Connect with us

Actual

Primarii din județul Constanța, încurajați să depună cereri de finanțare pentru rețeaua de gaze

Publicat

la

În contextul finanțărilor de miliarde de lei în rețeaua de gaze naturale a României, în următorii ani, prin Programul Național de Investiții “Anghel Saligny”, președintele Asociației pentru Dezvoltare Durabilă Constanța subliniază încă o dată importanța depunerii cererilor de finanțare de către autoritățile locale.

Astfel, Ana-Maria Vătămanu a precizat: „Suntem în plin proces de depunere a cererilor de finanțare privind rețelele de gaze naturale, din fonduri guvernamentale, conform OUG 95/2021. Cred că este o oportunitate pe care, în primul rând, trebuie să o înțelegem la nivel de administrație locală, iar apoi să profităm de ea cât mai mult.

Mesajele recente ale oficialilor Ministerului Energiei fac referire la faptul că, prin PNRR și prin Fondul de Modernizare, vor fi investiți bani în finalizarea Neptun Deep, până în 2026, lucru care va dubla, pentru România, producția de gaze din Marea Neagră. Totodată, Virgil Popescu, ministrul Energiei, a anunțat că, până la finalul acestui an, vom avea gaze naturale din Marea Neagră introduse în sistemul național de transport.

Așadar, pe fondul interesului național foarte crescut privind modernizarea infrastructurii de gaze naturale, încurajez primarii din județul Constanța să depună cereri de finanțare pentru Programul “Anghel Saligny” și, acolo unde este nevoie, experții ADD și ai Consiliului Județean le pot oferi tot sprijinul necesar”.

Conform Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, finanțările în rețeaua de gaze naturale vizează:

  • înființarea de noi sisteme de distribuție gaze naturale, inclusiv branșamentele și racordurile la sistemul de transport al gazelor naturale;
  • extinderea sistemului de distribuție gaze naturale în localitățile din cadrul unei unități administrativ-teritoriale, inclusiv branșamentele și racordurile la sistemul de transport al gazelor naturale;
  • modernizarea sistemelor de distribuție a gazelor naturale prin transformarea în sisteme inteligente de distribuție a gazelor naturale.

Depunerea cererilor de finanțare pentru Programul “Anghel Saligny” se realizează integral on-line, prin intermediul platformei digitale investitii.mdlpa.ro.

Perioada de depunere a cererilor de finanțare este: 7 martie – 26 aprilie 2022

Valoarea finanțărilor este: 7,5 miliarde RON (+5,5 miliarde RON prin preluarea proiectelor depuse pe POIM și care au fost declarate eligibile, dar nu au prins finanțare din fonduri europene).

Foto: Ana-Maria Vătămanu

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

(FOTO) Un autotren încărcat cu îngrășăminte bio s-a răsturnat pe Autostrada Soarelui

Publicat

la data de

Scris de

Pompierii militari au fost solicitați să intervină pe Autostrada A2 București – Constanța la un accident în urma căruia un autotren s-a răsturnat.

În această după-amiază, în jurul orei 14.30, pompierii militari din cadrul Secției Lehliu Gară au fost solicitați să intervină pe Autostrada Soarelui, calea 2, km 45, la un accident rutier, în urma căruia un autotren, încărcat cu 23 de tone de rocă fosfatică granulată (îngrășământ bio), s-a răsturnat în afara părții carosabile.

În urma accidentului nu s-au înregistrat victime sau poluări ale mediului.

”La sosirea pompierilor militari la fața locului s-au identificat scurgeri ușoare de combustibil din rezervorul autovehiculului, însă pericolul a fost înlăturat urgent.

Salvatorii au asigurat măsuri de protecție pentru a înlătura orice pericol.

Circulația nu a fost întreruptă nici un moment pe respectivul tronson de drum.”, au precizat reprezentanții Biroului de presă al ISU Călărași.

Foto: Facebook/ISU Călărași

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Minor din Constanța, arestat pentru furt calificat

Publicat

la data de

Scris de

Un minor din Constanța a fost arestat pentru furt calificat.

Urmare a cercetărilor în două dosare penale privind săvârșirea infracțiunii de furt calificat, polițiști din cadrul Secției 3 Poliție au identificat 2 minori, de 13, respectiv 16 de ani, bănuiți de comiterea faptei.

Astfel, în noaptea de 14/15 august a.c., cei doi au sustras o bicicletă, prin forțarea sistemului de asigurare al suportului de bicicletă, montat pe plafonul unui autoturism.

Totodată, la data de 15 august a.c., bărbații au sustras un telefon mobil, dintr-un rucsac lăsat nesupravegheat pe plajă.

Bunurile sustrase au fost recuperate în totalitate și restituite persoanelor vătămate.

La aceeași dată, minorul de 16 ani a fost reținut pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă, ulterior fiind prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, în vederea sesizării instanței de judecată.

Ieri, a fost admisă propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Incendiu într-un apartament din Medgidia. O femeie a fost evacuată de vecini

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, 16 august, în jurul orei 13.20, s-a declanșat un incendiu într-un apartament din Medgidia, situat pe strada Independenței, nr. 69, etajul IV.

Potrivit ISU Constanța, la fața locului intervin 3 autospeciale de stingere, un SMURD B, un echipaj de Descarcerare de la Medgidia.

O persoană – femeie – a fost evacuată de vecini. Intervenția este în dinamică.

Se pare că incendiul s-a manifestat la tabloul electric.

Știre în curs de actualizare.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: