Conecteaza-te cu noi

Administratie

Primarii de orașe din România vor un nou program de investiții: “Fondurile europene și PNRR nu acoperă nevoile de finanțare în mediul mic urban”

Published

on

Asociația Orașelor din România susține realizarea unui nou program național de investiții, care sa fie complementar obiectivelor ce nu pot fi realizate prin fonduri europene sau prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

“Trebuie sa recunoastem ca prin PNDL 1 și 2 au fost finanțate multe proiecte cu impact pozitiv asupra comunitatilor locale, iar daca au existat proiecte care au avut probleme tehnice sau de oportunitate, trebuie identificate aceste neajunsuri si efectuate corectiile necesare. Nevoile de investitii in orasele mici si mijlociii sunt uriase, iar oportunitatile oferite de fondurile europene prin PNRR sau POR nu acopera toate aceste nevoi de finantare. In noul program vor trebui sa existe criterii de eligibilitate mai clar definite, prin care să fie înlăturate problemele identificate in programele precedente și, care să contribuie în continuare, în mod substanțial, la îmbunătățirea calității vieții”,  precizează liderii primarilor de orașe din România într-un mesaj public.

Totodată, Asociația Orașelor din România a facut un inventar al nevoilor reale ale comunităților locale mic-urbane.

“Pe scurt, ar trebui lărgită aria categoriilor de investiții propuse prin actuala formă a actului normativ cu următoarele: infrastructura de sănătate (în special spitalele și ambulatoriile de specialitate din orașele mici sau nereședință de județ), infrastructură educațională pentru educație preșcolară, sau drumuri publice din interiorul localităților cu trotuare aferente”, se mai arată în document.

In sensul celor prezentate, Presedintele AOR, Adrian Teban, a transmis dlui CSEKE Attila – Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, punctul de vedere al asociatiei, privind susținerea realizarii unui nou program național de investiții care sa aduca un impact pozitiv major în dezvoltarea mediului mic urban.

foto: ilustrativ

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions