Connect with us

Administratie

Chițac anunță că Primăria recuperează un teren înstrăinat de administrațiile anterioare pentru a face spațiu verde sau parcare

Published

on

Primarul Constanței, Vergil Chițac, a anunțat, pe Facebook, că autoritatea locală condusă de el recuperează terenurile înstrăinate de administrațiile anterioare pentru a le păstra destinația de spațiu verde sau parcare.

„Terenul Constanței a fost retrocedat ilegal sau vândut la bucată pe prețuri de nimic. Multe dintre terenurile care au fost odată în domeniul public și care, în prezent, trecând pe lângă ele, v-ați gândi că sunt fie spațiu verde, fie parcare, sunt de fapt proprietate privată de ani de zile. Acesta este și cazul unui teren de pe Aleea Lupeni, care de curând a fost îngrădit în vederea edificării unei construcții autorizate de predecesorul meu. Poliția Locală a descins la fața locului și a stopat lucrările care fuseseră inițiate după termenul legal precizat în autorizația de construire.

Am demarat totodată procedura de expropriere pentru cauză de utilitate publică, în vederea satisfacerii interesului public pentru spații verzi și parcări, fiind parcursă prima etapă cerută de lege prin aprobarea studiului de prefezabilitate în ultima ședință a Consiliului Local. Astăzi am notificat proprietarul să sisteze orice lucrări începute și să nu demareze altele, conform prevederilor legale urmând a fi despăgubit doar pentru terenul în cauză. Este un proces anevoios, de durată și costisitor, dar este singura cale legală pentru a ne recupera puțin câte puțin orașul înapoi și pentru a răspunde solicitărilor constănțenilor de a avea spații verzi și locuri de parcare, servind astfel interesul public.“, a declarat primarul.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement