Connect with us

Administratie

Primăria multinațională Constanța va opera licența Walk of Fame în România, Bulgaria și Republica Moldova

Publicat

la

Majoritatea formată ad-hoc în Consiliul Local Constanța din PNL și PSD a votat proiectul de hotărâre propus de Vergil Chițac privind implementarea la nivelul municipiului Constanța a proiectului „Hollywood Walk of Fame”. Deși proiectul propus s-a referit clar la achiziționarea francizei pentru a putea pune la Constanța stelele ca la Hollywood, liberalii au dat-o la întors și au venit în cadrul ședinței cu un amendament în care au spus că este vorba, de fapt, de o oportunitate și că vor înființa o comisie care ar trebui să facă un studiu care să releve că avem nevoie de licența pentru Hollywood Walk Of Fame.

Pentru a justifica o așa investiție uriașă, deși alde Chițac și compania nu o recunosc, viceprimarul Ionuț Rusu a recitat o poezie siropoasă și spus că, într-un anume fel, licența asta le dă drepturi și pentru Republica Moldova și Bulgaria. Deci, Primăria Constanța devine multinațională.

„Acest proiect este de altfel singurul care are licență; și atunci când folosești un nume este bine să te asiguri că îl folosești într-un mod legal. Această licență pe care noi ne dorim să o obținem, practic ne dă nu numai exclusivitate pentru România, ci și în Republica Moldova și în Bulgaria.“, a spus Rusu în încercarea a de a justifica cheltuirea a peste 4 milioane de dolari pentru licența Hollywood Walk Of Fame.

Proiectul lui Chițac a fost susținut și de social-democrați, care au spus prin vocea liderului consilierilor PSD, Costin Răsăuțeanu: „Un proiect căruia i s-a dat o importanță extraordinară, cum să mai speculăm puțină imagine că, „vezi Doamne’“, câți bani se cheltuie. Da, sunt foarte mulți bani, dar dincolo de finanțare, este ce face un astfel de proiect, dacă își atinge obiectivele de promovare a interesului local și, de ce nu, național. De a crea un obiectiv turistic nou.“, a spus Răsăuțeanu.

Singurii care s-au opus proiectului au fost consilierii USR, care au atras atenția în cadrul comisiilor de specialitate a inoportunității proiectului.

„Nu suntem nici cu oportunitatea de a analiza un proiect care cu siguranță este de neacceptat pentru orașul Constanța, la acest moment. De ce spun acest lucru, pe de o parte, există proiecte similare în țară, unul la Sibiu, altul la Mangalia, dar cel de la Sibiu este mult mai cunoscut și nu presupune niciun fel de licență, niciun fel de costuri. Este un proiect foarte ok realizat și care reprezintă o atracție turistică pentru orașul Sibiu, care emană cultură din toți porii de mai bine de 10-15 ani, o perioadă pe care orașul Constanța ar trebui să o recupereze înainte de a se gândi la un astfel de proiect cum este Hollywood Walk Of Fame. Constanța are un patrimoniu cultural deosebit de bogat și înainte de a ne gândi la proiecte pe bani foarte mulți, pe o licență foarte scumpă, și pe costuri exorbitante care vor fi impuse de această licență, pentru că nu vă gândiți că această licență vine pur și simplu, iar punerea stelelor nu va necesita anumite standarde la costuri exorbitante. De aceea, considerăm că acești bani trebuie să se ducă în promovarea valorilor orașului. Deci, nu este o prioritate în acest moment și nu cred că este nevoie de constituirea unei comisii care să își piardă timpul cu un astfel de proiect.“, a declarat Dumitru Caragheorghe în ședința Consiliului Local.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Administratie

Poarta Albă. Dispensarul și grădinița intră în reabilitare

Publicat

la data de

Scris de

Aleșii locali din comuna Poarta Albă au adoptat, la ultima ședință ordinară a Consiliului Local, două proiecte importante pentru comunitate. Acestea vizează eficientizarea energetică a două imobile: dispensarul uman și grădinița din satul Nazarcea. În cazul dispensarului vorbim de aproape 2,3 milioane de lei (cu TVA) pentru o clădire cu o suprafață desfășurată de peste 350 de mp și o suprafață desfășurată propusă după termoizolare de 372 de mp. Proiectul este realizat în cadrul programului „Eficiență energetică în clădiri publice” derulat prin Administrația Fondului de Mediu. Și proiectul eficientizării grădiniței din Nazarcea va fi realizat grație aceluiași program. Aici este vorba despre un proiect cu o valoare de aproape 2,3 milioane de lei (fără TVA) și o suprafață desfășurată propusă după termoizolare de 355 de mp.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

„Împreună pentru o viață mai bună în Castelu”. Dezbatere despre problemele din comună

Publicat

la data de

Scris de

Absenteismul copiilor de la școală, lipsa documentelor de identitate, care îngreunează accesul familiilor la toate serviciile, și necesitatea angajării unui nou asistent medical comunitar sunt doar câteva dintre problemele care au fost discutate de autoritățile locale din comuna Castelu în cadrul întâlnirii Grupului de Acțiune Locală.

„La întâlnirea cu Grupul de Acțiune Locală de săptămâna trecută am pus pe masă câteva dintre cele mai dificile probleme cu care ne confruntăm la Castelu. Accesul copiilor la școală și la servicii medicale sunt două dintre prioritățile proiectului nostru. Am discutat despre cazuri concrete ca să găsim soluții pentru absenteismul copiilor sau pentru lipsa documentelor de identitate, care îngreunează accesul familiilor la toate serviciile; despre necesitatea angajării unui nou asistent medical comunitar.

Toți participanții au fost de acord să ne unim forțele pentru a transforma în realitate centrul comunitar care ar aduce atâtea beneficii locuitorilor din Castelu.

Ne bucurăm că aceste întâlniri devin parte din rutina de lucru pentru rezolvarea problemelor identificate la firul ierbii și, astfel, mai punem o cărămidă la asigurarea sustenabilității intervențiilor.

Alături de reprezentanții Reality Check, la discuții au participat de la Primăria Castelu: Nicolae Anghel – primar, Antoneta Prodan – viceprimar, Mariana Niculache și Madalina Ursache – referenți sociali, Marcela Ciuraru – ofițer evidența populației;

de la Școala Gimnazială Nr. 1 Castelu: Marin Anamaria – director, Mihaela Mircea – director adjunct, Mariana Musat – responsabil grădiniță (și consilier local); de la Asociația Pe Stop: Irina Vasilescu, președinte.

„Împreună pentru o viață mai bună în Castelu” este un proiect derulat de Asociația Reality Check în parteneriat cu Primăria Comunei Castelu, Fundatia Noi Orizonturi și Asociația Pe Stop, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund – Romania, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.“, spun reprezentanții Asociației Reality Check.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Primăria Constanța vrea să cheltuiască aproape 350.000 de lei pentru artificiile de Revelion

Publicat

la data de

Scris de

După ce va cheltui 1,3 milioane de euro pentru iluminatul festiv de Sărbători, Primăria Constanța va sparge alți 293.575 de lei fără TVA, 349.354.25 de lei cu TVA, pentru servicii pirotehnice în noaptea de Revelion. Atribuirea achiziției se va face pe baza criteriului – prețul cel mai scăzut. Termenul limită pentru primirea ofertelor este 8.12.2021, ora 11:00.

Citește și:

Chițac vrea să spargă 1,3 milioane de euro pentru iluminatul festiv de Crăciun

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: