Connect with us

Administratie

Primăria Ovidiu a oferit cadouri de sărbători la peste 4.000 de oameni

Publicat

la

În prag de sărbători, primăria Ovidiu a oferit cadouri la peste 4.000 de oameni, alocând un buget de 450.000 lei, constând în burse pentru elevi, pachete cadou pentru copii și persoane fără posibilități, tichete valorice pentru pensionari, persoane defavorizate sau cu dizabilități, dar și premii de performanță pentru sportivi.

În această perioadă, prioritatea administrației din oraș a fost să găsească resurse financiare, din bugetul local, dar și din sponsorizări, pentru a  aduce bucurie tuturor copiilor, de la grădiniță până la clasa a VIII-a, pensionarilor, familiilor fără venituri și persoanelor cu dizabilități din orașul Ovidiu și satele arondate, Poiana și Culmea.

”Indiferent de situația prin care trecem, consider că prioritatea noastră trebuie să fie grija față de copii, să încurajăm actul educațional dar și performanțele școlare, de aceea am acordat burse elevilor cu rezultate bune la învățătură astfel:

 • Liceul Tehnologic ’’Ion Podaru’’ ( 254 elevi x 400 lei/elev)
 • Școala Gimnazială Nr.2 ’’Poet Ovidiu’’ ( 124 elevi x 400 lei/elev).

Totodată, am oferit pachete cu dulciuri unui număr de 1.462 de copii, de la grădiniță până la clasa a VIII-a și cadouri pentru 151 de cadre didactice, personal auxiliar și nedidactic.”, a spus primarul orașului Ovidiu, George Scupra.

Pentru persoanele defavorizate au fost acordate tichete în valoare de 50 lei astfel:

 • 1.118 pensionari cu venituri nete lunare mai mici sau egale cu suma de 1200 lei
 • 50 de persoane cu vârsta de peste 60 ani fără nici un venit
 • 452 de persoane încadrate cu grad de handicap ( gr. 1, 2 sau 3)
 • 20 de persoane beneficiare de venit minim garantat
 • 500 de persoane defavorizate din satul Culmea au beneficiat de pachete cu alimente pentru sărbătorile de iarnă.

Au fost premiați și copiii cu performanțe deosebite de la Clubul Sportiv Orășenesc Ovidiu:

 • 6 copii de la secția de haltere au primit burse în valoare totală de 4.250 lei
 • 5 copii de la secția de karate au primit burse în valoare totală de 2.750 lei
 • 21 de copii de la secția de fotbal, echipa juniori, au ocupat locul II județean, primind burse totale în valoare de 2.100 lei.

”În prag de sărbători am amenajat în incinta primăriei Căsuța lui Moș Crăciun, unde într-un decor special amenajat, toți copiii au primit fotografii gratuite cu Moșul, dar și bomboane și portocale.

Urez Sărbători Fericite, cu bucurie în casă, alături de cei dragi,  tuturor locuitorilor din Ovidiu, Poiana și Culmea.”, a precizat primarul orașului Ovidiu, George Scupra.

Comments

comments

Administratie

Primăria Constanța împrumută societatea de termoficare a orașului 10 milioane de lei

Publicat

la data de

Scris de

Primarul Constanței, Vergil Chițac, a suplimentat ordinea de zi a Consiliului Local de miercuri, 29 iunie.

Iată ordinea suplimentară:

 1. Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului urbanistic de detaliu – construire structură de primire turistică și alimentație publică, restaurant Albatros, Stațiunea Mamaia, investitor Crescendo LCL SRL;

iniţiator: primar Vergil Chițac

– aviz Comisia de specialitate nr. 2

 1. Proiect de hotărâre privind acordarea unui împrumut temporar din bugetul local al municipiului Constanța către societatea Termoficare Constanța S.R.L;

iniţiator: primar Vergil Chițac

– aviz Comisia de specialitate nr.  1

 1. Proiect de hotărâre privind aprobarea solicitării către Guvernul României pentru trecerea terenului cu numărul cadastral 245801 din domeniul public al statului român și administrarea Ministerului Transporturilor în domeniul public al municipiului Constanța.

– aviz Comisia de specialitate nr. 1, nr. 4 și nr. 5

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Parcul pe care Primăria vrea să îl amenajeze în locul RAR costă 10 milioane de lei

Publicat

la data de

Scris de

Primarul Constanței, Vergil Chițac, le va propune consilierilor locali proiectul de hotărâre privind aprobarea studiului de fezabilitate și a principalilor indicatori tehnico-economici pentru obiectivul de investiții ”Îmbunătățirea mediului urban în zona Compozitori”. Este vorba despre amenajarea unui parc pe actualul amplasament al Registrului Auto Român, situat în strada Eliberării, nr. 46. Pentru această investiție, conducerea Primăriei va trebui să aloce 9.943.365 de lei, conform documentației tehnice elaborate de o firmă din București.

Parcul trebuie să cuprindă alei pietonale, un loc de joacă, spații de relaxare, o fântână arteziană, sistem de irigat, două cișmele cu apă, elemente SMART etc.

Amenajarea unui parc pe terenul actualului sediu al RAR, care urmează să fie mutat în Zona Industrială, este promisiunea a fost făcută de City Managerul orașului, Felicia Ovanesian, și nu o dată, ci de mai multe ori. Amenajarea unui parc în locul actualului RAR a fost anunțată de Ovanesian în 14 ianuarie 2021, pe pagina sa personală de Facebook, iar ultima dată azi, când le-a transmis prietenilor săi de pe pagină să aibă răbdare încă un an.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Primăria Constanța vrea să actualizeze Strategia de alimentare în sistem centralizat cu energie termică

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța vrea să angajeze o societate care să îi actualizeze Strategia de alimentare în sistem centralizat cu energie termică a municipiului. Strategia trebuie să cuprindă, printre altele, „necesitatea/oportunitatea de înființare a serviciului și a unui SACET nou sau, după caz, de dezvoltare / modernizare / eficientizare a unui SACET existent, pe baza unei analize cost-beneficiu în cadrul căreia sunt comparate cel puțin trei opțiuni strategice de asigurare a necesarului de energie termică, preparare și răcire din localitate, în sistem centralizat și/sau individual, care conduc la creșterea eficienței energetice și reducerea emisiilor de GES.“

Valoarea estimată a contractului se ridică la 131.950 de lei, fără TVA sau 157.020 de lei cu TVA.

Iată principalele ținte ale noii strategii:

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: