Connect with us

Administratie

Primăria Năvodari lansează programul „Cald în casa ta”. Autoritatea locală va oferi un ajutor de 4.000 de lei pentru termoficarea locuinței

Published

on

Primarul orașului Năvodari, Florin Chelaru, anunță că, având în vedere situația prezentată de SC Termica Distribuție privind numărul de abonați branșați la serviciul centralizat de termoficare (apă caldă și căldură), a datoriilor acumulate de către populație, precum și înștiințarea Rompetrol Energy de a majora prețul gigacaloriei de la 100 lei la 837 lei, fără TVA, se vede nevoit să ia măsuri pentru a proteja cetățenii vulnerabili ai orașului.

„În momentul de față, Termica mai are aproximativ 1.000 de abonați, iar datoriile acestora ajung la peste 1,5 milioane lei, în condițiile în care gigacaloria costa 100 lei. La un preț de 1.138 lei (producere și transport), cât ar costa gigacaloria din această toamnă, probabil că sistemul de termoficare își va înceta activitatea. De aceea, am inițiat un program care se numește „Cald în casa ta”, destinat să ajute familiile nevoiașe, branșate în prezent la Termica, să își monteze alte surse de încălzire și apă caldă în locuințe. Familiile care au venit minim pe cap de locuitor de 1.386 de lei net sau 2.053 de lei pentru persoanele singure, vor putea primi, o singură dată, un ajutor financiar de 4.000 lei pentru a-și putea achiziționa o centrală termică (gaz sau curent), calorifere, calorifere electrice, boilere sau orice alt echipament sau serviciu necesar branșării și termoficării locuinței.

Regulamentul acestui program se află în dezbatere publică, poate fi consultat pe site-ul Primăriei Năvodari, iar orice sugestie sau propunere din partea dvs este bine-venită. Proiectul va intra spre aprobare în Consiliul Local la finalul acestei luni.

Știu că suma propusă nu acoperă total cheltuielile pentru branșare și termoficare, dar este un ajutor ce nu poate fi neglijat și sunt convins că va fi util.“, spune primarul pe Facebook.

Advertisement

Regulamentul poate fi consultat aici:

Proiect de hotărâre supus consultării publice. Aprobarea Regulamentului programului ”Cald în casa ta”

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement