ultimile doua luni (de la judecatoarea precedenta, care a iesit la pensie), in graba, a dat acest verdict.

Sunt convins ca la Apel, lucrurile vor fi clarificate si se va constata nevinovatia noastra la o “facatura” a lui Radu C si prietenii lui de azi.

Acum imi este si mai clar de ce au anulat alegerile din 2012 (culmea, organizate de ei), de ce oamenii nostri de la sectiile de votare au fost luati cu catuse de pe strada, la ordinul aceluiasi procuror Nita etc… etc.

Am tinut sa fac aceste precizari pentru oamenii de buna credinta din oras, pentru că am dorit sa fac un lucru necesar obstei si că voi lupta cu toata forta sa demostrez absurdul verdict.

Stiu ca unii se vor bucura azi…, uitand ca daca ar privi cu obiectivitate cum arăta Mangalia acum 10 ani si cum arată azi…, ar lăsa capul jos.

Numai bine, tuturor!

Citiți și:

Iorguș, condamnat cu suspendare pentru abuz în serviciu. Va face muncă în folosul comunității!

sursa foto: telegrafonline.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Ecaterina Andronescu revine la Ministerul Educației. Ce spune Liviu Dragnea

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Ecaterina Andronescu va fi propusă la Ministerul Educaţiei de PSD, a confirmat oficial Gabriela Firea, la ieşirea de la şedinţa PSD, conform mediafax.ro.

Primarul general a confirmat că a fost vot în unanimitate în PSD privind propunerea de la ministerul Educaţiei.

“Am votat ca Ecaterina Andronescu să devină minstru al Educaţiei este foarte important să dîm un mesaj în toata ţara, să avem un profesionist. Pentru înlocuitorul domnului Negrescu, am spus că nu înţeleg motivele demisiei. Domnul Negrescu a explicat că i s-au luat anumite atribuţii şi nu i s-a parut colegial. Am votat abţinere pentru domnul Ciamba”, a mai spus primarul general.

De acord și nu prea

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a dat de înțeles că nu a fost 100% de acord cu numirea Ecaterinei Andronescu la Ministerul Educației, având în vedere că în ultimele luni relațiile dintre cei doi au fost tensionate.

”Eu nu fac reevaluări. Doamna prim-ministru a venit cu cele două propuneri, au fost votate în BPN.”, a declarat Liviu Dragnea citat de jurnaliștii de la stiripesurse.ro.

De la demisia ministrului Valentin Popa, la Educaţie interimarul a fost asigurat de Rovana Plumb.

Ecaterina Andronescu a mai avut trei mandate de ministru al Educaţiei, în perioadele 28 decembrie 2000 – 19 iunie 2003, 22 decembrie 2008 – 1 octombrie 2009 şi 2 iulie 2012 – 21 decembrie 2012.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat Legea offshore

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat luni Legea offshore, care reglementează exploatarea gazelor în Marea Neagră.

Conform Administraţiei prezidenţiale, preşedintele a semnat “Decretul pentru promulgarea Legii privind unele măsuri necesare pentru implementarea operaţiunilor petroliere de către titularii de acorduri petroliere referitoare la perimetre petroliere offshore (PL-x 33/19.02.2018)”.

Legea a trecut de Parlament în 24 octombrie.

Conform Profit.ro, clauza de stabilitate a regimului fiscal al exploatărilor de gaze naturale din Marea Neagră pe toată perioada de derulare a acordurilor petroliere, inclusiv în ceea ce priveşte impozitul pe veniturile suplimentare ale concesionarilor, eliminată la comisiile Camerei Deputaţilor şi cerută cu insistenţă de companiile petroliere drept condiţie minimă pentru a putea lua deciziile finale de investiţii, a fost reintrodusă în Legea offshore în plenul Camerei.

Titularilor de acorduri petroliere referitoare la perimetre petroliere offshore aflate în curs de executare la data intrării în vigoare a prezentei legi li se aplică, pe toată perioada derulării acestora, inclusiv pe durata oricăror prelungiri subsecvente, nivelul de redevenţă, cotele procentuale de redevenţă petrolieră, pragurile de producţie brută aferente acestor cote şi regimul fiscal specific aplicabil activităţilor de explorare, dezvoltare, exploatare şi abandonare desfăşurate în baza acordurilor existente la data intrării în vigoare aprezentei legi”, este varianta adoptată prin vot de plenul Camerei.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: