Connect with us

Administratie

Primarul din Hârșova, pus la zid de un consilier liberal: “Refuză înființarea și dotarea cabinetelor școlare”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Viorel Ionescu, primarul orașului Hârșova, este, din nou, în centrul atenției opiniei publice. Nu a mai plecat prin vacanțe exotice și amicii l-au dat de gol pe rețelele de socializare și nici nu și-a mai cumparat bilete de avion fără acordul Consiliului Local pentru schimburi de experiențe cu americanii sau canadienii, de data aceasta refuză punerea în aplicarea a unei hotărâri pe care aleșii locali au aprobat-o cu unanimitate de voturi încă din anul 2016.

Potrivit declarațiilor liberalului Ionel Dia, consilier local în cadrul Consiliului Local al orașului Hârșova, proiectul a fost inițiat de către el în anul 2016. Proiectul “Înființarea cabinetelor medicale școlare în unitățile de învățământ din orașul Hărșova” a primit, conform documentului de presă remis redacției de către consilierul PNL, voturi din partea tuturor aleșilor locali, însă primarul refuză trecerea documentului pe lista de investiții.

Iată documentul de presă semnat de consilierul Ionel Dia.

Am inițiat în luna iulie 2016 proiectul de hotărâre privind “Înființarea cabinetelor medicale școlare în unitățile de învățământ din orașul Hârșova”.

Pentru că proiectul a avut ca scop asigurarea sănătății copiilor din unitățile de învățământ din orașul Hârșova, dar și PREVENȚIA – cu toții fiind conștienți că viitorul acestei comunități îl reprezintă copiii, iar noi, ca factori de decizie, se impune să trecem acest aspect în lista priorităților – documentul a fost votat în unanimitate, în forma pe care am propus-o.  

Acesta este al treilea an în care primarul Viorel Ionescu refuză să treacă pe lista de investiții a orașului inființarea și dotarea cabinetelor, nici măcar unul, sub pretextul că nu există banii la buget local, deși legea prevede obligativitatea existenței acestora în unitățile de învățământ. În acest caz, mă întreb dacă nu există bani pentru sănătatea copiilor noștri, atunci pentru ce există banii?

De altfel, acesta este și motivul pe care am demarat procedurile legale în vederea punerii în aplicare a proiectului. Pentru acest demers am susținerea colegilor și în special a domnului consilier județean Bogdan Bola, membru in comisia de învățământ a Consiliului Județean Constanța. Împreună ne dorim ca acest proiect pe care aleșii locali din orașul Hârșova l-au votat în anul 2016 să fie implementat la nivelul județului. Pentru acest lucru, pregătim documentele în vederea solicitării sprijinului din partea Consiliului Județean Constanța, Instituției Prefectului Județului Constanța, a Inspectoratului Școlar Județean Constanța, precum și a tuturor factorilor implicați în procesul educațional în județul Constanța.

Pentru a ilustra întocmai modul în care Viorel Ionescu a ales să gestioneze activitatea administrației orașului Hârșova, după ce majoritatea cetățenilor cu drept de vot i-au acordat încredere, vă invităm să citiți și cum s-a școlit edilul în SUA și Canada în… digitalizare și regenerare urbană:

(document) Primarul din Hârșova și-a cumpărat biletele de avion pentru Canada și SUA fără aprobarea CL

 

Comments

comments

Administratie

Constanța. Care sunt zonele unde intervin echipele Confort Urban

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Procesul de modernizare a traseelor pietonale pe bulevardul Mamaia, tronsonul delimitat de  strada Mircea cel Bătrân și bulevardul Tomis și pe porțiunea cuprinsă între strada Poporului și bulevardul Mamaia a bulevardului Tomis este în plină desfășurare, informează Confort Urban. Conform graficului de lucru, pe strada I.G. Duca și strada Lebedei continuă lucrările de modernizare a carosabilului. În cartierul Palazu Mare, pe strada Fundătura Năvodului se recondiționează carosabilul, iar pe strada Dumbrăveni se reabilitează, atât zona pietonală, cât și cea carosabilă.

„Echipele administratorului drumului public lucrează intens la amenajarea infrastructurii rutiere pe străzile Haricleea Darclée, Paul Constantinescu, Dimitrie Cuclin și aleea Madrigalului din cartierul Compozitorilor. Noi locuri de parcare vor fi construite în zona delimitată de străzile Ștefăniță Vodă și Dionisie cel Mic. În ceea ce privește infrastructura de semnalizare rutieră, continuă montarea indicatoarelor rutiere în mai multe locații din oraș și recondiționarea echipamentelor de semaforizare. Pentru siguranța participanților la trafic, se aplică marcaje rutiere la trecerile de pietoni, în parcările asfaltate și la sensurile giratorii.“, se arată într-un comunicat al Primăriei Constanța.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Costinești. Jeanu Dumitru de la PMP propune reducerea cu 25% a taxelor pentru autorizația de funcționare

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Pandemia a lovit din plin economia românească, iar turismul și industria HORECA sunt cele mai afectate. Până când Guvernul va veni cu soluții pentru a ajuta această industrie, un consilier local din comuna Costinești, a cărei economie se bazează în special pe turism, vine cu o propunere pentru sprijinirea agenților economici. Jeanu Dumitru, consilier din partea PMP, a propus Consiliului Local adoptarea unui proiect de hotărâre privind reducerea cu 25% a taxelor pentru autorizația de funcționare a agenților economici din Costinești.

„Având în vedere situația complicată prin care trecem cu toții, am considerat necesar ca administrația locală să ofere un minim ajutor pentru agenții economici care își desfășoară activitatea pe raza comunei Costinești. Astfel, am inițiat un proiect de hotărâre prin care reducem cu 25 % taxa pe care aceștia trebuie să o plătească pentru autorizația de funcționare, în acest an.”, a declarat Jeanu Dumitru, inițiatorul proiectului, pentru Ordinea.ro.

Proiectul de hotărâre urmează să fie supus aprobării în ședința de vineri, 29 mai, a Consiliului Local Costinești.

Proiectul de hotărâre poate fi consultat aici:

Download (PDF, 1.76MB)

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

(VIDEO) Internatul din Eforie Sud va fi demolat. Primăria va construi Centrul de Excelență „Carmen Sylva“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Stațiunea Eforie Sud este în plină schimbare. Primăria Eforie a accesat mai multe proiecte cu finanțare europeană care vor schimba aspectul acestei stațiuni cu tradiție. Unul dintre acestea vizează construirea Centrului de Excelență „Carmen Sylva“, care se dorește a fi un spațiu pentru servicii educaționale, culturale si recreative integrate. Centrul va fi amenajat pe locul fostului internat din Eforie Sud. Primarul Robert Șerban a declarat că în locul fostului internat va fi amenajat un spațiu ce va destinat dezvoltării posibilităților de petrecere a timpului liber, o bibliotecă media, două terenuri de squash, dar și o modalitate modernă prin care ne propunem reducerea abandonului școlar și îmbunătățirea condițiilor de locuire pentru grupurile vulnerabile.

„La nivel social, se remarcă necesitatea creării unui punct de întâlnire și petrecere a timpului liber în zonă prin crearea de locuri de petrecere a timpului liber, precum și un cadru plantat propice pentru promenadă și relaxare. Crearea unor astfel de spații care să asigure tinerilor, copiilor, vârstnicilor și persoanelor cu dizabilități spații de petrecere a timpului liber în condiții de siguranță, cât și amenajarea unor zone care să fie o priveliște relaxantă tuturor categoriilor de vârstă, va contribui la păstrarea și îmbunătățirea stării de sănătate a locuitorilor. Ca urmare a acestor constatări, pentru a se crea condițiile adecvate activităților ce se vor desfășura în viitor, s-a propus construirea unui parc, ale cărui elemente de proiectare sa fie conform normelor europene in vigoare. Prin crearea CENTRULUI DE EXCELENȚĂ – CARMEN SYLVA – PENTRU SERVICII EDUCATIONALE, CULTURALE ȘI RECREATIVE INTEGRATE se propune reducerea excluziunii socio-spaţiale sau sociale a locuitorilor, mai ales a celor ce fac parte din grupurile vulnerabile, reducerea abandonului şcolar, dezvoltarea posibilităţilor de petrecere a timpului liber, îmbunătăţirea condiţiilor de locuire pentru grupurile vulnerabile. Tototdată se dorește îmbunătăţirea ofertei educaţionale prin realizarea in cadrul acestui centru o biblioteca media. Pentru petrecerea timpului liber se dorește amplasarea în incinta centrului a doua terenuri de squash. Funcțiunea predominanta va fi cultural-recreativa și va avea în componență spații educaționale, spatii recreative unde se pot practica diferite sporturi, spatii expoziționale, spatii pentru workshopuri sau brainstorming, spatii pentru petrecerea timpului liber si loisir. Ansamblul este completat cu spaţii de tranziţie între interior şi exterior, dimensionate corespunzător. Spațiile pentru  destindere, oaze de linişte și relaxare în aer liber completează ansamblul, astfel încât  acesta, situat într-o zonă de atracţie şi afluenţă, să devină un pol urban de calitate, cu rol polarizator de înalt interes cultural şi social…Obiectivul general al proiectului îl contituie creșterea calității vieții în zona vizata și accesibilizarea obiectivelor stațiunii, prin reabilitarea infrastructurii urbane, respectiv repararea și modernizarea unui număr de 8 străzi din Statiunea Eforie Nord.“, se arată nota de fundamentare a proiectului.

Valoarea totală a proiectului este de 23.256.411,69 lei, din care finanțarea nerambursabilă acordată din Fondul European de Dezvoltare Regională este de 19.670.841,44 lei, iar valoarea nerambursabilă acordată de la bugetul național este de 3.008.481,62 lei.

Pentru realizarea proiectului un prim obiectiv vă fi desființarea corpului C1 cu suprafață construita de 652 mp și desfășurată 1304 mp, restul construcțiilor de la C2 la C11 de vor desființă prin grija beneficiarului în așa fel încât la începerea lucrărilor pentru înființarea CENTRUL DE EXCELENȚA – CARMEN SYLVA – PENTRU SERVICII EDUCAȚIONALE, CULTURALE ȘI RECREATIVE INTEGRATE terenul să fie liber de construcții. Clădirea Internatului este o construcțiie parter și etaj, cu o alcătuire structurala din zidărie portanta parțial combinata cu centuri alcătuite din profile metalice înglobate în zidărie. Execuția clădirii a fost realizata în baza unui proiect în perioada anilor 1920. Clădirea are forma literei U cu lungimea bazei de 35 m și lungimea celor doua corpuri laterale de cate 22.0 m. Scara de acces la etaj este amplasata în zona centrala a clădirii.  Acoperișul clădirii este realizat pe structura de lemn, cu șarpantă sprijinita pe zidurile perimetrale exterioare și zidurile interioare ale etajului. Învelitoarea este realizata din placi de azbociment ondulat cu pante către exteriorul perimetral al clădirii. Excepție face zona din fațadă posterioara a corpului din dreapta unde este un fronton. Înălțimea libera a parterului este de 3.43 m în zona camerelor de locuit și de 4.30 m în zona fostei Sali de mese. Înălțimea libera a etajului este de 4.33 m.

Parterul este structurat astfel:

  1. Hol intrare și Casa scării
  2. Hol longitudinal central paralel cu fațadă principală situat de o parte și de alta a casei scărilor 3. Camera de cazare în stângă și îndreaptă casei scărilor și a holului
  3. Hol central, paralel cu fațadă laterala dreapta cu camera de cazare de o parte și de a alta
  4. Sala de mese situate în zona fațadei laterale dreapta cu acces din holul longitudinal central

Etajul este structural astfel:

  1. Hol longitudinal central, paralel cu fațadă principala situate de o parte și de alta a casei scărilor
  2. Camere de cazare în stangă și în dreapta casei scărilor și a holului
  3. Hol central, paralele cu fațadă laterala dreapta, cu camera de cazare de o parte și de alta
  4. Terase circulabile pe țoață lungimea fațadei principale și laterale dreapta .

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: