Connect with us

Administratie

Primarul Chițac a înființat Fundația „Pontica“. Bugetul alocat acesteia este de 500.000 de lei

Published

on

Consilierii locali din Constanța au aprobat, astăzi, în ședință extraordinară, la propunerea primarului Chițac, un proiect de hotărâre privind înființarea Fundației „Pontica, a cărei sediu va fi în cartierul Km 4-5. Punctul a stârnit discuții între primarul Vergil Chițac și consilierii USR, care l-au acuzat pe edilul-șef al Constanței că politizează această Fundație, deși li specificat faptul că niciun om politic nu trebuie să facă parte din această structură. Totul a plecat de la propunerea lui Chițac de a adăuga un amendament la proiect prin care era înlocuit Dorin Popescu (consilier al primarului Vergil Chițac) cu Ioana-Claudia Dobre, consilier local din partea PSD. Modificarea făcută de Chițac a fost criticată de liderul consilierilor USR, Dumitru Caragheorghe. Acesta a spus că au fost anunțați că pentru membrii acestei Fundații nu este necesar să fie membri ai Consiliului Local, iar statutul fundației se prevede că este apolitică.

„În această idee, atât Alin Vintilă, cât și Laura Tănase nu sunt membri de partid și nici consilieri locali, la fel cum nu era nici Dorin Popescu. Acum înțelegem că intervine un amendament prin care un membru al comitetului apolitic este înlocuit cu un membru politic, care este și membru al Consiliului Local. Și vrem să știm exact care au fost principiile care au dus la această modificare de amendament“, a spus Caragheorghe.

În replică, primarul Vergil Chițac a declarat că „Dorin Popescu (consilierul sau, n.r.), din motive personale nu mai face parte din consiliul director al Fundației. Propunerea a fost a mea pentru doamna Dobre, deoarece este cadru universitar la Universitatea „Ovidius“ și, dincolo de asta nu văd ce incompatibilitate este dacă un om politic este într-o fundație.“, a spus Chițac.

Pentru această fundației, primarul Chițac a alocat 500.000 de lei.

Consiliul Director al Fundației este compus din:

Alin-Cezar Vintilă (purtătorul de cuvânt al Primăriei), care este și președintele Fundației

Ioana-Claudia Dobre (consilier PSD) – vicepreședinte

Laura Tănase (neafiliat politic) – secretar

Comments

comments